כל המוצרים בהכשר הבד"ץ - לסמוך? | כשרות | פורום אוצר התורה כל המוצרים בהכשר הבד"ץ - לסמוך? | כשרות | פורום אוצר התורה
א. מקור,
ב. הענין הוא כשאין חשש של מעשרות אלא בעצם תהליך ההכנה, כנ"ל.
למה אין חשש של מעשרות?
תוס' בכמה מקומות בש"ס אומר שמדרבנן אין דין ע"א נאמן לגבי מעשרות, (ובעצם זה כבר מבואר במשנה שרק חברים נאמנים על המעשרות. ואם דיברת על חבר, אין שום ספק שאפשר לאכול אצלו גם בלי שכל המוצרים בהכשר הבד"ץ)
בדרך אגב, הרב אליעזר יוטקובסקי מספר שהוא עבר אצל כל החנויות והמכירות בבני ברק שמכרו "מוצרים רק בהכשר הבד"ץ" ואף אחד לא עמד בקריטריונים האלה. כולם גילו בסוף שהם מכניסים עוד דברים. כולם. אתה יכול לטעון שע"פ הלכה זה עדיין מועיל. אבל גם ע"א נאמן זה רק בתוך הכללים של מה קיבלתי מהעדות שלו.

פעם ראיתי אחד שמוכר כל המוצרים בד''ץ. כך הוא כתב. שאלתי אותו הכל אצלך באמת בד"ץ? אז הוא אמר לי כן הכל בד"ץ, ויש דברים שלא, כי זה אותו דבר כמו בד"ץ. כששאלתי אותו מה למשל? אז הוא אמר יש דברים שבאמת אין הבדל, לדוגמה ירקות בכלל לא צריך הכשר וכו'.
אז אמרתי לו לפחות תכתוב שרק הבשר בד'''ץ. וכאן הוא אמר לי שהוא לחוץ עכשיו בשביל לדבר וד''ל.

אבל המשגיח אוכל רק את הכשרות שאתה סומך עליו?
כי אם לא הוא לא חבר
הסברא הפשוטה היא שאם אנחנו יודעים בבירור שהמשגיח מחויב לגמרי (בשיעור מירתת לפחות) למערכת הכשרות אני צריך רק לסמוך על חברי העדה או על הרב שמאחורי הכשרות. אם הייתי אוכל אצלו בבית זה אומר שאני חושב שהוא יודע מה שהוא מכניס לפה שלו מאיפה הוא ומי האבא שלו. זה שיש העברת מידע בין גופי הכשרות זה נהדר. (בד"ץ ולנדא לא סומכים אחד על השני אלא במידע טכני) ואם הוא יודע מה הוא עושה הוא חבר לגמרי.

הסברא הפשוטה היא שאם אנחנו יודעים בבירור שהמשגיח מחויב לגמרי (בשיעור מירתת לפחות) למערכת הכשרות אני צריך רק לסמוך על חברי העדה או על הרב שמאחורי הכשרות. אם הייתי אוכל אצלו בבית זה אומר שאני חושב שהוא יודע מה שהוא מכניס לפה שלו מאיפה הוא ומי האבא שלו. זה שיש העברת מידע בין גופי הכשרות זה נהדר. (בד"ץ ולנדא לא סומכים אחד על השני אלא במידע טכני) ואם הוא יודע מה הוא עושה הוא חבר לגמרי.
לא בטוח שהיית אוכל אצל רבים מהמשגיחים של הכשרויות הטובות
ורבים מהם אוכלים גם כשרויות פחות טובות מהכשרויות שהם משגיחים עליהם
עכ"פ מירתת זה חשוב, לגבי שאפשר לסמוך עליו שלא מפר הוראות כשרות
אבל זה לא נותן חברות, ואם צריך חברות למעשרות אין כאן נאמנות
שלא מספיק עד אחד שהיא נאמן צריך עדות של חבר
אבל צריך לפתוח ע"ז אשכול חדש

תלוי מי מה ואיפה.
כל מקרה לגופו.
תלוי בעיקר אם מכירים את המייצר אם הוא ירא שמים ובקי בהלכות.

פעם ראיתי אחד שמוכר כל המוצרים בד''ץ. כך הוא כתב. שאלתי אותו הכל אצלך באמת בד"ץ? אז הוא אמר לי כן הכל בד"ץ, ויש דברים שלא, כי זה אותו דבר כמו בד"ץ. כששאלתי אותו מה למשל? אז הוא אמר יש דברים שבאמת אין הבדל, לדוגמה ירקות בכלל לא צריך הכשר וכו'.
אז אמרתי לו לפחות תכתוב שרק הבשר בד'''ץ. וכאן הוא אמר לי שהוא לחוץ עכשיו בשביל לדבר וד''ל.
בדרך אגב, הרב אליעזר יוטקובסקי מספר שהוא עבר אצל כל החנויות והמכירות בבני ברק שמכרו "מוצרים רק בהכשר הבד"ץ" ואף אחד לא עמד בקריטריונים האלה. כולם גילו בסוף שהם מכניסים עוד דברים.

מחזק את טענת העדה"ח

הודעות מומלצות

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון