• וּפְרֹשׂ עָלֵינוּ סֻכַּת שְׁלוֹמֶךָ
    ───   חג הסוכות   ───
    פורום אוצר התורה מאחל לחו״ר הפורום ולכל בית ישראל
    חג סוכות שמח! חג שמח
    שנזכה לשמחת החג, לסוכת שלום ולשנה של ברכה.

מענין לענין יש בנו"ט להביא מפיו דמר ניהו רבא הגאון
חכם אליהו טופיק נר"ו מצד אמו גרוזיני ומספר על רבותינו חכמי גאוני וקדושי פורת יוסף עליהם השלום ליד הגה"צ רבי יצחק פיסחזה מבלגיה שליט"א

לפי מה שאני רואה מדובר בב' מכתבים. הא', הוא הסמכה לשחיטה ע"י ביה"ד בגאוריה. הב' הוא בירור הלכתי אודות חשש תפילה בבתי כנסת שיש שם תמונות הכותל והר הבית, ויש צד לאסור מחמת דהוו בתי ע"ז מחמת שהישמעלים מתפללים שם [דבר שנראה רחוק וזר עד למאוד, כמו שמצדד הרב המשיב, ובכלל תמוה, הי לד' הרמב"ם אין הישמעלים בכלל עובדי ע"ז, ואכמ"ל].
הכותב: חיים בן דניאל אליאשווילי. נראה לי הרב בכותאיסי, בשנת ת"ש. זה מה שראיתי בינתיים, אשמח אם יתקנו אותי. @יש קונה עולמו ?

לפי מה שאני רואה מדובר בב' מכתבים. הא', הוא הסמכה לשחיטה ע"י ביה"ד בגאוריה. הב' הוא בירור הלכתי אודות חשש תפילה בבתי כנסת שיש שם תמונות הכותל והר הבית, ויש צד לאסור מחמת דהוו בתי ע"ז מחמת שהישמעלים מתפללים שם [דבר שנראה רחוק וזר עד למאוד, כמו שמצדד הרב המשיב, ובכלל תמוה, הי לד' הרמב"ם אין הישמעלים בכלל עובדי ע"ז, ואכמ"ל].
הכותב: חיים בן דניאל אליאשווילי. נראה לי הר בכוצאיסי, בשנת ת"ש. זה מה שראיתי בינתיים, אשמח אם יתקנו אותי. @יש קונה עולמו ?
מדומני שהצדק עם כת"ר הרבה

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון
✖ ❓