למה הציבור מזלזול בהוראות הבטיחות בימי בין הזמנים? ונשמרתם! | אוצר הגות מוסר ומחשבה יהודית למה הציבור מזלזול בהוראות הבטיחות בימי בין הזמנים? ונשמרתם! | אוצר הגות מוסר ומחשבה יהודית

יואל שילה

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
תודות
1,143
נקודות
281
הציבור מזלזל בהוראות הבטיחות בטיולים, ומסתכן באופן נורא מחמת חוסר האחריות הכללי שיש בציבור שלנו!

מתייחסים לדברים הדורשים מקצועיות באופן חפיף ביותר!

אחת שעשתה קורס של שלשה חודשים כבר משווקת את עצמה כמומחית ל...

אברך מגיע מהכולל ללמד בחיידר בלי שום הכשרה להיות מורה.

'מורה מקצועית' בלי להבין כמעט מאומה באותו מקצוע.

בלימודי הבנות מורגלים לרמאות בלימודים, מחתימים נוכחות בלי להיות בשיעורים.

ומאפשרים עוד ועוד בלי אחריות.

לעתים ההתרשמות מכותבי מאמרים תורניים היא שאין לו שום הבנה בנושא, וכלל אין לו גישה לכתיבה תורנית!

לפני כמה דקות שלחו לי תמונות מעירוב שמישהו עשה - הבנאדם לא מבין מאומה בעירובין [מזכיר לי את העירוב שעשיתי בצה"ל לפני כארבעים שנה, מחוסר ברירה...]!

מטנפים את רה"ר כי יש מי שינקה.

משליכים מגבונים לביהכ"ס כי יש מי שידאג.

מי שלא עבר שום הכשרה ליעוץ בשלום בית מייעץ מכריסו, וכבר זעקתי על אותו ברנש ברכסים [עם פראק] שפירק משפחות רבות, בשיטתיות.

וכבר כתב מי שכתב שקריסת מים באיראן היא דוגמא עבורנו מה יקרה כשהמדינה תהיה רק בשליטה חרדית!

'ה' יעזור' היא לא רק סיסמת בטחון, אלא בעיקר עצלות!

נכון שהחיים לוחצים וקשה להתמקצע כשיש משפחה לפרנס, אבל עדיין - חוסר הרצינות לעתים מוביל לאסונות ברוח ובגוף.

אני זוכר את אותה משפחה חרדית שנתקעה בנחל אוג עם בערך שני בקבוקי מים לכל המשפחה, בקיץ.

לפני שבוע וחצי ראיתי כאלו שהגיעו למערת עלמה ללא פנסים. מה חשבתם??? שבעים מטר עומק באדמה ללא פנסים? מי היה מחלץ אתכם? [אני הבאת פנס ראש לכל אחד, ובנוסף שלשה פנסי ראש ספאר, ועוד פנס שמחזיקים ביד, ועוד ארבע תאורת חירום, ועוד פנס דינמו שכלל לא צריך בטריות].

בלי סוף סיפורי אסונות מאותה סיבה - חוסר רצינות תהומית במה שעושים.

איך משפחה נורמטיבית מסוגלת לתת לילדיה לרכב עם קורקינט חשמלי בכביש - ולא חוששים שידרס, ועל המדרכה - ולא חוששים שידרוס???

אין לילד שום אחריות! במו עיני ראיתי משפחה חרדית שנתנו לילד בן בערך שמונה! לנהוג ברכב לבדו. אמיתי לגמרי.

זה בא לידי ביטוי גם בהשקעות כלכליות הזויות, סיכון של כסף שהנשמה תלויה בו עבור התעשרות מהירה. לא לחינם מודעות רבות פונות בדוקא רק לציבור שלנו - כי משוועים להתעשרות קלה, וממש לא בודקים סיכונים, שהרי זה אנ"ש [הייתי השבוע בשבעה של ידיד, שנתן אמון בכולם, והפסיד את כספו כל כך הרבה פעמים. כתב 28 ס"ת בחייו, ואמר שיש לו שותפות ברבים מהם - כי לא שילמו לא את כל שכרו... הזמין מישהו לבנות לו מקוה בחצר ביתו - ושילם לו את כל הכסף מראש, וכמובן שההוא נעלם. זה האיש, אין מה לעשות, הוא לא היה מסוגל שלא לתת אמון].

בלי לסנגר מאומה לפורקי העול - שיש להם את הבעיות שלהם, אבל מבחינה מקצועית ישבתי כמה פעמים עם אנשי מקצוע מהשורה הראשונה שלהם - המנהלים מערכות עצומות, ואחראים על תשתיות נרחבות [מים, פרוייקטי בניה] - ופשוט התענגתי על המקצועיות. התפקיד ברור להם, לאחר עשרות שנות וותק, מסוגלים לנהל ולפתח ולתחזק מערכות של מיליונים ואף מילארדים.

אולי שנות הגלות בצל הפריץ גרמו שיתרגלו לקמבן בכל דבר, לא יודע.

אבל כדי להיות מקצועי - צריך להשקיע! הן בענייני העוה"ב, פסיקת הלכה, דרשנות, הגדת שיעורים, ללמד ילדים, יעוץ לשלום בית, הכל! והן בענייני העולם - מקצוע, רפואה, צריך השקעה.

דברי רש"י נר לרגלי, שביאר לגבי ג' דברים שצריך אדם להתחזק בהם בכל יום, ואחד מהם דרך ארץ, וביאר רש"י ברכות ל"ב: צריכין חזוק - שיתחזק אדם בהם תמיד בכל כחו.

דרך ארץ - אם אומן הוא - לאומנתו, אם סוחר הוא - לסחורתו, אם איש מלחמה הוא - למלחמתו.

כל מילה נכונה ,
ואצטט את שבעיני קצת נ"ל להעיר / להאיר בזה
אברך מגיע מהכולל ללמד בחיידר בלי שום הכשרה להיות מורה.
מי שיש לו את זה - יש לו, ומי שלא - זה בעיית מי שלוקח אותו,
הוא צריך להיות אחראי את מי לקחת,
מה לעשות שיש להם לחץ עקב חוסר מלמדים?
לפני כמה דקות שלחו לי תמונות מעירוב שמישהו עשה - הבנאדם לא מבין מאומה בעירובין [מזכיר לי את העירוב שעשיתי בצה"ל לפני כארבעים שנה, מחוסר ברירה...]!
אמר לי רב, שבודק עירוביו כל שבוע,
שמגיעים אליו אנשים עם חומרות שלא כתובות בשום מקום!
יש גם הקצנה לצד השני,
אבל מסכים איתך,
מטנפים את רה"ר כי יש מי שינקה.
אכן חובה לעורר ע"כ, ולו משום כבודה של א"י,
משליכים מגבונים לביהכ"ס כי יש מי שידאג.
כנ"ל כבוד בית הכנסת על כל אגפיו,
וכבר כתב מי שכתב שקריסת מים באיראן היא דוגמא עבורנו מה יקרה כשהמדינה תהיה רק בשליטה חרדית!
בגדול כל הדוגמאות הם על אנשים לא אחראיים שהולכים בלי לברר קודם,
ולא כל הציבור כך,
אכן זה לוקה בחסר גדול,
אבל אם תהיה שליטה חרדית - הציבור יצביע למי שעושה, לא למי שמדבר,
זה בא לידי ביטוי גם בהשקעות כלכליות הזויות, סיכון של כסף שהנשמה תלויה בו עבור התעשרות מהירה. לא לחינם מודעות רבות פונות בדוקא רק לציבור שלנו - כי משוועים להתעשרות קלה, וממש לא בודקים סיכונים, שהרי זה אנ"ש [הייתי השבוע בשבעה של ידיד, שנתן אמון בכולם, והפסיד את כספו כל כך הרבה פעמים. כתב 28 ס"ת בחייו, ואמר שיש לו שותפות ברבים מהם - כי לא שילמו לא את כל שכרו... הזמין מישהו לבנות לו מקוה בחצר ביתו - ושילם לו את כל הכסף מראש, וכמובן שההוא נעלם. זה האיש, אין מה לעשות, הוא לא היה מסוגל שלא לתת אמון].
יש חוסר מידע בציבור,
אולי תהיה אתה הכתובת להשקיע מליונים לפרסם את זה,
ולהיות חשוף לתביעות,
(ידוע לי על אנשים שניסו לעשות משהו בעניין, ונתקעו מחוסר שיתוף פעולה מהמרויחים הגדולים, העיתונים המפרסמים!)
[הייתי השבוע בשבעה של ידיד, שנתן אמון בכולם, והפסיד את כספו כל כך הרבה פעמים. כתב 28 ס"ת בחייו, ואמר שיש לו שותפות ברבים מהם - כי לא שילמו לא את כל שכרו... הזמין מישהו לבנות לו מקוה בחצר ביתו - ושילם לו את כל הכסף מראש, וכמובן שההוא נעלם. זה האיש, אין מה לעשות, הוא לא היה מסוגל שלא לתת אמון].
שלא יתקרב לסיפורים כאלו,
אני קצת גם כך, ויודע להזהר לא להפקיד / להלוות שום דבר לאנשים לא מוכרים.

ישבתי כמה פעמים עם אנשי מקצוע מהשורה הראשונה שלהם
ב"ה גם בציבור שלנו יש אנשי מקצוע, כ"א בתחומו, שמנהלים מערכות עצומות. אמנם יש גם קומבינטורים, אך אני מתאר לעצמי שגם שם לא חסרים כאלה.

לעתים ההתרשמות מכותבי מאמרים תורניים היא שאין לו שום הבנה בנושא, וכלל אין לו גישה לכתיבה תורנית!
ולא רק בעולם הכשרות, אלא בכל עולם הרבנות וההלכה, יעיד על כך פותח האשכול...
לפעמים אני רואה מו"צים שעונים על שאלות בבתי הוראה טלפוניים, כשאינם יודעים מימינם ומשמאלם וממין הטענה כלל וכלל.

ולא רק בעולם הכשרות, אלא בכל עולם הרבנות וההלכה, יעיד על כך פותח האשכול...
לפעמים אני רואה מו"צים שעונים על שאלות בבתי הוראה טלפוניים, כשאינם יודעים מימינם ומשמאלם וממין הטענה כלל וכלל.
אפרופו כשרות...
ישנם גם כאלו בכיוון ההפוך המתמקצעים ביח"צ מאמרי כשרות מקצועים, ובלא הקפדה אמיתית על כשרות

מחמת חוסר האחריות הכללי שיש בציבור שלנו!
הוצאת ש"ר,
חסרי אחריות יש בכל ציבור בעולם,
גנבים, רמאים, נוכלים, מטרטרים, רשלנים, וכו' וכו',
לציבור החרדי יש אמונה שמה שמגיע לו משמים א"א לברוח מהגזירה,
וע"כ הוא ממעט לרוב בהשתדלות, ובוטח בקב"ה שיזמין לו את ההוגנים בדרך,
אפשר להסכים ואפשר להתווכח,
עכ"פ א"א להכליל,
להציג ציבור שלם כחסר אחריות ושלימזל זה עוול,
והראיה הגדולה שהרב @יואל שילה הוא חלק בלתי נפרד מהציבור שלנו,
והוא שלם בכל הדברים הנזכרים הנ"ל.

חלילה וחס שלא יובן מדברי שהכללתי!!!
ממש לא
ישנם אנשים אחראים ומקצועיים, בלי לחשוב אוכל לכתוב רשימה שלמה
דיברתי על המגמה הכללית שענייני העוה"ז יכולים להיות מחופפים
וזה גולש גם לענייני הרוח
[עוד הם מדברים, לפני כמה דקות נסעתי בעירוב, ומולי, במסלול שלי, נכנס ברנש בסיבוב בלי יכולת לראות כלל שהגעתי לאותו סיבוב מהצד הנכון של הנתיב. השם ריחם הפעם]
וכלל כלל לא סינגרתי על הציבור החילוני, אלא רק ציינתי שבראש המערכות המקצועיות, מים, חשמל, וכו' עומדים אנשים מקצועיים לעילא, שבפגישות עבודה עמם [לגבי מים של שבת, וכד'] פשוט נהנתי מהרמה המקצועית הגבוהה.

ומי יהיה השר הממונה על השערות המגיעות מהודו, ועל המקוה ריין, ועל עמודים בלי לחיים, וכו'?

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

שלום רב לכל חברי הפורום היקרים אוהבי...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון