• מפת הישיבות - עולם התורה! כל המידע על הישיבות במקום אחד: ראשי ישיבות, רמי"ם, סגנון לימוד ובחורים, תוכניות לימוד, היסטוריה ועוד! מצא או פרסם את הישיבה המתאימה לך!
  • דִּרְשׁוּ ה׳ בְּהִמָּצְאוֹ
    עשרת ימי תשובה
    פורום אוצר התורה

נושם עמוק

משתמש רגיל
gemgemgem
תודות
469
נקודות
56
עם ההתקדמות בגילגולי האופנה יצא משהו לא נעים,שמו על ראשינו כובעים קטנים באופן המעלה גיחוך,זה לא מכובד ולא מכבד,לכן חשבתי אולי להחליף לכובע המבורג,שידוע בעולם ככובע מרשים ומכובד,ולא משנה אם יצרו לנו או ירחיבו לנו אותו, תמיד הוא שומר על המכובדות שלו,רציתי לשמוע את דעת הציבור בנושא,וכן חשוב שקבוצה תעשה זאת בבת אחת, אפשר גם להכניס לנורמה שמגיל מסויים כל אחד בוחר לו הכובע שמוצא חן בעיניו.

לא בדיוק,אופנתי זה יפה,אבל מניסיון קשה למצוא כובע בדיוק מתאים, ואם הוא עוד צר שוליים קשה להתרגל אליו, אישית לא אוהב את הכובע שקניתי

ראשית, כובע צר שוליים הוא לפני הכל נוח יותר לחבישה, לאחסון ולטלטול...
שנית, כובע המבורג היה יכול להיות רעיון נחמד (יהיו אמנם רבים שישמחו לחבוש אותו, אך לעומת זאת יהיו רבים אחרים שיצטער על כך שכובעם הרבני כבר לא מיועד אך ורק לרבנים...) - אך שאלה לי אליך, הרב ר' @נושם עמוק, למה אתה חושב שדווקא הכובע הזה תמיד ישמור על המכובדות שלו יותר מכובע קנייטש? הרי את הקנייטש גם כן אנחנו חובשים רק משום שהוא מכובד, ואילו כשהוא ייצא מהאופנה ובמקומו ייכנס לאופנה כובע ההמבורג - גם הוא יפסיק להיות מרשים ומכובד...

ראשית, כובע צר שוליים הוא לפני הכל נוח יותר לחבישה, לאחסון ולטלטול...
שנית, כובע המבורג היה יכול להיות רעיון נחמד (יהיו אמנם רבים שישמחו לחבוש אותו, אך לעומת זאת יהיו רבים אחרים שיצטער על כך שכובעם הרבני כבר לא מיועד אך ורק לרבנים...) - אך שאלה לי אליך, הרב ר' @נושם עמוק, למה אתה חושב שדווקא הכובע הזה תמיד ישמור על המכובדות שלו יותר מכובע קנייטש? הרי את הקנייטש גם כן אנחנו חובשים רק משום שהוא מכובד, ואילו כשהוא ייצא מהאופנה ובמקומו ייכנס לאופנה כובע ההמבורג - גם הוא יפסיק להיות מרשים ומכובד...
זה העניין שהוא תמיד היה מכובד ולאו דוקא אופנתי, יש רבנים כאן שעדיין חובשים אותו, ובחו"ל גם בעלבתים כבדים היו חובשים אותו, והאופנה לא שיחקה איתו כל הזמן, הוא היה מיועד לאנשים מבוגרים ושקולים יותר ואפשר לומר מכובדים יותר.
מה שמביך אותי זה לצאת פתאום מהבית בגיל חמישים עם כובע צר שוליים...

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון