לעלות ספרים ממאגרים בתשלום מותר? | אוצר הספרים | פורום אוצר התורה לעלות ספרים ממאגרים בתשלום מותר? | אוצר הספרים | פורום אוצר התורה
הבעלים של הספר הינו המחבר ולא אוצה"ח, כשהוא מכניס את ספרו לשם זה כמפזרו ברה"ר שלכל אחד רשות להורידו.
יש כאן גילוי דעת מהמחבר שרצונו שספרו יתבדר בבית המדרש. ולכן זה לא משנה אם רכשת את אוצר החכמה או לא.
כל כך פשוט לך שיש זכויות בקנין רוחני?
א. אם אוצר החכמה העלו אותו למשתמשיהם בלבד, מניין שזה נחשב כמפוזר ברה"ר?
ב. אין כאן גילוי דעת כזה, הוא מקבל ע"ז כסף מאוצר החכמה ולכן העלה רק לשם.
ג. כך היה פשוט לרבותינו מעולם, שכתבו על איסור השגת גבול וכו', עיי' למשל בחידושי הגרש"ש ב"ק א' וז"ל :
"כמו שבדברים שנוגעים לזכות האדם מוסכם ע"פ דיני התורה ודיני העמים שכל מי שממציא דבר חדש בעולם הוא הבעלים עלי' לכל דבר זכות". כמו"כ תסתכל מה שכתבו הגר"מ שטרנבוך ובד"צ העדה בכל עמוד שער של ש"ס "עוז והדר", וכן בדברי הגר"ש וואזנר התם.

כמדומני שלפחות חלקם. ודאי המכונים וכדומה. בכל אופן, כבר קראתי פעם בא' הפורומים שיש ספרים רבים שנכנסו לאוצר החכמה בלא רשות מהמחבר. לא יודע מה מקורו של הכותב, אך כך היה פשיטא ליה.

מכיון שאוצר החכמה מגבילים את כמות הדפים שניתן להוריד, מהיכי תיתי שמותר להוריד יותר מכך?
ומהיכי תיתי שמחבר הספר מסכים הסכמה גורפת שיורידו את כל ספרו - כשכל הסכמתו הרשמית היתה שהפר יהיה ניתן רק לצפיה או להוריד כך וכך עמודים כאחת?
ואולי הניח את ספרו שם רק ל'טעימה' ולא ל'אכילה'?
אני שמתי את רוב ספרי שם במהדורות ישנות, ומחקתי מהם את כמעט כל האיורים והתמונות - כדי לאפשר לקרוא את החומר הבסיסי, אבל לא כדי לחסל את יכולת המכירה שלי של מהדורות חדשות ויפות ועם איורים ותמונות.

אני שמתי את רוב ספרי שם במהדורות ישנות, ומחקתי מהם את כמעט כל האיורים והתמונות - כדי לאפשר לקרוא את החומר הבסיסי, אבל לא כדי לחסל את יכולת המכירה שלי של מהדורות חדשות ויפות ועם איורים ותמונות.
ושמא מכאן ראי' למי שלא עשה כך?

מדוע?
לא לכל אחד יש כמה מהדורות...
לא אצל כל אחד הספרים מבוקשים...
לא כל אחד מדפיס רק כמה עשרות ספרים כדי לא להתקע וכדי שתמיד מה שמודפס יהיה מעודכן [כלומר, רבים נתקעים עם מאות ספרים שהיו משתוקקים למכור]
לא כל אחד חושב על זה
מי שמעוניין שיפיצו את ספרו יכול לכתוב בו שהספר מותר בהפצה

הודעות מומלצות

אייך יתכן אדם שמדין תורה ייגזר עליו מיתה אך אם...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון