• דִּרְשׁוּ ה׳ בְּהִמָּצְאוֹ
    עשרת ימי תשובה
    פורום אוצר התורה

אחד יחיד

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
פרסם 30 מאמרים!
תודות
17,442
נקודות
1,280
שנה אחת בליל סליחות נכנס הגה"צ רבי אריה לוין זצ"ל כדרכו אל הגה"ק בעל 'לשם שבו ואחלמה' זצ"ל, וכך תיאר לימים את שראו עיניו: "מצאתיו עומד וראשו כפוף וארכובותיו דא לדא נקשן מפחד ה' ומהדר גאונו, ועמדתי מרחוק לראות המחזה הנורא הזה. ואחרי איזה רגעים שב למקומו…"

לאחר מכן סיפר בעל ה'לשם' לרבי אריה לוין את המעשה הבא: מחבר הספר הקדוש 'מנוחה וקדושה', היה איש קדוש וזכה לזקנה מופלגת. בשחרית ימיו שימש את רבן של ישראל הגר"ח מוואלאזין ז"ל. ואיזו תקופה קצרה בחייו בחר לו לפרנסתו להיות רוכל מחזר בכפרים.

פעם אחת בימי הסליחות היה מוכרח להשאר בכפר בגלל מסחרו, ואחרי שסיים את עבודתו בערב חזר העירה לומר סליחות בציבור, וכשהגיע לביה"כ התחיל הציבור לומר 'לך ה' הצדקה ולנו בושת הפנים'. והנה לפתע תקפתו בושה כל כך, עד שלא יכול היה בשום אופן להרים ראשו במשך כמה רגעים, וזרם של דמעות ניגר מעיניו, וכפי שכתב עזרא הסופר 'בושתי וגם נכלמתי להרים פני'. כל ימיו של אותו צדיק" – סיים בעל ה'לשם' את סיפורו – "היה מתפלל שיזכה לעוד רגעים קדושים כאלו בחייו!"

ממשיך רבי אריה לוין זצ"ל ומעיד – "ובמדרגה הזו הרגיש רבינו ה'לשם' ז"ל עצמו בעת הכנסי אליו"…

(ע"פ הקדמת הקונטרס לתולדות בעל ה'לשם' מהגה"צ רבי אריה לוין)

קבצים מצורפים

"היה מתפלל שיזכה לעוד רגעים קדושים כאלו בחייו!"
מעניין אם הרגעים שלו היו סוג אחר לגמרי
מהרגעים הקדושים והמרגשים שיש לפעמים לחלק מאיתנו [ לא לקרים מביננו ...]
וזה מעניין שהוא יחס לזה המון משמעות
כי הנטיה שלנו היא לא לתת משקל גדול לרגעים האלו ?
שכן הם לא משקפים באמת את האדם במדרגתו האמתית
אלא את עומק פנימויותו...
זה רצון מזוכך ומזוקק של קירבת ה' כו' שלפעמים מגיע ....
וכנראה באמת יש לזה משקל גדול וחשוב יותר... ממה שחשבתי אני
או שהרגעים שלו היו מסוג אחר שאיני יודע מהו ?

מעניין אם הרגעים שלו היו סוג אחר לגמרי
מהרגעים הקדושים והמרגשים שיש לפעמים לחלק מאיתנו [ לא לקרים מביננו ...]
וזה מעניין שהוא יחס לזה המון משמעות
כי הנטיה שלנו היא לא לתת משקל גדול לרגעים האלו ?
שכן הם לא משקפים באמת את האדם במדרגתו האמתית
אלא את עומק פנימויותו...
זה רצון מזוכך ומזוקק של קירבת ה' כו' שלפעמים מגיע ....
וכנראה באמת יש לזה משקל גדול וחשוב יותר... ממה שחשבתי אני
או שהרגעים שלו היו מסוג אחר שאיני יודע מהו ?
החכמה לכאורה איך לקחת מרגעים ספורים אלו משהו להמשך החיים, ולא להמשיך סתם.

החכמה לכאורה איך לקחת מרגעים ספורים אלו משהו להמשך החיים, ולא להמשיך סתם.
שייך לקחת באמת משהו להמשך החיים מעבר ליראת שמיים ולרשמים שהם חרטו בך?
לדעתי יותר מזה זה לנסות לתפוס מלאכים...
מה אתה מתכווין משהו להמשך החיים? להפנים את הרגעים האלו בנפש או יותר מזה?

שייך לקחת באמת משהו להמשך החיים מעבר ליראת שמיים ולרשמים שהם חרטו בך?
לדעתי יותר מזה זה לנסות לתפוס מלאכים...
מה אתה מתכווין משהו להמשך החיים? להפנים את הרגעים האלו בנפש או יותר מזה?
גם אני כיוונתי לדברים העומדים ברומו של עולם, כמו אמונה, אהבת ה', קיום מצוות וכד'.

שייך לקחת באמת משהו להמשך החיים מעבר לרשמים שהם חרטו בך?
כלומר האם שייך במודע לקחת משהו מרגעים כאלו כגון קבלה מסויימת וכו', או שהרשמים של יראת שמיים ואהבה וכו' שהם יצרו אצלי הם התוצאה המקסימלית בדר''כ, אני נוטה לצד השני, האם אתה ג''כ מסכים, או שאתה טוען אחרת?

כלומר האם שייך במודע לקחת משהו מרגעים כאלו כגון קבלה מסויימת וכו', או שהרשמים של יראת שמיים ואהבה וכו' שהם יצרו אצלי הם התוצאה המקסימלית בדר''כ, אני נוטה לצד השני, האם אתה ג''כ מסכים, או שאתה טוען אחרת?
לכאורה תלוי במקום ובאדם, פעמים התוצאה של הרשמים זה קבלה, כגון אדם שנמצא בצרה וניצל ממנה, ופעמים שאדם רואה סעייתא דשמיא, או אפילו כשרואה איזה גדול הדור, צריך שלא לעבור עלה אלא לחוות את הדבר כחוויה נפשית, שמשפיע על היראת שמים וכד', אך להתעלם ולהמשיך, כמו ששומעים על כאלו שראו ניסים גלויים בעיניהם, ונשארו אותו הדבר בלי שום שינוי.

אגב כל לימוד המוסר האמיתי והמקורי בנוי אם נתון זה, שצריך להחוות את הלימוד, ולקחת אותו איתנו, וכמו שכתב הרמב"ן באגרת המפורסמת 'שתקום מן הספר וכו''.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון