מ מילתא בטעמא משתמש רשום הודעות 50 תודות 174 נקודות 30 30 אפריל 2026 #1 AVRAHAM אמר: לכאורה גם בשבת מותר למחוקו מהתורה כי זה רק ציון של האות הראשונה והאחרונה בשם הויה. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... מותר למחוק בשבת ר"ת?
AVRAHAM אמר: לכאורה גם בשבת מותר למחוקו מהתורה כי זה רק ציון של האות הראשונה והאחרונה בשם הויה. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... מותר למחוק בשבת ר"ת?
ה היא אוצרו משתמש רגיל הודעות 154 תודות 461 נקודות 56 6 מאי 2026 #2 לכתוב ר"ת מפורש במשנה דעה האוסרת, ולהלכה מותר.
ה הצעיר שבחבורה בית המדרש/הלכה ומנהג חבר צוות מנהל תוכן מנהל פורום פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים פרסם 15 מאמרים! הודעות 5,706 תודות 16,764 נקודות 655 6 מאי 2026 #3 היא אוצרו אמר: לכתוב ר"ת מפורש במשנה דעה האוסרת, ולהלכה מותר. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... על סמך מה הנך מכריע להיתר? ומלבד שאף כותב אות אחת אסור, וכדין חצי שיעור שאסור מן התורה. ואצרף בזה מספר ארחות שבת
היא אוצרו אמר: לכתוב ר"ת מפורש במשנה דעה האוסרת, ולהלכה מותר. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... על סמך מה הנך מכריע להיתר? ומלבד שאף כותב אות אחת אסור, וכדין חצי שיעור שאסור מן התורה. ואצרף בזה מספר ארחות שבת
ה הצעיר שבחבורה בית המדרש/הלכה ומנהג חבר צוות מנהל תוכן מנהל פורום פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים פרסם 15 מאמרים! הודעות 5,706 תודות 16,764 נקודות 655 6 מאי 2026 #4 מילתא בטעמא אמר: מותר למחוק בשבת ר"ת? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... לכאו' פשוט שהוא אסור, וחייב על המחיקה. שהרי כתב הרמב"ם "מחק אות אחת גדולה ויש במקומה כדי לכתוב שתים חייב." והוא מדינא דגמרא. ולעולם במחיקת ר"ת יש במקומה לכתוב שתים, ומה לי מוחק אות אחת גדולה, מה לי למחוק ב' אותיות או יותר בר"ת
מילתא בטעמא אמר: מותר למחוק בשבת ר"ת? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... לכאו' פשוט שהוא אסור, וחייב על המחיקה. שהרי כתב הרמב"ם "מחק אות אחת גדולה ויש במקומה כדי לכתוב שתים חייב." והוא מדינא דגמרא. ולעולם במחיקת ר"ת יש במקומה לכתוב שתים, ומה לי מוחק אות אחת גדולה, מה לי למחוק ב' אותיות או יותר בר"ת
ה הרב מרודוש משתמש מוביל הודעות 1,384 תודות 4,693 נקודות 208 7 מאי 2026 #5 הצעיר שבחבורה אמר: לכאו' פשוט שהוא אסור, וחייב על המחיקה. שהרי כתב הרמב"ם "מחק אות אחת גדולה ויש במקומה כדי לכתוב שתים חייב." והוא מדינא דגמרא. ולעולם במחיקת ר"ת יש במקומה לכתוב שתים, ומה לי מוחק אות אחת גדולה, מה לי למחוק ב' אותיות או יותר בר"ת לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... לכאו' כוונתו לדון שבאות אחת נוטריקון חייב א"כ ה"ה במוחק אך י"ל דגדר המחיקה הוא הכנת מקום לכתיבת ב' אותיות
הצעיר שבחבורה אמר: לכאו' פשוט שהוא אסור, וחייב על המחיקה. שהרי כתב הרמב"ם "מחק אות אחת גדולה ויש במקומה כדי לכתוב שתים חייב." והוא מדינא דגמרא. ולעולם במחיקת ר"ת יש במקומה לכתוב שתים, ומה לי מוחק אות אחת גדולה, מה לי למחוק ב' אותיות או יותר בר"ת לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... לכאו' כוונתו לדון שבאות אחת נוטריקון חייב א"כ ה"ה במוחק אך י"ל דגדר המחיקה הוא הכנת מקום לכתיבת ב' אותיות
ה הצעיר שבחבורה בית המדרש/הלכה ומנהג חבר צוות מנהל תוכן מנהל פורום פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים פרסם 15 מאמרים! הודעות 5,706 תודות 16,764 נקודות 655 7 מאי 2026 #6 הרב מרודוש אמר: לכאו' כוונתו לדון שבאות אחת נוטריקון חייב לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... כוונתו של מי? פותח האשכול דן בפירוש בב' אותיות הנכתבות כנוטריקון.
הרב מרודוש אמר: לכאו' כוונתו לדון שבאות אחת נוטריקון חייב לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... כוונתו של מי? פותח האשכול דן בפירוש בב' אותיות הנכתבות כנוטריקון.