• דִּרְשׁוּ ה׳ בְּהִמָּצְאוֹ
    עשרת ימי תשובה
    פורום אוצר התורה

זרח לווין

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
תודות
1,543
נקודות
221
'אמנם האיש הזוכה לידעת התורה, הוא הולך בין אנשים, ונדמה כבן-אדם. אבל, באמת הוא מלאך, הגר עם בני תמותה, וחי חיי אצילות ומרומם על כל תהילה'. מילותיו של מרן זללה"ה תמיד החזיקו אותי בשעות משבר ותמיד התנגנה לה המנגינה המופלאה הזאת בין משברי הרבים ובתוך נסיונתי המרובים. תמיד חפצתי לראות אפ' לרגע קט את אותו מלאך.
היו תקופות שחיפשתי אותו בשווקים וברחובות, עד שהבנתי ששם הוא לא נמצא.. חיפשתי אותו בתוך בתי המדרשות, אך גם שם לא מצאתי אותו. לא ראיתי שם מלאך עם זקן לבן יורד ע"פ מידותיו.
היו שנים שחשבתי שמדובר בגדול"י של הדור הקודם. זה נכון, הם היו מלאכים ממש, אבל אני לא יהיה הם. לא גדלתי בסיביר או בשואה, אין לי קשר עם החזו"א ולא הייתי בן בית אצלו, ומעולם גם לא דברתי בלימוד עם מרן הגרי"ז. תכל'ס אני אדם אחר מהם. בסביבה אחרת מהם ובתקופה אחרת לגמרי מהם. אז מיהו אותו מלאך.
לעיתים היה נדמה לי שאזכה לראותו רק לעתיד לבוא.
עד שראיתי אותו...
כן פשוט ראיתי איש שזוכה [לא זכה בעבר הוא עדיין זוכה לכך...], לידיעת התורה פשוטה כמשמעו. התורה כוללת ש"ס שלם בבלי ומשניות. כולל ד' חלקי שו"ע ובנוסף הדובדבן שבקצפת נוסף ע"כ גם שותי"ם לרוב.
הוא הולך בין אנשים. הוא נשוי עם ילדים. הוא נמצא איתי בבית הכנסת בשחרית או בחדר קפה, כמעט מידי יום.
ונדמה כבן-אדם. הוא באמת נראה בן אדם. גובה ממוצע ומטה. שער שחור זקן קטן ומדובלל. מעיל וצעיף בחורף ושרוול מקופל בקיץ. תיק מחשב רגיל וסטנדרטי ועט פיילוט 0.4 בכיס חולצתו. פשוט אדם רגיל לגמרי.
אבל באמת הוא מלאך הוא גר איתנו. אבל חייו חיי אצילות וממילא הוא מרומם מעל כולנו. באמת אין כמהו הרבה אנשים.
יהודי בגיל שלושים פלוס שיודע כ"כ הרבה. אבל לא הידיעות שלו קנו אותי. ואף לא הפשטות שלו. אלא ידיעת התורה שלו. חיי התורה שלו. הבן-אדם-מלאך הזה לא עושה כלום חוץ מלעסוק בתורה. עיסוקו כלו' כל הגיגיו ומחשבותיו תפוסים אך ורק בתורה. א"כ לא פלא שפעם הצצתי לראות מה הוא כותב ואני רואה שהוא אוחז בעמוד 150 בדין אמירה לעכו"ם. לי אין אפי' חצי עמוד מהנושא הזה.
אותו אדם כותב את תורת ה', תורת אמת. הוא לא כותב הגיגים ושירים מוזרים, אלא הוא כותב את שירת חייו, שירת התורה.
שלא תחשבו הוא עושה לי שלום עוד לפני שאני רואה אותו. אבל מה זה השלום שלי מול השלום שלו. [כל יום שהוא עושה לי בראש שלום בתחילת היום אני יודע שהיום יראה לי אחרת. לפעמים אני אפי' רץ לפניו כדי שהוא יראה אותי ויגיד לי שלום].
בן אדם כזה. כ"כ הרבה ג'יגה של תורה יש לו במוח. אבל דבר אחד ודאי אין. אין לו שמץ של מושג מה קורה באיראן. ואין לו שמץ של מושג מה גובה הריבית במשק. לא איך קוראים לנשיא ארה"ב. ולא מי היום ראש ממשלה. לדידו יאיר לפיד עדיין בממשלה [אחרת למה חוק הגיוס תקוע...], אבל, הוא יודע כל תג וכל מילה בכל ראשון שהוא בסוגיות הש"ס. הוא יודע כל 'דררע'ר' שהוא בכל סוגיא, ומענין אותו כל חידוש-תורה. כזה או אחר. הרבה יותר ממה שמענין אותי מצב הזהב באתיופיא. ה' יעזור, שנזכה לכך.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון