ה התורה משתמש מוביל פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים פרסם 15 מאמרים! פרסם 30 מאמרים! פותח האשכול הודעות 4,743 תודות 17,288 נקודות 895 19 ינואר 2026 #1 היכן, מי, ומדוע ?
פִּתָרוֹן ת ת תיבת גמא 20 ינואר 2026 התורה אמר: היכן, מי, ומדוע ? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... זבחים יט
ת תיבת גמא משתמש ותיק הודעות 347 תודות 959 נקודות 92 20 ינואר 2026 #2 התורה אמר: היכן, מי, ומדוע ? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... זבחים יט הצבעה בעד 0 הצבע נגד פִּתָרוֹן
א אחד יחיד משתמש מוביל פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים פרסם 15 מאמרים! פרסם 30 מאמרים! הודעות 9,579 תודות 17,460 נקודות 1,280 20 ינואר 2026 #3 תיבת גמא אמר: זבחים יט לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... וביתר פירוט: "אמר רב אשי אמר לי הונא בר נתן זימנא חדא הוה קאימנא קמיה דאיזגדר מלכא והוה מדלי לי המיינאי ותיתייה ניהליה". וברש"י שם: "והוה מידלי המיינאי ותיתייה ניהליה - אבנטו היה גבוה חגור מלמעלה מכנגד אצילי ידיו והפשיטו למטה כדי לנאותו". הצבעה בעד 0 הצבע נגד
תיבת גמא אמר: זבחים יט לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... וביתר פירוט: "אמר רב אשי אמר לי הונא בר נתן זימנא חדא הוה קאימנא קמיה דאיזגדר מלכא והוה מדלי לי המיינאי ותיתייה ניהליה". וברש"י שם: "והוה מידלי המיינאי ותיתייה ניהליה - אבנטו היה גבוה חגור מלמעלה מכנגד אצילי ידיו והפשיטו למטה כדי לנאותו".
ש שמעון הגלילי משתמש ותיק פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים הודעות 461 תודות 1,710 נקודות 214 20 ינואר 2026 #4 מלך מסדר גערטאלכבוד @התורה, באידיש כותבים גארטל או גארטעל, ולא גערטאל. האות א היא לנקד פתח, והאות ע היא לנקד סגול. המילה גַּארְטְל נכתבת עם פתח בג' ושווא בט'. הצבעה בעד 0 הצבע נגד
מלך מסדר גערטאלכבוד @התורה, באידיש כותבים גארטל או גארטעל, ולא גערטאל. האות א היא לנקד פתח, והאות ע היא לנקד סגול. המילה גַּארְטְל נכתבת עם פתח בג' ושווא בט'.
ה התורה משתמש מוביל פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים פרסם 15 מאמרים! פרסם 30 מאמרים! פותח האשכול הודעות 4,743 תודות 17,288 נקודות 895 20 ינואר 2026 #5 שמעון הגלילי אמר: מלך מסדר גערטאלכבוד @התורה, באידיש כותבים גארטל או גארטעל, ולא גערטאל. האות א היא לנקד פתח, והאות ע היא לנקד סגול. המילה גַּארְטְל נכתבת עם פתח בג' ושווא בט'. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... מחילה על הבורות בשפת האידיש... ויש"כ הרב @שמעון הגלילי על ההעמדה על האמת. הצבעה בעד 0 הצבע נגד
שמעון הגלילי אמר: מלך מסדר גערטאלכבוד @התורה, באידיש כותבים גארטל או גארטעל, ולא גערטאל. האות א היא לנקד פתח, והאות ע היא לנקד סגול. המילה גַּארְטְל נכתבת עם פתח בג' ושווא בט'. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... מחילה על הבורות בשפת האידיש... ויש"כ הרב @שמעון הגלילי על ההעמדה על האמת.