• פורום ייעודי לשאלות נפוצות וקבלת תשובות מסודרות, לצד הסברים והדרכות מפורטות על כל האפשרויות והכלים שבפורום, ניתן למצוא ב ויקי-אוצר מדריך למשתמש, או לבדוק בפורום כאן אם כבר קיים אשכול בנושא. במקרה שלא מצאתם כאן מידע או בויקי-אוצר – ניתן לפתוח אשכול חדש ולבקש עזרה.

אימתי

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
תודות
2,376
נקודות
246
מאז שנכנסתי לפורום מאוד נהנתי מהשפה הנקיה והמכבדת, רואים וויכוחים מאוד נוקבים אבל בשפה מאוד מכבדת - שמבינה שמאוחרי כל תגובה עומד אדם שיכול להסמיק ולהחוויר...

אבל... היו פה ושם תגובות שממש לא נהניתי לראות אותם, אבל תמיד אמרתי לעצמי כנראה שאני רגיש וזה מקובל וראוי גם בפורום שלנו - ההכי טוב ושמור וכו'
היה פעם אחת ויחידה שכבר לחצתי על דווח, וזה פשוט לא נתן לי כי ההודעה הזאת כבר נמחקה! תבינו את מהירות הפיקוח המבורך פה - וזה הודות לצוות @אוצר התורה -תודה.

בכל אופן אמרתי לעצמי אולי אני אעלה את ההודעות האלו - ללא שם וציטוט, ונשמע ממכם האם אלו ראויות או שכדאי להימנע,

וכך נרוויח שתיים גם שישימו לב יותר להגיב נכון ומכבד, - לפעמים זה חוסר שימת לב, ושנית אני אדע אחת ולתמיד אם זו באמת הודעה לא לענין או סתם רגישות יתר...

ובכן כמה דוגמאות...

נערך לאחרונה:
מי שפוער פיו נגד ר' ברוך מרדכי, לא ראוי לתגובה

- לטעמי תגובה חריפה מדאי למה שהלך שם, אבל שום לטעמי.. גם אם בטעות זה אולי - לדעתי לא היה נשמע ככה - היה נשמע שהוא פער פיו... אפשר יותר עדין להגיב לטעות שלו, הרי הוא לא התכווין לפעור פיו נגד וכו' - הוא הרי לא טיפש, אז למה להציג אותו ככזה .

-כמה הבל הצלחת להכניס בהודעה אחת, מדהים.
שני הודעות של שני משתמשים...
-כמה בורות הצלחת להכניס בהודעה אחת, מדהים.
הודעות הללו עומדות בסתירה לכללי השיח בפורום. מלבד היותם חסרות תוכן ענייני.

כללי השיח בפורום​

• שפה מכובדת ונקייה: על הדיונים להתנהל בכבוד הדדי, בנעימות וללא ביטויים שאינם הולמים דרך בני תורה.
  • שמירה על כבוד הזולת: חל איסור מוחלט לכתוב לשון הרע או כל דבר העשוי להתפרש כאבק לשון הרע.

כבר ביקשנו מחו"ר הפורום להיעזר במערכת הדיווחים בכל מקרה של הודעה המפרה את כללי השיח או את כללי הפורום.
מידי יום מתפרסמות בפורום - מאות רבות של הודעות, ואין אפשרות מעשית שמנהלי הפורום יעברו על כולן מבלי שהודעה זו או אחרת תחמוק מעיניהם. לכן, השמירה על איכותו של הפורום תלויה במידה רבה גם בערנות ובאכפתיות שלכם.

נתקלתם בהודעה שאינה מתאימה? פשוט דווחו עליה באמצעות כפתור "דווח” המופיע בתחתית כל הודעה. אם הבעיה אינה ברורה מאליה, אנא פרטו בקצרה את סיבת הדיווח.

כך גם אם נתקלתם במשתמש המרבה לפרסם הודעות סרק - לעיתים בכמות גדולה ובאופן מצטבר - כדאי לדווח על כך. לא תמיד כל הודעה בפני עצמה מדליקה נורה אדומה, ורק המעקב שלכם מאפשר לזהות את התופעה במלואה.

בעזרת שיתוף הפעולה שלכם נוכל לשמור על פורום איכותי, ענייני ומכובד - מקום שבו העיקר אינו רק כמות ההודעות, אלא התוכן, הסגנון ותרבות השיח.

נ.ב מכאן ואילך אין צורך להביא דוגמאות נוספות באשכול, פשוט דווחו עליהן לצוות הניהול באמצעות מערכת הדיווחים.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון