נספח מִלְּתָא דִבְדִיחוּתָא ואמרות שנונות - מאורי הדורות| דף 2 | פורום אוצר התורה

נספח מִלְּתָא דִבְדִיחוּתָא ואמרות שנונות - מאורי הדורות

כותרת האשכול

אני לא מקור למשהו, הבעתי את דעתי, אבל אי אפשר להמציא סיפור על סמך דעה, ולכן אין שום השוואה לוגית.
בכל מקרה אתן לך דוגמה לסיפור מוסמך שמופיע בחוט המשולש [הספר לא ת''י כעת אז יתכן שאני לא מדייק בפרטים במלואם] רע''א שידך את אחד מילדיו בשיחה עם המחותן העתידי אמר המחותן על החתן 'הלואי שהמחותן ימצא חן בעינינו כמו שהחתן נושא חן בעינינו' [או בדומה לזה] רע''א נבהל ושאל למה לא אמצא חן בעיניכם, והמחותן השיבו שזו היתה דרך הלצה.
הגרעק''א נבהל מיד והשיב עם ליצים איני רוצה להשתדך והשידוך התבטל.

נ.ב. עיתון כותב הרבה סיפורים שהוא ראה במקומות אחרים, האם זה הוא מקפיד שהם יהיו דוקא מוסמכים?
צריך עיון....
מה הקשר בין הדוגמא שהבאת למעשה עם המומר שמחלל שבת?
רע"א מטבעו לא אהב להתלוצץ סתם. אבל להתלוצץ במחללי שבת ולהוכיח אותו בפקחות, זה הגיוני יותר מאשר הדמיון המוזר שעשית.

צריך עיון....
מה הקשר בין הדוגמא שהבאת למעשה עם המומר שמחלל שבת?
רע"א מטבעו לא אהב להתלוצץ סתם. אבל להתלוצץ במחללי שבת ולהוכיח אותו בפקחות, זה הגיוני יותר מאשר הדמיון המוזר שעשית.
זה נכון שזה לא דומה
אני חושב שמתוך 'הכרות' אם יורשה לומר עם סגנונו של רע''א בכל תשובותיו, ובתולדותיו כפי שמשתקף בחוט המשולש, חידודי לשון כי האי גונא אינם סגנונו, זו השערה שלי, לא ידיעה, נאמר לי שמקור הסיפור הוא עיתון, ואידך זיל גמור...
אני מבין מי שלא מתחבר לטענה, רק צריך לזכור שבערך חצי מהסיפורי צדיקים מסופרים על יותר מאדם אחד אז זה לא מופקע בכלל.

חזור
חלק עליון