• פורום "אספקלריה תורנית" במה לדיונים תורניים מעמיקים ומגוונים בנושאי השקפה, הנהגה וסוגיות אקטואליות, תוך שמירה על שיח תורני איכותי, נקי וכשר.
    במדור, מספר התגובות מוגבל ל-10 בפרק זמן של 24 שעות. כמו כן פתיחת כל נושא חדש במדור טעונה אישור מנהל. נא לעבור על כללי הפורום – כאן.

עמוסיך

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
תודות
6,246
נקודות
443
עקב אשכול שעסק בעניין סגולת 'ר' מתיה בן חרש', חשבתי לפתוח אשכול שעוסק באופן כללי בבעיה הגדולה שיש כיום בהמצאת סגולות והפיכתן למורה דרך, תוך שימוש וויזואלי בתמונות מבויימות של 'מקובלים' והמצאת סגולות כמו "נר ממערת הרשב"י זיע"א" ועוד כמה ראשי תיבות... זו רק דוגמא

להלן סיכום קצר של הבעיות עליהם אני מתמקד
  • עצם השקר שבדבר
  • הסטת דרך העבודה וההתבטלות להשם בבחינת "המציאו ספר רפואות..." (ע"פ פסחים נו...)
  • הבוז לה רוחשים השונאים לדת - והפעם כמעט עם הצדקה
  • הפיכתה של הסגולה לכלי מסחרי פוליטי וכדומה
  • כילוי ממונם של ישראל וניצול תמימותם של אנשים על הבל ורעות רוח!
  • הצד השווה - חילול שם שמיים גדול
מן הכלל אל הפרט
יש בכל מיני ערוצי חדשות של החילונים כמה "חוזרים בתשובה" שבאופן טבעי צמח זקנם והתעבה קולם עם השנים - לא מאמץ מיוחד...
הללו נותנים עצות קמיעות ועוד עם ביטחון עצמי מופרז
מבטיחים התרחשויות, שלנו ברור שלעולם לא יקרו, ואם יקרו זה למרות היותם אומרים את זה בבחינת "כולם יודעים בע"ז שאין בה ממש, אלא מתרפאים בגזירת 'וחלים רעים ונאמנים" (ע"ז נה.) זה אצלם, אך מה אצלינו?

אני יודע על יותר מארגון אחד שמבצעים צילומים עם מעצבי תאורה ואביזרי אווירה ועוד יועצים למען יגדל הממון בכיסם
כמו"כ אני יודע על כולל אברכים שבתחילת זמן קיץ הקודם נכנסו מספר אנשים לכולל וביקשו מהאברכים לשים טליתות, הביאו להם 100 שח לכל אחד צילמו והסתלקו כלעומת שבאו, אח"כ ראו את עצמם בפרסומת של ארגון גדול מאד כ"המקובלים יעתירו... יפתחו את השפע... ועוד כל מיני בדיות בסגנון החדשני "ניצוצות, שמן, נשמות, טהרה" ועוד מוטיבים שהם חומר טוב לספרי מתח

אני חושב כי עלינו למחות ולהוקיע את התופעה הזו שכבר לא כ"כ נמצאת רק ברחוב הרדוד מבחינה רוחנית, זה כבר נכנס אלינו.
אני לא רוצה לתת שמות של כל מיני דברים ושמות שלי באופן אישי גורמים לרצון גדול לצחוק, אני פשוט לא יודע מה מותר ומה אסור בעניינים אלו [למשל רציתי להעלות תמונות הזויות, אך אולי זה אסור חוקית]
השרלטנים הללו נמצאים בתוכנו, הילדים שלנו רואים את זה! והם פנימה יודעים שאין כאן ישועה ואין כאן משהו רוחני, אלא שהם לא יזלזלו כל עוד שזה על גבול הרוחניות...
ואם הם יראו שהשקר הזה הוא מקור פרנסה הולם ומותר, אבוי לנו.

נערך לאחרונה:

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון