איזה ספרים מומלצים על מסכת ברכות פרק כיצד מברכין?
אני מעוניין בספרים לא בהלכה אלא בלומדעס'.
אן כבודו אוהב פלפולים מענינים של הגר"א גניחובסקי הרי שיש את הספר בר אלמוגים אבל זה אחרי שלומדים את יסודות הסוגיה. (בזמן קודם עיינתי בזה) ונהנתי.

קהילות יעקב של הסטייפלר, בד קודש לרב"ד פוברסקי, בר אלמוגים של ר' אברהם גנחובסקי, חיים של ברכה של ר' שמואל ליב שטיין, רשימות שיעורים של ר' ישראל יצחק קלאמנאוויץ.
ספרים אלה עוסקים בסוגיות עצמם ובגדרי הדינים?

אבל כמובן ללמוד ראשונים על הסוגיה וטשו"ע עם משנה ברורה ושאר פוסקים עד הדור האחרון כמו ספר 'וזאת הברכה' זה תענוג איתי. (למדתי זמן קודם)

אבל כמובן ללמוד ראשונים וטשו"ע עם משנה ברורה ושאר פוסקים עד הדור האחרון כמו וזאמת הברכה זה תענוג איתי. (למדתי זמן קודם)
זה נחמד אבל אני מעוניין בשלב זה ללמוד את גדרי הדינים יותר בצורה ישיבתית ופחות להיכנס לעולם ההלכה ולחיות את עולם המעשה.

זה נחמד אבל אני מעוניין בשלב זה ללמוד את גדרי הדינים יותר בצורה ישיבתית ופחות להיכנס לעולם ההלכה ולחיות את עולם המעשה.
למדתי את הראשונים בצורה ישיבתי לאט עם כל הפילפולים אבל לבסוף לפתוח פוסקים ומשנה ברורה עם ביאור הלכה ושער הציון ולפלפל בהם על פי היסודות של הראשונים זה מהנה.

נערך לאחרונה:
למדתי את הראשונים בצורה ישיבתי לאט עם כל הפילפולים אבל לבסוף לפתוח פוסקים ומשנה ולפלפל בהם על פי היסודות של הראשונים זה מהנה.
כן ברור אני רוצה לעשות את זה שלב אחרי שלב כי לימוד הלכה בצורה נכונה זה קודם כל לדעת מותך הסוגיות את הגדרים לעומקם ורק אח"כ להתעסק בהלכה המעשית.

כן ברור אני רוצה לעשות את זה שלב אחרי שלב כי לימוד הלכה בצורה נכונה זה קודם כל לדעת מותך הסוגיות את הגדרים לעומקם ורק אח"כ להתעסק בהלכה המעשית.
אז א"כ תתחיל עם הראשונים הרגילים עבור לראש ריף וטור ואח"כ שולחן ערוך עם הנושא כלים. זה תענוג עלאי.

קבצים מצורפים

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון