הספרים של הרב יעקובזון
נפרט כי ספרו "אל תחטאו בילד" מדבר באופן ישיר על כללים ודרכים בחינוך.
וספרו "אי אפשר אחרת" הוא קובץ סיפורים על נערים מכפר הנוער בו היה מנהל רוחני, שניתן ללמוד מהם רבות אך אינם מלמדים באופן ישיר.

נפרט כי ספרו "אל תחטאו בילד" מדבר באופן ישיר על כללים ודרכים בחינוך.
וספרו "אי אפשר אחרת" הוא קובץ סיפורים על נערים מכפר הנוער בו היה מנהל רוחני, שניתן ללמוד מהם רבות אך אינם מלמדים באופן ישיר.
יש ספר נוסף, "מחשבת החינוך התורתי".

ישנו ספר של הרב וולבה 'זריעה ובנין בחינוך' אמנם קטן בכמות אך איכותו לא תסולא מפז בהיותו מאת אחד המיוחדים במחנכי הדור אשר לו דעת תורה להנהגת החינוך.

ספר מח ולב,
של הרב מורגנשטרן וחמיו הרב אינהורן,
עולה יותר זול מהנחית הורים,
וכתוב שם הרבה פחות שטויות מהשטויות שנאמרות בהנחיות הורים למיניהם,
ספר מומלץ,
הוא מראה כיצד כל הכללים נלקחו מרובתינו נ"ע.

אני באמצע לעבור על הספר "החינוך לא ניתן למלאכי השרת" ואני נהנה מכל רגע בקריאתו, אמיתי ותורני מאוד, שולל את עיקרי הפסיכולגיה המודרנית מתוך דבריהם של מאורי הדורות, מחזיר את החינוך הישן בצורה ברורה [שאגב מה שאנו חושבים שהוא לא מספיק ברור כי הדרך הברורה בו בעיקר אצל גדולי ישראל אבל אצל שאר העם הוא לוקה בחסר] לדעתי הוא ספר שחובה לקוראו לפחות פעם אחת אם לא יותר

ספר נוסף שלדעתי בנוי באותו עיקרון של הספר הנ"ל והוא גם חזק מאוד שנקרא "כמים" שחיבור תלמידו המובהק של הרב המפורסם ביותר ר' שלמה הופמן זצ"ל

ספרי הרב וולבה זצ"ל (עלי שור) - המחנכים את האדם עצמו !!!

וכבר התפרסמה אמרתו של הגאון רש"ר הירש זצ"ל, כאשר בא לפניו זוג צעיר שזה עתה חבקו בן בכור ושאלוהו מאימתי מתחיל חיובם לחנך את בנם.
אמר להם הרש"ר: "אתם כבר באיחור של 20 שנה" - - -
(פורסם במוסף שבת קודש מפי הגר"א דיסקין שליט"א)

ספרו של הרב נח ארלוויק,
נתן לי לא מעט זוויות לחינוך
(לא השתמשתי בכולן כמובן אבל עצם הקריאה מהנה מאוד ונותנת זוויות יפות וטיפים מאוד נחמדים ושימושיים!)
משמעת מתוך אהבה- לרבנים ומחנכים,
הבנתי שיש גם משהו על חינוך הבנים להורים…
(נשמע דיי מפתה של חינוך הבנים חייב לציין…
בע״ה בהזדמנות בלי נדר אקח אותו מהספריה…)

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון