ספר טוב על מסכת שבת בסגנון ישיבתי | אוצר הספרים ספר טוב על מסכת שבת בסגנון ישיבתי | אוצר הספרים
אני מחפש ספר שמסודר יותר לפי סוגיות,
דבר ראשון אני לומד הוצאה אז אם יש ספר על הוצאה וכן על מלאכות אודה מאד

ספרו של מורינו רה"י הגר"ד כהן שליט"א על מסכת שבת על הוצאה (כל הסוגיות) מקיף מאד למדני וישיבתי 'הוצאת שבת'.

אם למישהו יש המלצה על ספר טוב על מסכת שבת בסגנון ישיבתי רמה גבוהה וכו'
אם יוכל להעלות כאן
בלת"ק
לא פירטת אם על פי סדר הסוגיות והדף או גם על פי נושאים. על פי סדר הדף מנחת אריאל. (מצורף קישור).

בנושא הוצאה מוקצה ומלאכות. ספר משנת השבת של הגר"א גרבוז והרב אפשטיין. ספר חובה. סגנון ישיבתי.
גם ספר תוצאות חיים של ר' מנחם זעמבא (מתעסק יותר בהוצאה וח"ש), ספר חובה. תענוג לחיך. (ישיבות שלומדים שבת, כמו תפרח, קובעים בימי שישי את לימודם בספר הזה).

עוד חיבור בסגנון ישיבתי אובר... ספר 'אתה יצרת' של אברך מבית מתתיהו (למדן גדול. כפי שהעיד עליו מכר משותף).
לדוגמא, בכל גדר מלאכה הוא מציע עפ"ר יותר מעשר צדדים בחקירה. אמנם חובה לומר, שלא פעם הוא מגזים בחילוקיו ובחקירותיו הדקות בגדר המלאכה, מה שיכול בנקל לגרום להתיר את האסור ולאסור את המותר.
ואולי זו גם הסיבה שבישיבות מתמקדים בנשים נזיקין, ונמנעים לעסוק בגדרי המלאכות ודברים שהם למעשה שיש להם כללים משלהם. (גם בישיבות שכן לומדים שבת, זה לימוד אחר מנשים נזיקין, ועוסקים בעיון יותר בריש המסכת עניני הוצאה וכיו"ב). אגב אולי זו גם הסיבה שר' שמעון שקאפ והברכת שמואל ושאר רה"י נמנעו לכתוב את חיבורם על נושאים הללו.
בכ"מ מי שמחפש ספר בסגנון ישיבתי ולא בהיקף הסוגיות להלכה, זה גם יכול להיות ספר טוב.

כדאי לציין את הספר מגילת ספר של ר' אוריאל רוזנטל. ספר נפלא. (אמנם על פי סימנים).
וכמובן יש עוד עשרות ספרי יסוד במקצוע שבת. אגלי טל, שביתת שבת ועוד מרנא החזו"א ועוד ועוד שקשה למנות.

ראיתי עכשיו שכבר הזכירו את ספרו של ר' דוד כהן הוצאת השבת.
גם לאפיקי ים יש כמה סימנים טובים בעיקר על הוצאה. כמדומני בתחילת אחד החלקים. וכן בעוד מלאכות.
כמו כן יש ספר שמלקט את כל הרעק"א על שבת (שכחתי כרגע את שמו, אבל לא על הכחולים) וכתב למטה הערות נפלאים.

עוד חיבור בסגנון ישיבתי אובר... ספר 'אתה יצרת' של אברך מבית מתתיהו (למדן גדול. כפי שהעיד עליו מכר משותף).
לדוגמא, בכל גדר מלאכה הוא מציע עפ"ר יותר מעשר צדדים בחקירה. אמנם חובה לומר, שלא פעם הוא מגזים בחילוקיו ובחקירותיו הדקות בגדר המלאכה, מה שיכול בנקל לגרום להתיר את האסור ולאסור את המותר.
ואולי זו גם הסיבה שבישיבות מתמקדים בנשים נזיקין, ונמנעים לעסוק בגדרי המלאכות ודברים שהם למעשה שיש להם כללים משלהם. (גם בישיבות שכן לומדים שבת, זה לימוד אחר מנשים נזיקין, ועוסקים בעיון יותר בריש המסכת עניני הוצאה וכיו"ב). אגב אולי זו גם הסיבה שר' שמעון שקאפ והברכת שמואל ושאר רה"י נמנעו לכתוב את חיבורם על נושאים הללו.
בכ"מ מי שמחפש ספר בסגנון ישיבתי ולא בהיקף הסוגיות להלכה, זה גם יכול להיות ספר טוב.
אם יש למישהו בקובץ ממוחשב [נראה לי שהוא נותן], אשמח אם יעלה כאן,

אם יש למישהו בקובץ ממוחשב [נראה לי שהוא נותן], אשמח אם יעלה כאן,
מצאתי אותו כעת בהיברו בוקס. (להורדה).
האיר יוסף [הרב לורנץ, בן של שלמה לורנץ]
אכן. הזכרתני.

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

איזה דבר נוסף יהיה לעתיד לבוא בט"ו בשבט?

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה