עריכה תורנית באמצעות כלי ai | עריכה תורנית | פורום אוצר התורה עריכה תורנית באמצעות כלי ai | עריכה תורנית | פורום אוצר התורה

קרנש

משתמש חדש
gem
תודות
23
נקודות
5
שלום רב
אני מעוניין לערוך חומר שכתבתי שאמור לצאת כספר, בספרי הקודמים [סדרה] נעזרתי בעורך שביצע תיקונים קלים בחומר.
העלות של העריכה היא גבוהה למדי ואני מעוניין לשקול חלופה של שימוש בבינה מלאכותית לצורך פיסוק וכן חלוקה לפסקאות והגהת מילים. חלק מהטעויות כבכתיבה שלי אני יכול לתקן בעצמי על בסיס התיקונים שעשה העורך בספרי הקודמים [הטעויות שלי חוזרות על עצמן בדרך כלל].
אשמח לדעת אם מישהו התנסה בעניין ויכול להמליץ על אפליקציה, וכן על ההוראות שכדאי להגדיר בעבודה עם חומר תורני.
תודה

בגדול GPT עושה את העבודה בצורה מופלאה, אבל זה לא אומר שאתה מכניס את החומר ואז עושה העתק הדבקצריך להכניס פסקאות לאט לאט ולראות איפה הוא שם את הדגשים והפסיקים ולשקול בעצמך האם הוא צודק או שזה מיותר, ז"א שגם לך צריך שיהיה הכרה בסיסית בפיסוק ותיקוני לשון

שלום רב
אני מעוניין לערוך חומר שכתבתי שאמור לצאת כספר, בספרי הקודמים [סדרה] נעזרתי בעורך שביצע תיקונים קלים בחומר.
העלות של העריכה היא גבוהה למדי ואני מעוניין לשקול חלופה של שימוש בבינה מלאכותית לצורך פיסוק וכן חלוקה לפסקאות והגהת מילים. חלק מהטעויות כבכתיבה שלי אני יכול לתקן בעצמי על בסיס התיקונים שעשה העורך בספרי הקודמים [הטעויות שלי חוזרות על עצמן בדרך כלל].
אשמח לדעת אם מישהו התנסה בעניין ויכול להמליץ על אפליקציה, וכן על ההוראות שכדאי להגדיר בעבודה עם חומר תורני.
תודה

שלום רב,

אני מבין את הרצון שלך לחסוך בעלויות העריכה ולבחון פתרונות חלופיים, במיוחד לאור הניסיון שלך עם עורך בספרים הקודמים. שימוש בבינה מלאכותית לעריכה הוא אכן אפשרי, וישנן מספר אפליקציות וכלי AI שיכולים לסייע בפיסוק, חלוקה לפסקאות, הגהה ותיקון שגיאות כתיב. עם זאת, חשוב להבין את המגבלות שלהם, במיוחד כשמדובר בחומר תורני.

היתרונות של שימוש בבינה מלאכותית לעריכה:

• חיסכון בעלויות: כלי AI זולים משמעותית מעורך אנושי, ולעתים אף ניתנים בחינם (בגרסה בסיסית).
  • מהירות: כלי AI יכולים לעבד טקסט במהירות רבה, לחסוך זמן יקר.
  • עקביות: כלי AI עקביים ביישום כללים תחביריים וסגנוניים, דבר שיכול לשפר את אחידות הטקסט.
  • זמינות: כלי AI זמינים 24/7, ומאפשרים לערוך טקסט בכל זמן ובכל מקום.

החסרונות של שימוש בבינה מלאכותית לעריכה, במיוחד בחומר תורני:

• הבנה מוגבלת של הקשר: כלי AI מתקשים להבין את המשמעות העמוקה של הטקסט, את הניואנסים הדקים ואת ההקשר התרבותי והדתי. הדבר עלול להוביל לתיקונים שגויים או לא מדויקים.
  • קושי בזיהוי שגיאות סגנוניות עדינות: כלי AI עשויים להתקשות בזיהוי שגיאות סגנוניות עדינות, כגון שימוש לא מתאים במילים, משפטים מסורבלים או חוסר בהירות.
  • חוסר רגישות לרגישויות דתיות: כלי AI עלולים לבצע תיקונים שאינם תואמים את הנורמות והמסורות הדתיות.
  • איכות לא אחידה: איכות התיקונים שמבצע כלי AI משתנה בהתאם לאיכות הכלי, מורכבות הטקסט ושפת המקור.

אפליקציות וכלי AI מומלצים (עם הסתייגויות לחומר תורני):

• Grammarly: כלי פופולרי מאוד לבדיקת דקדוק, כתיב וסגנון. מציע גרסה חינמית עם פונקציות בסיסיות וגרסה בתשלום עם אפשרויות מתקדמות יותר.
  • ProWritingAid: כלי מקיף יותר מ-Grammarly, המציע ניתוח סגנוני מעמיק יותר ודיווחים מפורטים על בעיות בכתיבה.
  • LanguageTool: כלי קוד פתוח חינמי, התומך במספר רב של שפות, כולל עברית.
  • גוגל דוקס: מעבד התמלילים הפופולרי של גוגל כולל כלי בדיקת איות ודקדוק בסיסיים.
  • Wordtune: כלי AI המסייע לשפר את הניסוח, הבהירות והסגנון של הטקסט.
  • ChatGPT (או מודלים דומים): ניתן להשתמש בצ'אטבוטים מבוססי AI כדי לבקש תיקונים ספציפיים, אך יש להשתמש בהם בזהירות רבה ולבדוק כל תיקון.

הוראות מומלצות לעבודה עם חומר תורני:

1. הכנה מוקדמת: לפני השימוש בכלי AI, עברו על הטקסט בעצמכם ותקנו את הטעויות הנפוצות שאתם מכירים מהניסיון הקודם. הדבר יצמצם את כמות התיקונים שהכלי צריך לבצע, ויפחית את הסיכון לשגיאות.
2. הגדרות מותאמות אישית: אם הכלי מאפשר זאת, הגדירו את ההגדרות כך שיתאימו לסגנון הכתיבה שלכם ולדרישות הספציפיות של החומר התורני. לדוגמה, השביתו בדיקות סגנוניות שעלולות להיות לא רלוונטיות.
3. בדיקה קפדנית: לאחר שהכלי סיים לעבד את הטקסט, עברו עליו שוב בקפידה רבה, וודאו שכל התיקונים נכונים ומדויקים, ושהם אינם פוגעים במשמעות המקורית של הטקסט.
4. שימוש מושכל: השתמשו בכלי AI ככלי עזר, ולא כתחליף לעורך אנושי. אל תסמכו עליו באופן עיוור, והפעילו שיקול דעת בכל מקרה.
5. התייעצות עם מומחה: אם יש לכם ספק לגבי תיקון מסוים, התייעצו עם תלמיד חכם או עורך בעל ניסיון בחומר תורני.
6. השוואה לטקסטים מקבילים: השוו את הטקסט המתוקן לטקסטים תורניים דומים כדי לוודא שהוא תואם את הנורמות המקובלות.
7. שימו לב במיוחד ל:
* ציטוטים: ודאו שציטוטים מדויקים ותואמים למקור.
* מונחים תורניים: ודאו שמונחים תורניים משמשים בצורה נכונה ומדויקת.
* שמות אישים ומקומות: ודאו ששמות אישים ומקומות מאויתים בצורה נכונה.
* הקשרים הלכתיים: ודאו שהתיקונים אינם משנים את ההקשר ההלכתי של הטקסט.

לסיכום:

שימוש בבינה מלאכותית לעריכה יכול להיות כלי יעיל וחסכוני, אך חשוב להשתמש בו בזהירות ובחוכמה, במיוחד כשמדובר בחומר תורני. כלי AI יכולים לסייע בתיקון שגיאות כתיב ודקדוק בסיסיות, אך הם אינם יכולים להחליף את שיקול הדעת והידע של עורך אנושי. אני ממליץ לשקול שילוב של כלי AI עם עריכה אנושית, תוך שימוש בכלי AI לתיקונים טכניים ובאדם לבדיקה סגנונית ותוכנית.

בהצלחה רבה בעריכת הספר!

מקור: AI אוצר

הודעות מומלצות

האם כשאני שומע סיפורי השגחה פרטית, עלי להאמין...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון