קבלו טיפ - לא משנה מה אני חושב אלא מה יבינו! | האוצר שלנו קבלו טיפ - לא משנה מה אני חושב אלא מה יבינו! | האוצר שלנו
  • פורום אוצר התורה מאחל לכל לומדי התורה: הצלחה מרובה בעבודת אלול, שיזכו לגדול בתורה, ביראה וביראת הרוממות, ולהתחיל את הזמן החדש בחשק ובשמחה - גילו ברעדה!

נדיב לב

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
תודות
4,692
נקודות
375
קבלו טיפ...
לפני שמגיבים בפומבי תמיד טוב להתבונן ולקחת בחשבון - מה אנשים אחרים יבינו במה שאני כותב,
ולא רק - מה אני חושב כשאני כותב את זה.

וזה מעבר לאחריות על תוכן הדברים שמוטל על כל כותב.
כי אחריות בהקשר הזה, היא הגדרה מצמצמת ומגבילה.
קרי, גם אם זה המסר שאני רוצה להעביר לקוראים, וכך הוא יובן על ידם, אבל מתוקף האחריות אמנע מלכתוב בגלל סיבות אחרות.

ואילו אני מתייחס למה שקרוי ש-י-מ-ת - ל-ב כפולה - שהמסר שברצוני להעביר לקורא (גם אם זה למורת רוחו...) יועבר בצורה נכונה בלי להניח מקום לפרשנות אחרת.
לא להתמקד רק ב-מה (אני כותב) אלא גם באיך (אני כותב שיובן לאחרים כפי שבאמת אני רוצה שיבינו).

רבות מחשבות בלב איש. קרי, ניתן לפרשן כל דבר שנכתב בכמה אופנים,
אי לכך, לא די שתחשוב מה אתה חושב כשכתבת ומה המסר שברצונך להעביר,
אלא מה אחרים עלולים לחשוב ואיזו פרשנות הם יכולים להעניק לנכתב.
וע"ז נאמר: סוף מעשה במחשבה תחילה. הפרשנות שאנשים מעניקים לנכתב על ידך, זהו המעשה, התוצאה. פרי תולדת המחשבה הראשונה.

מוזמנים להוסיף טיפים ועצות הגונות....

נ.ב נכתב כטיפ לא כביקורת על מאן דהו חלילה...

שמעתי מהגר"ש רוזנברג שליט"א:
רב נודע באר"י יצא במודעה גלויה על ענין מסוים. הגרי"ח זוננפלד הגיב במכתב שכולו שלילה והתנגדות.
שלח אותו הרב לגרי"ח בהיתמרמות, על מה ולמה יצא נגדו בראש חוצות לפני שבדק אתו מה סיבותיו וטעמיו שפרסם מה שפרסם.
ענה הגרי"ח: כשאתה מפרסם מכתב ברבים, הפירוש שלו אינו מה שהתכוונת אלא מה שאני מבין!...

הודעות מומלצות

ומה הם?

אם יש בעיה בשאלה זה היכן...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון