געגועים

תנ"ך ופרשת שבוע - אוצר החידות
gemgemgemgemgem
חבר צוות
מנהל תוכן
מנהל פורום
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
פרסם 30 מאמרים!
תודות
6,943
נקודות
640
וַיִּגַּשׁ אֵלָיו יְהוּדָה וכו', ידוע הרמז שיש כאן טעמים "קדמא ואזלא רביעי זרקא מונח סגול", לרמז מה שקדמתי והלכתי לדבר לפני אחי הגדולים, והרי אני רק בן רביעי, לפי שערבתי את הנער שאם לא אביאנו לאבי אזרק מעם סגולה.

ואפשר עוד לרמז דכתיב ארץ חטה וכו' ארץ זית שמן ודבש, ארץ מרמז לאשה כדאי', ואולי ארץ הראשון זו לאה, וארץ השני זו רחל, ועל זה אמר קדמא ואזלא, מה שאני מעיז לריב עמך, והלא אני רק רביעי לארץ הראשון, ואתה ראשון לארץ השני, לפי שערבתי את הנער, וכנ"ל.​

וַיִּגַּשׁ אֵלָיו יְהוּדָה וכו', ידוע הרמז שיש כאן טעמים "קדמא ואזלא רביעי זרקא מונח סגול", לרמז מה שקדמתי והלכתי לדבר לפני אחי הגדולים, והרי אני רק בן רביעי, לפי שערבתי את הנער שאם לא אביאנו לאבי אזרק מעם סגולה.
ספר קול אליהו פרק מד פסוק יח
בפסוק (שם מד. יח) ויגש אליו יהודה ויאמר בי אדוני וגו' הנה הנגינות על המלות הללו הם קדמא ואזלא רביעי זרקא מונח סגול, ויש לפרש משום דלמעלה בפרשת מקץ כתיב (שם מג. ט) שאמר יהודה ליעקב אביו אם לא הביאותיו אליך והצגתיו לפניך וחטאתי לך כל הימים ואיתא במדרש (הובא ברש"י שם) וחטאתי לך כל הימים היינו לעולם הבא. וזאת היא מרומז בהנגינות האלה, קדמא ואזלא רביעי ר"ל למה קדם ואזל ליוסף הרביעי לבנים שהוא יהודה (דסדר תולדתן הי' ראובן שמעון לוי יהודה) ולכאורה הו"ל לראובן ליכנס בעובי הקורה עבור בנימין דהוא הי' הבכור. ולא יהודה שהוא רביעי לבנים. ומפרש משום דזרקא מונח סגול, ר"ל דזרק את עצמו מלהונח בתוך עם סגולה שפסק את עצמו מעוה"ב אם לא יביאהו אל אביו כנז"ל, לכן נכנס הוא בעובי הקורה ולא אחר. (קהלת יצחק עה"ת):

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון