• וּפְרֹשׂ עָלֵינוּ סֻכַּת שְׁלוֹמֶךָ
    ───   חג הסוכות   ───
    פורום אוצר התורה מאחל לחו״ר הפורום ולכל בית ישראל
    חג סוכות שמח! חג שמח
    שנזכה לשמחת החג, לסוכת שלום ולשנה של ברכה.
בכלל לא.
פשוט רבים מהמאובחנים כלל לא מסוגלים ללמוד אצל הרבנים שלהם, וממילא מאובחנים כ"בעלי קשב".
ומי שהתרגל מילדות לרבנים משעממים, רפואתו קשה.
מטופל: "דוקטור, כואבת לי העין כל פעם שאני שותה קפה".
רופא: "תוציא את הכפית מהכוס לפני שאתה מתחיל לשתות".

א. זה עוזר להתרכז אבל עדיין נשאר העבודה במה להתרכז
ב. דעתי שמי שלא בהכרח צריך לפעמים זה נזק משום שמח לא מרוכז חושב הרבה מחוץ לקופסה יותר וזה מגביל אותו (אבל כמובן למי שיכול בלי זה)

למה אין אשכול על 'קפה - האם רצון הקב"ה שאקח עזרה חיצונית או שאעבוד אותו כפי שעשאני'???
כי את זה [קפה] שותים עם חלב וסוכר (אלו הנוהגים..), ואת זה [ריטלין וכו'] לוקחים ככדור קטן?
ואם זה היה הפוך?
כמו"כ צריך לשים לב, שעיקר עבודת השם אינה שיהיו תוצאות של שעות לימוד תורה בעולם, ורובוטים אשר מתפקדים את כל קיום המצוות, אין אנו עוסקים בתוצאות! השי"ת מחפש את התקדמותו של האדם עצמו!!!! והדברים ארוכים ואכ"מ, וע"כ לכאו' ברור שכאשר הריטלין מתפקד בתור סם מעורר אשר עוקף על תסמיני הבעיה ולא פותר את עיקר הנקודה ממילא העיסוק הינו בתוצאות ולא באדם עצמו,
מסקר רחב שערכתי, האנשים אשר נצרכו ריטלין ברמה נואשת והפסיקו לקחת, עם הגיל והעבודה העצמית יש להם את היכולת להתגבר ולהתרכז, נמצא איפה שהריטלין מוריד חלק משמעותי מאד בעבודת ה' עבור התוצאות,
וע"כ לכאו' אם המצב אינו דרמטי שהאדם כלל אינו יול לעבוד, ולא תהא כאן עבודה עצמית אלא רק כישלון אחד גדול [ברוב המקרים אי"ז המצב], ממילא ראוי מאד שלא לקחת ריטלין אלא פשוט לעבוד יותר קשה,
לא זה המטרה של כדורים להפרעת קש"ר. המטרה היא לאפשר לבנאדם לרכוש כלים הרגלים והתנהגויות מועילות כך שלאט לאט הוא יכול להפחית ולהפסיק עם הכדורים [כמובן בליווי של רופא מומחה] וישארו לו ההרגלים והכלים שהוא רכש.
כי הפרעת קש"ר היא בכלל לא משהו ב'קשב' או ב'ריכוז'. [ולדעתי זה גם לא 'הפרעה', ואכמ"ל. אולי בהזדמנות אחרת.] זה משהו הרבה הרבה יותר מקיף.
גם אני סבור שריטלין הוא מכחיש את כוחות הנפש הטבעיים וקצת מסרסם ובמקרים שאינם קיצוניים יש להמנע מללקחו ולהשתמש בכוחות הטבעיים שזה הצורה הכי נכונה ומדויקת שה' רוצה ובזה האדם שמח בחלקו ומחובר למעשיו ולא פעול כמכונה אבל אין לי מספיק הוכחות לזה אלא זה נטיית ליבי וקצת נסיון בחינוך ילדים
זה אומר שזה לא הכדור הנכון / המינון הנכון ו/או שזה לא נעשה בליווי של מומחה כדבעי.
כנראה שצריך לדעת איזה כדור. מינון. ובעיקר מתי כן ומתי לא...
כלי ככל הכלים שאם משתמשים בו נכון גדלים ואם לא אז לא...
ממש כך. הייתי מדייק, ובעיקר איך.

בנימה אישית: הכרתי יהודי שהכדורים חיסלו אותו נפשית לחלוטין, והפכו אותו לצל של עצמו. ב"ה הרביתי עליו רעים לפסוק מכך, וכיום מצבו טוב שבעתיים.
למה להרבות עליו רעים שיפסוק מכך? ועל סמך מה להחליט 'להפסיק'?
מה שצריך זה להפנות אותו לרופא מומחה באמת בתחום.
צודק מאה אחוז.
אבל אני לא סומך על האבחונים הרפואיים, כי יכולים להיות עוד עשר סיבות לבעיות קשב וריכוז.
(נכות רגשית, בעיות קריאה, קשר עם חברים, בעיות שמיעה, בעיות ראיה, פחד מסביבה חדשה, ועוד רבות).
אני לא יודע למה אתה קורא 'אבחונים רפואיים', אבל מאבחן אמיתי ומומחה בודק ממש את כל הדברים האלו ועוד. [וגם בודק חסר בויטמינים ועוד כל מיני דברים פיזיים]

אני לא יודע למה אתה קורא 'אבחונים רפואיים', אבל מאבחן אמיתי ומומחה בודק ממש את כל הדברים האלו ועוד. [וגם בודק חסר בויטמינים ועוד כל מיני דברים פיזיים]
כחסיד, יהיה זה מהשאלות שאשאל את אדמורי שליט"א כשאלה שמימית.

על סמך זה שתוך חודש הוא נהיה אדם אחר לחלוטין.
ועדיין.
זה לא מטבע עם שתי צדדים ותו לא.
זה כמו סולם. גם אם לקחת בצורה כזו או אחרת גרם לו להידרדר במורד הסולם,
ולהפסיק העלה אותו חזרה למקום שבו הוא היה,
עדיין עם ליווי של מומחה וכו' הוא יכול להעפיל מעלה מעלה לאין ערוך והשוואה בכלל.

ועדיין.
זה לא מטבע עם שתי צדדים ותו לא.
זה כמו סולם. גם אם לקחת בצורה כזו או אחרת גרם לו להידרדר במורד הסולם,
ולהפסיק העלה אותו חזרה למקום שבו הוא היה,
עדיין עם ליווי של מומחה וכו' הוא יכול להעפיל מעלה מעלה לאין ערוך והשוואה בכלל.
הוא יכול להעפיל בעוד מיליון דרכים, למשל הדרך בה הוא הולך כיום ומצליח מאד (ולא אפרט, מטעמי צנעת הפרט).

@אין עוד
בשאלות שמימיות אני לא מבין.
רק מעניין אותי [ברצינות] מהו הגדר - מה נכלל בשאלה שמימית ומתי שאלה היא כזו, ומתי לא.
כל דבר שיש מזה שהוא נסתר לך, כמו ענייני הנפש (טיפול רגשי וכדו'), או דבר משמעותי שישפיע על כל חייך כמו איזה סוג עבודה לעבוד וכו'

הרב לראובן לויכטר טוען שהענין אינו פשוט כפי שהוא נראה, לדעתו ריטלין בגיל צעיר מונע את התפתחות המוח כפי הנדרש, וע"כ יש להתבונן היטב האם זה נחוץ ומוכרח ובלא זה א"א לתפקד או לא,
[הוא טע שזה מוכח מחקרית, ניסיתי לבדוק זאת באמצעים העומדים לרשותי אך לא עלה הדבר בידי, וצ"ע]
בלת"ק כמעט כל בחור שהכרתי שהביאו לו ריטלין היה משוכנע בעצמו שהוא שווה פחות ואין לו סיכוי לגדול נורמלי ולא צריך לפרט לאן זה מביא.
הדגשתי כמעט כי יש יוצאי דופן יחידים שברגישו שזה עוזר להם אבל רוב הבחורים אפילו כאלו שכל הסביבה אמרה שהם צריכים בוודאות סבלו מזה מאוד הן מתופעות לוואי הן מחולשה גדולה ב'ויגבה לבו' שנצרך לבחור לעבור על נסיונות דורינו.
אמנם נראה שפותהא"ש התכוון לשאול לגבי אדם מבוגר שרוצה לעשות זאת בצורה מושכלת, אך עבור ילדים ובחורים יכול להיות שמדובר בחיי נפש רחמנא ליצלן.
נ.ב. גם לצעוק על ילד איזה מופרע אתה אתה צריך ריטלין יוצר את אותו הרגשה גם אצלו וגם אצל כל הילדים האחרים ששומעים ואולי לוקחים ולתשומת לב הרעבעס שבינינו

טוענים שחלק גדול מהשמועות 'המפחידות' של 'מומחים' גדולים למינהם שמשום מה שמם לא מוכר כ''כ, [כמו לאחרונה שעוד אנשים נורמלים מפסיקים להתחסן בגלל משוגעים כאלה ואחרים...ואכמ''ל, רק הערה לאנשים שהכל המידע מוזן מקריאת פשקווילים], מגיעים מכתות נוצרים למיניהם, שחלק גדול מהנסחפים שם רח''ל, הם מאלה שלא קיבלו סיפוק וכו', ולכן מעונינים להפיצץ שומעות וכו' ומחקרים.. כדלהלן כך הובא בתכבה נרחבת מומחים מוכרים מאוד, הן ברפואה והן בחינוך, וממתעסקים עם נוער נושר בעתיון המבשר בחודש אדר שנה שעברה [לא כל מלמד תינוקות אפ' 30 שנה!!! מבין באמת, ובידיוק כמו שלא מבין בעין עצלה, ובעיות שמיעה של תלמידים, כ''כ מעצבן לשמוע כאלה שלא יודעים בכלל כלום בנידון!!!! נמאס מאנשים כאלה@!!] , איך וועיס? שום דבר א'א לשעת היום אבל למיחש בעיא...אבל יכול מאוד ליהיות, ועכ''פ מי שמתווכח שיחשוב על השורה הבאה

הובא שם שהרבה מהנושרים, חלקם הגדול הם מבעיות קשב וריכוז, [לאו דוקא היפר, אלא פשוט שהקשב נעלם אחרי 15 דקות וכו', כ''א לפי המוח והמוליכים, והמלחים במוח], ומי שגם יודע, ומתעסק בעצמו עם אחרים, יודע שמי שסובל מזה שום דבר לא יעוזר באמת, [תודה רבה למשגיח שלא מבין בזה ומחזק... שצריך הרווניע, נכון אבל המקס' שיגע זה 2 שורות ורש''י ומק' תוס', זה אפשרי באמת גם בלי זה, אבל הוא נעלם כשמתחיל להמעיק וככה א''א להגיע למתיקות, נכון שיש גדולי עולם שהמילים אמר אביי כבר קיבלו גישמאק, אבל לא כולם ככה לצערנו] ומשא''כ עם זה, אפשר להחזיק ראש סוגיות סבוכות ולהעמיק, מי שצריך והגיע לכדור ולמינון הנכון, צריך בזה הרבה ס''ד, [בתור א' שעובד עם בחורים בנושא זה] וכך לקבל באמת גישמאק בלימוד, ובאמת בדר''כ הנושרים הם לא מאלה שזכו להרגיש את מתיקות התורה.
יה''ר שנזכה לעריבות ומתיקות טוב התורה
נכון כי מבחינת המומחים ידועי השם של כבודו אי אפשר לומר שהרפואה טועה ואם ילד התקלקל וטוען שזה כי הוא סבל מהכדור והישיבה לא הסכימה לו לא לקחת ולכן הוא עזב את הישיבה ומשם הדרך פתוחה. מבחינת מומחי הנוער הוא התקלקל מחוסר סיפוק שנגרם מבעית קשב בעוד שבפועל הוא התקלקל מחוסר הערכה עצמית שנגרם מכדור קטנטן...

לגישה שהמשבה על כדור היא הגורמת לה: חוסר הרצון להתמודד עם משובות ילדות (למרות שזה לא אמור להיות קשור לרטלין בכלל)/ התנהגות שונה מכולם וכדומה.
סיפר לי ילד שאמרו לו שהוא צריך רטלין כי: הוא לא משתולל עם כולם אלא מרוכז ברבה...
הרבה טען שהוא בוהה, בפועל הוא תמיד ידע איפה אוחזים אז לך תסתדר עם תחושות של רבה שבטוח שדעותיהם אמורות להיות שוות ואם לא אז צריך להשוות ומי שיותר מידי שובב או יותר מידי רגוע צריך טיפול או כדור.
בעצם הכל מונח תחת השאלה העקרונית האם עלינו להאמין ברופא והמסתעף ככוח עליון שכל בעיה מצריכה פניה אליו...

בעוד שבפועל הוא התקלקל מחוסר הערכה עצמית שנגרם מכדור קטנטן...

תסביר לי אולי, איך הכדור גורם לחוסר הערכה עצמית. הכדור נראה לי לא מייצר מחשבות. [אולי גורם לחובר הערכה בגלל השיטפות מוח של המתנגדים]. א
[ואולי גם משקפיים גורם חוסר הערכה עצמית??]

תסביר לי אולי, איך הכדור גורם לחוסר הערכה עצמית. הכדור נראה לי לא מייצר מחשבות. [אולי גורם לחובר הערכה בגלל השיטפות מוח של המתנגדים]. א

גישה שהמחשבה על כדור היא הגורמת לה: חוסר הרצון להתמודד עם משובות ילדות (למרות שזה לא אמור להיות קשור לרטלין בכלל)/ התנהגות שונה מכולם וכדומה.
סיפר לי ילד שאמרו לו שהוא צריך רטלין כי: הוא לא משתולל עם כולם אלא מרוכז ברבה...
הרבה טען שהוא בוהה, בפועל הוא תמיד ידע איפה אוחזים אז לך תסתדר עם תחושות של רבה שבטוח שדעותיהם אמורות להיות שוות ואם לא אז צריך להשוות ומי שיותר מידי שובב או יותר מידי רגוע צריך טיפול או כדור.
בעצם הכל מונח תחת השאלה העקרונית האם עלינו להאמין ברופא והמסתעף ככוח עליון שכל בעיה מצריכה פניה אליו...

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון
✖ ❓