אני לא מכיר משפחה חרדית כזאת ,שבאה לידי קלות ראש , בישיבה אחד ליד השני .
לא שמגיעים לידי קלות ראש, אלא שיש משפחות ששם שולחן השבת הוא מרומם ורציני יותר , משא"כ היכן שלכתכילה האווירה משוחררת יותר , ואדרבה, נהנים מהדברים האלה...

לא שמגיעים לידי קלות ראש, אלא שיש משפחות ששם שולחן השבת הוא מרומם ורציני יותר , משא"כ היכן שלכתכילה האווירה משוחררת יותר , ואדרבה, נהנים מהדברים האלה...
אצלנו למשל השלחן שבת רציני ומרומם , מ''מ ישבים נפרד ( למרות שאנחנו ליטאיים ).

אצלנו למשל השלחן שבת רציני ומרומם , מ''מ ישבים נפרד ( למרות שאנחנו ליטאיים ).
ואולי הרצינות והכובד ראש הליטאי הוא גם גורם....

וא"ל שכוונתי לחלק או להכליל בין עדות, אלא שאצל ספרדים לדוגמא, הכבוד של האשה הוא לישב לצד בעלה, ובעדות אחרות כבודה הוא לשבת בראש השולחן שממול בעלה, וכע"ז הדרך

לדוגמא בשולחן שבת יושבים גיסים וגיסות. בציבור שלנו ב"ה אין דברים כאלה
לא אלמן ישראל, ומסורת אבותינו בידינו, כלך לך בעיקבי הצאן..

מעולם ישבו אבותינו בסעודות שבת ביחד - כל המשפחה בין קטנה ובין גדולה ואם אורחים אז גם אורחים,
ולא נשמע מעולם, ולא עלה על לב, המצאות מוזרות של מחיצה וההפרדה וכו'

ואירי במשפחות בני תורה ובתי גדולי ישראל וראשי הישיבות.

ופוק חזי הוא.

ומעשה ידוע הוא עם המהר"ם שפירא זצ"ל שהיה חסיד גדול שהתארח ביום שישי אצל מרנא הח"ח זצ"ל, ומששאלו האם הוא אוכל יחד עם רעיתו - שהרי הוא מעולם לא סעד במחיצת הנשים, ענה לא הח"ח בוודאי!, אמר לו הגר"מ שא"כ הוא חושש שלא יוכל לסעוד אצלו, ויאמר לו הח"ח שהוא בהחלט מיצר על כך, אך סעודת שבת בלא מחיצת רעייתו הרבנית לא באה בחשבון וכך נפרדו כידידים!
קצש"ע סימן קמט סעיף א':
צריכין ליזהר שלא יאכלו אנשים ונשים בחדר אחד, שאם אוכלים אנשים ונשים בחדר אחד אין אומרים שהשמחה במעונו כי אין שמחה כשיצר הרע שולט.
בנשים זרות לא בבנות משפחה
פשוט...

ומעשה ידוע הוא עם המהר"ם שפירא זצ"ל שהיה חסיד גדול שהתארח ביום שישי אצל מרנא הח"ח זצ"ל, ומששאלו האם הוא אוכל יחד עם רעיתו - שהרי הוא מעולם לא סעד במחיצת הנשים, ענה לא הח"ח בוודאי!, אמר לו הגר"מ שא"כ הוא חושש שלא יוכל לסעוד אצלו, ויאמר לו הח"ח שהוא בהחלט מיצר על כך, אך סעודת שבת בלא מחיצת רעייתו הרבנית לא באה בחשבון וכך נפרדו כידידים!
ומעשה ידוע באדוננו הגר''א שבקש הגאון השאגת אריה להתארח אצלו בליל שבת ואמר שישאל את אשתו כי חיב לה לאכול עמה מליל שבת לליל שבת שאלה ולא הסכימה אמרה איני מותרת על הזכות הזו ומשכך נמנע השאגת אריה מלאכול עם הגר''א
כמובן

דוד שלי היה בשבע ברכות של אנשים שמאמינים בחסידות והסבירו לו את המצוה טאנץ שהחתן כנגד קוב''ה והכלה כנגד כנסת ישראל והוא שאל בתמימות שא''כ האדמו''ר שמתערב באמצע הרי זה ע''ז של שיתוף וצ''ע
הרעיון בזה באופן כללי הוא שהחתן זה הקב"ה והכלה זו כנסת ישראל ואילו האבות והסבים (ועל משקל זה האדמו"ר, שבדרך כלל הוא גם סב החתן או הכלה) שרוקדים לפניה הם נשמות הצדיקים והאבות הקד' ששמחים בשמחת קוב"ה וכנסת ישראל.
[אפשר אולי להטעים, שהרוקדים לפני הכלה, במידה והם צדיקים ות"ח, הריהם כנגד התורה הקד' ובזה נתייחד קוב"ה אורייתא וישראל... (ד"ע, אם מישהו מכיר מקור בעניין זה נא להודיעני)]

זה מה שקורה גם במצוה טאנץ
במצוה טאנץ הכלה לא נכנסת לעזרת גברים, כי אם החתן הוא זה שנכנס לעזרת נשים (ויש שנהגו שהחתן יושב אצל הגברים והכלה אצל האנשים).

יעויין בספר נטעי גבריאל התלכות חופה וקידושין ח"ב

במצוה טאנץ הכלה לא נכנסת לעזרת גברים, כי אם החתן הוא זה שנכנס לעזרת נשים (ויש שנהגו שהחתן יושב אצל הגברים והכלה אצל האנשים).

יעויין בספר נטעי גבריאל התלכות חופה וקידושין ח"ב
איני ידוע נטעי גבריאל
אבל את המציאות אני כן יודע

ואני לא מאמין שיש משפחות שזה לא כך, מזמינים רק זוג אחד כל פעם??? אם מגיעים שני ילדים עושים הפרדות ???? שולחנות נפרדים????

אני מתקשה לתפוס דברים כאלו, אבל כנראה שיש ציבורים עם הנהגות מוזרות שכאלו..,
(נ.ב. אני גם מגיע עם שורשים חסידיים ואני לא חושב שבדורות עברו ההנהגות המוזרות האלו היו, גם במשפחות חסידיות. אבל לא יודע..)

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון