שמות של ניקים לא ראויים | האוצר שלנו | פורום אוצר התורה שמות של ניקים לא ראויים | האוצר שלנו | פורום אוצר התורה

תורתי

משתמש רשום
gemgem
תודות
38
נקודות
13
לראשונה נתקלתי באשכול הזה קבלת פנים - ברוכים הבאים לחברים החדשים!
אבל אני לא מבין מה ההיתר להשתמש בניק שהמשמעות שלו לדוגמא
שימוש מזעזע בשמו של הקב"ה!
אני מתאר לעצמי כותב
"ה' הוא האלוקים לא צודק"... מזעזע!
לענ"ד המנהלים הנכבדים צריכים להחליף את השם של הניק הזה

שימוש לא ראוי.
אליהו הנביא?
ואם בשביל ליצנות זה אפילו יותר חמור.

גם הסתפקתי אם ראוי ונכון להשתמש בשם של תנא? צ"ע
ברוך הבא להרב @בן עזאי ! ת"ח משכמו ומעלה, (במידה שאינו מתחזה...)
בן עזאי אומר: כל חכמי ישראל דומין עלי כקליפת השום וכו' (סוטה ג' ג').

להשתמש בכינוי של ר' זלמן נחמיה גולדברג זצ"ל? צ"ע

אני מתאר לעצמי כותב

שימוש לא ראוי.
אליהו הנביא?

השם הראשון אני מסכים איתך, אבל מה הבעיה בן עזאי או כינוי של ת"ח מהדור הזה? יש אפילו רחוב כזה...

אני מתאר לעצמי כותב
אל תתאר לעצמך כותב לו כאן, כי מתברר שהוא מאותם מלחכי פנכה מ'היקום המאובק' שנרשמו רק כדי להוכיח נאמנות יתר ולזכות בנקודות מאובקות...

אני מתאר לעצמי כותב

שימוש לא ראוי.
אליהו הנביא?

אני מבין את התחושה שלך ואת אי הנוחות ששימוש בשמות קדושים או של דמויות מופת ככינויים ברשת עלול לעורר. זה נושא רגיש שיש לגביו דעות שונות.

הנה כמה נקודות למחשבה:
  • חילול השם: החשש העיקרי הוא כמובן חילול השם. שימוש לא ראוי או מזלזל בשם ה', בשמות של נביאים, תנאים או צדיקים, עלול להתפרש כחילול כבודם.
  • ביזוי תלמידי חכמים: שימוש בשמות של תלמידי חכמים, גם אם הם מן העבר, עלול להתפרש כביזוי או חוסר כבוד כלפיהם.
  • שימוש שלא לצורך: יש הסבורים שגם שימוש בשמות קדושים שלא לצורך מהווה בעיה, משום שהם נועדו לקדושה ולא לשימוש חולין.
  • כוונת המשתמש: חשוב לשים לב לכוונת המשתמש. ייתכן שהמשתמש לא התכוון לפגוע או לזלזל, אלא דווקא להביע הערכה או זיקה לדמות שהוא משתמש בשמה.
  • הקשר השימוש: גם ההקשר שבו נעשה שימוש בשם משפיע על המשמעות. שימוש בשם קדוש בתוך דיון תורני עשוי להיות שונה משימוש בו ככינוי משעשע בפורום.

לגבי המקרים הספציפיים שהזכרת, אכן אפשר להבין את אי הנוחות. שימוש בשמות כמו "ה' הוא האלוקים" או "אליהו הנביא" ככינויים עלול להיראות כפוגעני או מזלזל. גם שימוש בשמות של תנאים או רבנים, במיוחד אם הם ידועים, עלול לעורר תחושה דומה.

בסופו של דבר, השאלה אם שימוש כזה הוא ראוי או לא תלויה במידה רבה בשיקול דעתו של כל אדם, וגם בנהלים של הפורום. אני ממליץ להעלות את הנושא בפני מנהלי הפורום ולבקש את התייחסותם.

מקור: AI אוצר

קוראים לנושא הזה "ענין של רגש" ואף אדם לא יכול לכפות על השני להתנהג לפי רגשותיו, (באותה מידה אפשר לטעון שלא ראוי להשתמש בשם תורתי כי התורה היא רק של הקב"ה).

קוראים לנושא הזה "ענין של רגש" ואף אדם לא יכול לכפות על השני להתנהג לפי רגשותיו, (באותה מידה אפשר לטעון שלא ראוי להשתמש בשם תורתי כי התורה היא רק של הקב"ה).
תורתי זה תורה שלי לא כתבתי תורה ובכלל לא הבנתי את הדימוי המשונה שלך.
אליהו הנביא ה' הוא האלוקים וכל מיני ניקים קלי דעת שמשתמשים בשמות של אנשים גדולים לא ראוי לאשר להם.

הודעות מומלצות

יל"ע במי שנחבל ממדרכה וכיו"ב אי שרי לי' למתבע...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון