אני מתנצל שאינני מגיב על הכל בציטוט כנגד ציטוט, כי אינני מקוון ואני מוריד לוורד ושם כותב.
- אצל הצדלי"ם מאמינים בערך עליון של מדינה וצבא, ומוכנים אפילו לוותר על הדת עבור זה-וזה נגד ייחוד ה'. וכמו שר' אלחנן אמר, שלא מספיק להם הדת והוסיפו לה לאום.
1. לא מאמינים ב"ערך עליון" של מדינה וצבא. מאמינים בקיום כל מצוות התורה, בכללן יישוב הארץ מתוך לאום יהודי, וכן עזרת ישראל מיד צר. משתדלים לקיים את המצוות במסגרת הרוחנית הכי טובה שקיימת לפנינו, ולא להתחמק ממצווה אחת מחשש של הדרדרות רוחנית וכדו', אלא להכין עצמנו היטב ולשמור עצמו כמה שניתן ע"מ לקיים את התורה בכללותה בלא ויתורים לאף צד, מה שכפי שכתבתי, גם עובד בפועל (בציבור שבאמת ממשיך את דרך הראי"ה כאמור) קרוב למאה אחוזים!
מפורסם אצל היהודים החרדים ששיטת המזרחי היא אפיקורסות בקלא דלא פסיק, ולכן אין לנו לחוש בכך ללה"ר, ומעוד הרבה סיבות שדברים מוכיחים, ואכהמ"ל לדון בעניני ההלכה.
איפה מפורסם? אצל איזה חרדים? בודאי שכאן המקום לדון בענייני הלכה כאשר מוציאים ש"ר ומגדפים בלא ביסוס. א. לא מספיק שמפורסם על מישהו שהוא אפיקורס בלא שידוע לאף אחד מהמפרסמים והשומעים באיזה עיקר הוא כופר ומדוע הוא נחשב לאפיקורס.
ב. אם לדעתך הציבור החרדי בכללותו אוחז שאנחנו איפקורסים ח"ו, מדוע מצרפים אותנו לעולם למניין בלא התנגדות?
אספר לך, שיש לי חבר שהתלבט אם ללכת לישיבה חרדית מהטובות ביותר על אף שמגיע מרקע דת"ל גמור, ובהתייעצות של הגר"ד כהן שליט"א עם הגרמ"ה הירש, אמר לו הגרמ"ה הירש שהוא חושב שעדיף שילך למרכז הרב וילמד שם תורה מהמקום הטבעי אליו הוא הגיע, לדבריך - הא כיצד שלח אותו הרמ"ה למקום מינות ח"ו?!
ג. האדמו"ר מתולדות אברהם יצחק שליט"א - שא"א לקרוא לו פשרן - חיתן את חבר שלי ואומר לו להמשיך ללכת עם הבגדים שלו ולהשאר איפה שהוא נמצא (במרכז הרב). (וכן אמר לחבר נוסף שלי האדמו"ר מנדברונה ב"ב שליט"א).
ד. האדמו"ר מטאלנא אמר לחבריי שודאי גם הדרך שלנו
צודקת בעבודת ה' ועל אף שיש חילוקי דעות, בסוף ייפגשו הדרכים.
ה. הסטייפלר זצ"ל, כששאלוהו מה חושב על דרכו של הראי"ה (ביודעו כמובן שיש בה תמיכה לציונות) אמר : "אם אין בזה משהו נגד השו"ע, מה הבעיה?".
ו. החזו"א ביקש שישלחו לו את ספרי הראי"ה, כמו"כ אמר לשואל ששאלו אם ללמוד בספריו : "ספר שמביא לידי יר"ש, ספר טוב הוא".
ז. הגרב"ד פוברסקי ביקש בלשונות של הערצה מהרצי"ה זצ"ל את כל ספרי הראי"ה אביו לאוצר הספרים שהי' בישיבת פוניבז'.
ח. יש עד היום את ספרי הראי"ה כולם באוצר הספרים של ישיבת חברון, ויש שם בחורים רבים שלמדו בהם לא פעם, כמו"כ, אמרו לי פעם בישיבה שם, שיש בחור שיודע את כל ספרי הראי"ה בע"פ.
ט. הרב יצחק יוסף והרב דוד יוסף, היו לא פעם בישיבת מרכז הרב, העבירו שיעורים, דיברו עם רה"י בכבוד רב, ושיבחו אותו ואת הישיבה בפני התלמידים.
י. הרב אשר וייס, וכן ר' שאול אלתר ועוד, מקיימים קשרים הדוקים עם בחורים וישיבות מהחרד"ל, ובאים להעביר שם שיעורים באופן מאד תדיר (לר' אשר וייס יש שיעור קבוע באחת הישיבות).
יא.
הרב'ה מסאטמר שליט"א, אחר הפיגוע בישיבת מרכז הרב אמר שיש להצטער על כך, שכן "אמנם מודרנע ישיבה, אבל ס"ס ישיבה", משמע שלא חשב כי מדובר במקום מינות.
יב. הסייפלר כתב על ישיבת מרכז הרב, שאע"פ שהיא מיסודו של הראי"ה, יוצאים ממנה ת"ח ושלח לשם בחור (כלומר מנה אותה כאופציה טובה בשביל בחור) במכתב.
יג. האדמו"ר הפני מנחם נועד רבות עם מרן רה"י ר' אברום שפירא זצ"ל. הרב מבריסק אמר על הרב שפירא ביטוים של הערצה, כמו"כ הרב מבריסק כיבד מאד את רבנו הגר"י גרשוני, מתלמידי הגרב"ד והראי"ה גם יחד, ודיבר איתו גם בענייני השקפה - באופן שלא משתמע ממנו שהוא חשב שהוא איפקורס.
איך כל זה אם חושבים שמדובר באפיקורסות גמורה?!
לא כאן המקום להרחיב על חב"ד, ולא משנה איך הם או אתם מגדירים אותם, שורה תחתונה הם הולכים לצבא כמותכם, מאמינים במדינה ובציונות (ולהבדיל מהמזרחי כאן באמת אסור להכליל).
ואתה צודק, היה אסור לי להכנס לדוגמאות כי כך אם תתוכח איתי על הדוגמא יתפספס המסר שבאתי להעביר...
לא הבנתי מה ה"להבדיל", ולמה פה באמת אסור להכליל? אנא פרט דבריך.
- ה5% של המלכת האפיקורסים ל"ממלכת כהנים" וגוי [זה דוקא מובן הקשר לגויים אבל מה הקשר] קדוש- הם מה שדיברתי, שמפסיקים את הבכל לבבך ואת ה"ה' אחד" ומעריכים את הציונות והכפירה.
- באמת שלא מעניין אותי המחלוקות הפנימיות ביניכם, ומי מביניכם היא "הציונות הדתית המזוקקת [לא יכול לומר הטהורה]" תכל'ס חוץ מהרב @מרכז בפורום אוצה"ת לא שמענו התנערות מהם, או ניסיון חבירה ליהדות החרדית (חוץ מבלוק טכני לפעמים בבחירות) וודאי לא הודאה בטעות...
א. אף אחד לא ממליך אפיקורסים (אולי הבחורים החרדים שכ"כ מעריצים את מר ב"נ), לא מעריכים כפירה, מעריכים ציונות כיוון שלמעשה היא קומה שאפשר וצריך להקים על גביה לאומיות קדושה וטהורה.
ב. אין הודאה בטעות, כי אין טעות. לא שמעת כי לא מעניין אותך, וכן כי את התקשורת לא מעניין. אני דווקא שמעתי הרבה התנערויות מרה"י שליט"א, כמו"כ לא מזמן אחד הרמי"ם הוזמן לכנסת ודיבר שם על הבעיות בצבא שחייבים לתקן ולתת ליהודי לחיות שם כיהודי דתי באופן גמור, ועוד ועוד.
מדהים! עומד בן אדם בכנס להקמת האוניברסיטה, ומדבר על הישיבות הקדושות. לא טעית, אפילו לא על הישיבות התיכוניות, ממש על הקדושות. ובזמנו יצאו נגדו לפני למעלה מ80 שנה, והוא לא טרח להוציא הבהרה, וודאי שרבותינו לא קיבלו אותה. ואחרי עשרות שנים יוצאת האמת ההיסטורית לאור...בכל אופן שוב סטית מהנושא, אם הוא הצדיק את האוניב' זה כלל את לימודי ביקורת המקרא.
לא הבנתי, שוב הראית את הבורות שלך בנושא. הוא דיבר
במפורש על הישיבות במשפט הזה, ואמר בזה שיחד עם הישיבות שמהם יתקיים מציון תצא תורה, תקיים האוניברסיטה את הרחבת הדעת בקדושה. לא הבנתי מה אתה רוצה, הוא לא כלל בזה את ביקורת המקרא, כי אמר שמטרת הנאום ותנאי קיום המילים שבו, הם נאמנות האוניברסיטה ליהדות ולתורה. מוזמן לקרוא על זה בהרחבה לפני שאתה זורק נתונים שגויים, אם תרצה יש לי לאן להפנות אותך.
אני מתנצל שאינני מגיב על הכל בציטוט כנגד ציטוט, כי אינני מקוון ואני מוריד לוורד ושם כותב.
וכעת לתגובה-
אין לי תביעה עליך שאינך מבין, כי חונכת ל... ובכל אופן אחזור שוב,
- מצביעי סמוטריץ מעדיפים אותו מנעם אפילו שדרכם קרובה יותר השקפתית בשביל נזיד עדשים, שללא ספק אילו יצביעו לנעם יקבלו אותו ממנה. אות היא כי פחות אכפת להם לתת כח לסמוטריץ שרודף את התינוקות החרדים...
- אתה שוב מדבר על הורדת הכיפה, אני מדבר על מחיקת הערכים. לא משנה לי כמה פולקלור תכניס לחילוניות. גם מסורתי וגם מסורתי ++ הם חילוניים. זה ענין של עולם ערכים, ולגיטמציה לכפירה. וייתכן באמת שבפן הזה אין הרבה מה לקלקל אצל הצדלי"ם...
- אינם שונאים לומדי תורה, אבל שונאים ת"ח. אתם אוהבים חמורים נושאי ספרים ומתעבים מי שקרא שנה ושימש וממשיך במסורת הדורות. גם אהרן ברק מסכים לאפשר למי שלומד להמשיך כמו נזירים בהודו. כמו שיש ספורטאים קדושים יהיו גם לומדים כאלו...
- וזה בדיוק הבעיה שלכם שאינכם קולטים שהצבא מקלקל את הדת, והנושא פה הוא לא הלימוד.
1. לא בשביל נזיד עדשים, בשביל הדאגה לצרכים שלהם, בדיוק כמו שהחרדים פועלים בשביל אינטרסים בכנסת. לא קשור, סמוטריץ לא רודף את התינוקות החרדים, ואני מסכים איתך שזו סוגיה - ויש לי גם מה לומר בה, אבל לא כאן המקום לדבר על פוליטיקה. למעשה, נעם רחוקה מאד מדרכם של החרדלים, בשל דעותיה המשתייכות ל"הר המור", אם תבין קצת את הפער בין ההשקפות, תבין הכל בעניין הזה (הפער לא שייך לפשרנות דתית, אלא לצורת יישום משנתו של הראי"ה). זה כמו שתשאל אותי למה גור לא מצביעים לר' שאול אלתר, לו יצויר שהיתה לו מפלגה והאחרות היו גרועות ממנה...
2. שוב סיסמאות, למעשה - לא נתקלתי בדת"ל שחזר מהצבא עם ערכים מקולקים אחרי שנכנס אליו בצורה רצינית מהציבור הנ"ל.
3. תקשיב אתה פשוט אומר שטויות, מי שקרא ושנה ושימש במסורות הדורות - הוא לא אחר מאשר הראי"ה זצ"ל תלמיד הנצי"ב זצ"ל ובעל הלשם, ולא אחר מאשר ר' יהודה גרשוני תלמיד הגרב"ד, ולא אחר מאשר ר' אברהם שפירא תלמיד רבותינו הרב משה מרדכי אפשטיין, הרב יחזקאל סרנא, הראי"ה קוק, הרב איסר זלמן מלצר, הרב צבי פסח פרנק, הרב יעקב משה חרל"פ. וממילא תלמידיהם וממשיכי דרכם הם משמשי תלמידי חכמים וממשיכי הדורות לא פחות מכם.
4. באמת אנחנו לא קולטים סיסמאות בלי תוכן, שאלתיך כבר - היכן מתבטא אצל בחור שיצא מהצבא בתנאים הנ"ל קלקול הדת החמור והנורא? הלימוד הוא באמת לא הנושא, שוב הבנת הנקרא, הלימוד הוא סימן לזה שהדת זה מה שמעניין ומניע אותם גם אחרי היציאה מהצבא.
- הלייטים מגדירים את הראי"ה כרבם. לפחות אלו שאני פגשתי. ואינני הולך להתווכח על המציאות הזו. כאמור יחסי החוץ שלכם לוקים בחסר משמעותי...
- הציטוט החלקי שלך מהרמב"ם לא רלוונטי, כי הוא מדבר על האמת ואתה על השקר. המצאתם שיטה והחלטתם שזו הדרך לכו בה...
- ברור שיכול להיות אדם שהוא תלמיד של מישהו בהשקפה ולא בהלכה, במיוחד כשההשקפה מסתכלת בחיוב על מי שמצפצף על ההלכה.
- אינני הולך להעלות פה מדברי כפירה שישנם בפשקווילים המזרוחניקים כדי שלא תטרח ותקיים דבריהם כפי שעשית למאמיני ההגשמה...
1. שכויח, מעטים הם מי שמתוך הלייטים יגדירו כך, לא מעניין כ"כ מה פגשת, תאמין לי שאני מכיר אותם היטב (לא בגלל שיש קשר בין הציבורים, כי אין. אלא מסיבות אחרות שאכמ"ל בהם). אכן, יחסי החוץ פחות מעניינים אותנו, יותר משתדלים להתעסק ברצון ה'.
2. שוב, מה זה המצאתם? הראי"ה למד קבלה אצל רבו בעל הלשם, וכל דבריו מיוסדים על המקורות הקדושים, בנגלה ובנסתר. לא המציא שום דבר, המציאות הביאה שינויים ואתגרים, והראי"ה - שעסק יותר מכל רב אחר בתקופתו בנושא עם ישראל וארץ ישראל מינקותו והקיף את כל התורה כולה השייכת לנושא זה (וכמובן גם למחוצה לו) פרס את משנתו הסדורה בעניין, אחרים שיצאו אליו, נודה על האמת - עסקו בנושא זה פחות ברצינות ממנו, שהקדיש לנושא את עיקר התעסקותו, ולא כתבו כ"כ את משנתם בעניין בצורה מסודרת (אולי למעט מהגרא"ו בעקבתא דמשיחא).
3. יכול להיות אדם שהוא תלמיד של מישהו בהשקפה, אבל אם הוא אינו תלמידו בהלכה - אז אינך יכול לתלות את הבעיות ההלכתיות שהוא מייצר ברב שלו בהשקפה, כי בהלכה מצא לו רב אחר (שבדרך כלל, כאמור - שמו הוא הבטן שלו). מלבד זאת, גם בהשקפה, עיי' באגרת תקנה ועוד, ותראה שאין שייכות בהשקפתם לדרכו של הראי"ה כמעט, ואם תבדוק איתם בעצמם את הנושא - תוודע לכך היטב.
4. עברת את הגבול! לכתוב שקיימתי את דבריהם של מאמיני ההגשמה?!! אתה מבין עד היכן דרדר אותך מבט רדוד ושטחי של סיסמאות בלא תוכן?!
הוצאת ש"ר חמורה וסילוף דברים, לא עשיתי יותר מלהביא את דברי ספר העיקרים בהגדרת אנשים כאלו כחוטאים ולא כופרים כאשר הם חושבים שזה הפשט בתורה. גם הראב"ד והעיקרים קיימו את דברי מאמיני ההגשמה?!
- כינויי הגנאי למרן הגרד"ל מקורם בשמאל הקיצוני... וברצינות, הפלג מתייחס לחרדיות כאילו היא משהו נפרד ממנו. ואכהמ"ל. ובכל אופן באמת יחסית אני יכול להבין אותם ולהסביר אותם כמו את נטורי קרתא.
- ויז'ניץ תולים עצמם באדמו"ר הקודם, ואינני בקיא די במה שקורה שם, ובכל אופן לא סבורים שכך היא היהדות בעצם. מה גם שזה קבוצה שולית שאיננה מוכרת כחרדיות הטהורה. ובמקרה שלך בדיוק להיפך אתה טוען שרוב המזרוחניקים הם השוליים... (סמרטוטריץ' לא עובר את אחוז החסימה)
- לא יעזור לומר עשר פעמים שלא הסברתי מה העבודה זרה אצלכם, אבל אני יסביר שוב, קידשתם ערכים אחרים חוץ מהדת! זו ע"ז. וברמב"ם הל' ע"ז מבואר שעע"ז הקדמונים טענו שה' רוצה שיחלקו כבוד לכוכבים וכדו' וזו עיקר ע"ז. ואני אביא את הציטוט כדי שלא תתוכח
- רמב"ם ע"ז א, א בימי אנוש טעו בני האדם טעות גדול ונבערה עצת חכמי אותו הדור ואנוש עצמו מן הטועים היה, וזו היתה טעותם, אמרו הואיל והאלהים ברא כוכבים אלו וגלגלים להנהיג את העולם ונתנם במרום וחלק להם כבוד והם שמשים המשמשים לפניו ראויין הם לשבחם ולפארם ולחלוק להם כבוד, וזהו רצון האל ברוך הוא לגדל ולכבד מי שגדלו וכבדו, כמו שהמלך רוצה לכבד העומדים לפניו וזהו כבודו של מלך, כיון שעלה דבר זה על לבם התחילו לבנות לכוכבים היכלות ולהקריב להן קרבנות ולשבחם ולפארם בדברים ולהשתחוות למולם כדי להשיג רצון הבורא בדעתם הרעה, וזה היה עיקר עבודת כוכבים
1. שוב, יכול להבין זה מילים יפות, אבל כשלא מוסבר מדוע את זה אתה יכול להבין ואותנו לא, זה לא עוזר כ"כ.
2. בוודאי שהיא מוכרת בחרדיות הטהורה, האדמו"ר שלהם היה עד לא מזמן חבר למועצת גדולי התורה,
ובכל העלונים החרדיים (שמתעדים אירועים של חסידויות וכדו'), ללא יוצא מן הכלל, מתייחסים אליהם ומציינים אותם כחסידות ויזניץ.
אצלנו המזרחוניקים הם לא
השוליים, הם ציבור אחר! אתה צודק, אנחנו ציבורים קטן יחסית, אבל כמו שכתבתי לך, זה עלה תוך מאה שנה מ10 איש לכ10 אלף אז יש לאן לשאוף, ואכן, האיכות היא הקובעת ולא הכמות.
4.
אינני מבין היכן אתה מסתבך? לא קידשנו שום דבר חוץ מהדת! כאמור כבר, קידשנו דבר אחד - והוא קיום רצון ה', בשלימות, קיום כל התורה כולה. והחלטנו שאסור להזניח את מצוות ישוב הארץ מתוך קדושה, ולכן במקום לשבת בשילוב ידים ולקבול על הטומאה שבארצנו, אנו מנווטים את הספינה מתוך השותפות החלקית שלנו, ע"ע מה שעשה דוד זייני (שאגב, באופן אישי כל זמן פנוי שלו יושב ולומד בהר המור וישן שם על אף שיש לו 11 ילדים) שמשב"כ שמאלן וכפרן, כל החלטה שמתקבלת הוא יושב עם רבנים וכל נאום שלו שם שמיים שגור על פיו.
כעת, אני חותם בבקשה מקרב לב : אל תגיב שוב פעם פה באשכול. אתה יודע שזו הסטה של הנושא, והמנהלים המסורים שליט"א לא אוהבים זאת, ובצדק. בכלל, אני באופן אישי חושב שדי מיצינו, בפרט אחרי הסילוף הגמור שעשית מדבריי לגבי מאמיני ההגשמה, ופשוט שיקרת על חשבוני. כל הנוחס שלך הוא קיצוני ודמגוגי באופן מובהק ולא ענייני, דיון כזה לא מוביל לשום מקום בד"כ, ולכן אינני אופטימי לגבי המשכתו.
אם בכל זאת תרצה, אז כאמור, בבקשה באישי, לא פה, אנא תכבד.