ומי החליט שאין לו היתר מעורכי התחרות עצמם?
חבל לדבר בלי לדעת!
במחילה מכבודך - אולי תבאר את ההבדל בין "קדימה למשפחה" לבין "פרוטקציה"?
מו"ר הגרי"ג היה בעל שררה בישיבת פוניבז', היא לא הייתה שייכת לו כלל.
ומדין שררתו ושררת שאר רבני הישיבה הוא הורה שמגיע להם קדימה בגלל היותם בני משפחה - וזו בלבד מקנה להם את זכות הקדימה.
זוהי פרוטקציה כפשוטו ממש.
שוב, במחילה - לא אתה תאמר לי מה מכבד את רבי ומה לא.
אם מורי ורבי רואה לנכון לנהוג כך, זה רק מראה שזה מותר על פי הלכה.
אתה הוא זה שמבזה את גדולי ישראל בזה שלא מוכן לקבל היתר לכך.
באמת קשה מאוד לשנות דעה של אנשים, ולכן כנראה שגם אתה וגם אני נשאר בדעתנו, ואין כ"כ טעם להמשיך בויכוח.
אך מכיון שמדובר בכבוד התורה של א' מגדולי הדור שליט"א, אני רואה חובה לעצמי להביע את דעתי בפני שאר חו"ר הפורום שליט"א.
והבוחר יבחר.
לגבי מה שכתבת שאולי יש להם היתר מעורכי התחרות:
הכספים של מפעל הפיס אינם כספים פרטיים אלא הם כספי ציבור, ואין אף אדם שיכול לתת היתר לעשות "פרוטקציה" בכספי ציבור.
אמנם כפי שכתבת "חבל לדבר בלי לדעת", ולכן אם יש לך ידיעה אחרת בענין - דבריי מבוטלים.
אבל בתקנון של תחרות החיבורים של מפעל הפיס כתוב שחור על גבי לבן: "
ההשתתפות בפעילות אסורה על העובדים ישירות תחת הרבנים ו/אואנשי חינוך במגזר הדתי ו/או החרדי הנוטלים חלק בוועדות השיפוט ו/או קרובי משפחה מדרגה ראשונה של הרבנים ואנשי החינוך, וכן על כל קרוב ו/או עובד הקשור להפעלתה של הפעילות מטעם מנהלת הפעילות". כך שקשה להאמין שעורכי התחרות נתנו היתר לחברי ועדת השיפוט לעשות "פרוטקציה".
לגבי ההבדל בין "סדר קדימה" לבין "פרוטקציה":
"סדר קדימה" הוא מערכת קריטריונים הקובעת את סדר הקדימה, כמו להבדיל בהגרלה של "דירה בהנחה" שנתינת זכות קדימה לתושבי המקום - איננה מוגדרת כ"פרוטקציה" אלא כ"סדר קדימה", וכאן סבר מרן הגרי"ג זצ"ל שהסדר הראוי הוא להקדים את רבני הישיבה ומשפחותיהם על פני תלמידי הישיבה, ולאחר שזו הקריטריון - שוב קרובי המשפחה מקבלים את מקומם בצדק וביושר.
"פרוטקציה" הוא העדפת אדם שלא לפי הסדר שנקבע מחמת אינטרסים כאלו ואחרים, ופעולה זו היא נגד היושר ונגד הצדק. ולכן אם ישנם ב' חבורות שנשלחו לתחרות - והאחת מוצלחת יותר מחמת כל מערכת הקריטריונים של מפעל הפיס ועם כל זה יש מי שמחליט להעדיף חבורה פחות טובה מחמת שיקולים אישיים וכדו' - זה נקרא "פרוטקציה", ומי שעושה זאת - אינו אדם ישר.
ידוע שהא' ב' של גדולי ישראל הוא בריחה מכל דבר שיש בו "נגיעה".
מן המפורסמות שמרן הגראי"ל שטיינמן זצ"ל לא הסכים לבקש מגבירים כסף עבור ישיבת ארחות תורה מחשש של נגיעות.
כמו"כ הוא סירב באופן מוחלט לקרובי משפחתו שביקשו שימליץ עליהם למשרת הוראה בחינוך העצמאי.
לסיכום,
מרן הגרב"ד שליט"א הוא סמל ודוגמה לגדלות האדם האמיתית, אשריך שזכית שאתה לומר עליו "מורי ורבי", וחבל מאוד שבכדי להגן על דבריך הקודמים - אתה חוזר שוב ושוב ומקטין את דמותו הגדולה
שוב, אני מתנצל על הניסוח התוקף, ואין בכוונתי ח"ו לגרום לך צער וכדו',
אך אני מרגיש חובה להגיב על דבריך בפני חו"ר הפורום שלא יאמרו "מדשתקי שמע מינה דניחא להו".