• פורום בנתיבות הישיבה: מה מתאים לדיון? סוגיות חינוכיות בישיבה. השקפה ומוסר בעולם הישיבות. טיפים וקשיים בלימוד. נושאים חברתיים בישיבה. מטרה: דיון תורני וחינוכי מועיל ורלוונטי לעולם הישיבות, תוך שמירה על כבוד הדדי.
תודה רבה לכל המגיבים (אני לא יודע איך מסמנים, כנראה זה קשור למשתמש חדש)
אני קצת יתאר יותר את עצמי לצורך הענין, ליטאי קלאסי, בלי הרבה גאוה, אבל הייתי מהטובים בועד, חברותי גם בועד שלי.
לא היה לי עם הבחור ההוא שום קשר אמיתי מצידי, והוא מבחינתו נסיה להתחכך בי כל הזמן. זה לא נראה לי שזה נקרא תלות.
הבחור ההוא היה בחור רגיש וחמוד שגם התיאור שלי פחות או יותר אפשר להדביק עליו. בכלל לא בחור משונה או חולה נפש.

היות ואנו רואה שהאשכול הזה כנראה משמעותי...
אוסיף דבר אחד
תלותי יקר דע לך שכרגע נראה לך שכל החיים שלך מתנקזים באותו בחור
אל תתבייש לבקש עזרה
החיים שלך יהיו הרבה יותר יפים ברגע שזה יהיה מאחוריך...
אתה ב-א-מ-ת תתחיל לחיות ו...להנות
בהצלחה

נעריך אותך אחרת... אנחנו בהחלט מבינים מה הוא מצא בך!
אבל זה כמובן תלוי במקרים ספציפים
נו.. נו.. דווקא את הכתיבה שלי הוא לא ראה..
תודה רבה לכל המגיבים (אני לא יודע איך מסמנים, כנראה זה קשור למשתמש חדש)
אני קצת יתאר יותר את עצמי לצורך הענין, ליטאי קלאסי, בלי הרבה גאוה, אבל הייתי מהטובים בועד, חברותי גם בועד שלי.
לא היה לי עם הבחור ההוא שום קשר אמיתי מצידי, והוא מבחינתו נסיה להתחכך בי כל הזמן. זה לא נראה לי שזה נקרא תלות.
הבחור ההוא היה בחור רגיש וחמוד שגם התיאור שלי פחות או יותר אפשר להדביק עליו. בכלל לא בחור משונה או חולה נפש.
הרבה פעמים זה קורה גם לבחורים רגילים טיפה רגשיים
זה מגיע בהרבה פעמים מחוסר ביטחון עצמי
והוא ראה בחבר משהו שהוא היה מאוד רוצה לנכס לעצמו כמו יופי או שנינות או סתם הליכה מסוימת [אלף ואחד דברים...]
והוא מרגיש שאם הוא יתחבר אליו אז זה ידבק בו [זה תחושה א"א להסביר את זה בשכל..]
לזה קוראים תלות וכמובן שזה מתגלגל ומתנפח עד שלפעמים מגיע למימדים מפלצתיים
היו מקרי קיצון שלא היה ברירה אלא להטיס אחד מהם לחו"ל [מקרים נדרים מאוד]

נו.. נו.. דווקא את הכתיבה שלי הוא לא ראה..
בתקווה שאף אחד מהמנהלים לא יחליט שההודעה לא קשורה לאשכול.
הכתיבה שלך היא ראי הנפש המיוחדת שלך. איני מדבר על הידע והאכפתיות, אלא על אישיותך הנדירה (אין לי מושג איך אתה חיצונית או מאיזה מגזר אתה) בטוחני שאתה טיפוס כריזמטי וכובש!
ואם כבר דנים במעשיה שלך, אם לא אכפת לך לספר בערך לפני כמה שנים הסיפור קרה, כי פתחתי בראש איזו תזה, שזה תופעה שהחריפה בשנים האחרונות.

בתקווה שאף אחד מהמנהלים לא יחליט שההודעה לא קשורה לאשכול.
הכתיבה שלך היא ראי הנפש המיוחדת שלך. איני מדבר על הידע והאכפתיות, אלא על אישיותך הנדירה (אין לי מושג איך אתה חיצונית או מאיזה מגזר אתה) בטוחני שאתה טיפוס כריזמטי וכובש!
ואם כבר דנים במעשיה שלך, אם לא אכפת לך לספר בערך לפני כמה שנים הסיפור קרה, כי פתחתי בראש איזו תזה, שזה תופעה שהחריפה בשנים האחרונות.
בוודאי

יש על זה אשכול של @נדיב לב
אבל האמת היא שלא הזדהתי עם הנאמר שם
לפני למעלה מעשור ולמדתי באחת הישיבות היותר מצוינות
וזה לא היה המקרה היחיד בוועד שלי עכשיו אני זוכר כחמש [בפריסה של 5 שנים..]
חלקם עם בחורים באותו וועד וחלקם עם בחורים בוועדים מעליהם שהבחור בוועד הגבוה יותר היה המסובך!

יש אינספור סיבות אך כמובן שבדור האחרון עיקבתא דמשיחא חלה הידרדרות משמעותית בתחום הנפשי
דברים שהיו אך לפני רגע קט הא‘ ב‘ של כל בנאדם היום נכנסים לקטגוריית המנלן ומהיכי תיתי
וממילא כל דבר בתחום הזה יורד
אפשר לדון מה הוא הגורם הספציפי לזה דווקא אך בסופו של דבר מבין התשובות המגוונות והמחכימות שנקבל הכל הולך סובב על איבוד צורת אדם...
יש להוסיף שידוע ובדוק ומנוסה סגולה גדולה למנוע את זה מצד הורים
הוא חיבוקים וחיבוקים וחיבוקים חום ואהבה
ובזה כדאי להתחיל מהחדר לידה אבל אף פעם לא מאוחר מידאי

יש אינספור סיבות אך כמובן שבדור האחרון עיקבתא דמשיחא חלה הידרדרות משמעותית בתחום הנפשי
דברים שהיו אך לפני רגע קט הא‘ ב‘ של כל בנאדם היום נכנסים לקטגוריית המנלן ומהיכי תיתי
אפשר לדון מה הוא הגורם הספציפי לזה דווקא אך בסופו של דבר מבין התשובות המגוונות והמחכימות שנקבל הכל הולך סובב על איבוד צורת אדם...
אומר לך את האמת, ולקח לי זמן להגיע למסקנא, שלא נראה לי שהפתרון שאתה מציע הוא אולטמיטבי. ייתכן והאו יכול להועיל, אבל נראה לי שבדור האחרון כמות החום והאהבה עברה בהרבה את מה שהיה בעבר (כמעט עד רמה חונקת) וייתכן מאוד ודוקא למשל החסר שלה בישיבה המרוחקת מהבית וכו'
אין לי תואר בסוציולגיה או משהו דומה, וברור למדי שכל מקרה אמור להיות נידון לגופו.
מאידך כיון שהתופעה עתיקת יומין אם כי שעולה עם הזמן, נראה היה בעיני שייתכן ואם יציפו אותה זה יגרור תזוזה, הפחד הגדול שזה יהפוך ללגיטמי...
ומאידך כיון שבחור [ואפי' אברך] לא ימצא מזור והסיכוי שיהיה לו מספיק נעים עם עצמו לנסות לטפל בזה, בין מבחינה כספית ובין מבחינה רגשית הוא נמוך, ומאידך ייתכן ואם יפגוש באשכול שכוח וימצא שם רעיונות וטיפים (אם כי שכאמור לא לכל מקרה הכל יתאים) אולי יהיה בזה תועלת. וכל הכבוד ל @נחמן פופר שמן שמיא זכו ליה לעורר את הענין בצורה ראויה ונקיה.

אנכי הקטן בכל אופן סברתי לתומי שהטעם שהנושא מחריף עם הזמן הוא בגלל טעם אחר, אך לעת עתה אשמור אותו עמי.

תודה לרב פנחס ע על המחמאה והעידוד
באמת יש הרבה את המקרים האלו בישיבות ברמות שונות, אבל אני דברתי על תלות של בחור קטן בגדול, ואולי אתה צודק.
תכל'ס, ראיתי בספר של הרב שלמה הופמן בנין נפש האדם שהוא כותב על תלותיים שהכי טוב זה לגרום להם לעוד יותר חברות (והוא מאוד מזהיר מניתוק גם בגלל מה שכתבו שזה משהו שהוא ימצא מישהו אחר, וגם בגלל שזה יוצר טראומות ועוד דברים) ואפילו שבהשקפה ראשונה זה נראה שככה זה יותר תלות, אבל ככה זה יגרום למצב שהתלותי יראה שהוא מוצלח יותר מהשני ויגרום לו פחות להעריך את השני, ולהיפך להעריך את עצמו. אבל אני לא יודע אם במקרה שלי זה היה עוזר. ותכל'ס חוץ ממה שהזכרתי יחסית הוא לא השתגע יותר מדי אז אולי זה עדיין בגדר הנורמלי. לא יודע.

אין לי מושג האם אתה צודק או לא, אני רק מעורר שאם זה בגלל הירידה בתחום הנפשי,
מדוע בישיבות האחוזים גבוהים בסמינרים פחות ובציבור הכללי אין התופעה קיימת בכלל?
הרי כולם פחות או יותר באותו מצב נפשי, לא?

ין לי מושג האם אתה צודק או לא, אני רק מעורר שאם זה בגלל הירידה בתחום הנפשי,
מדוע בישיבות האחוזים גבוהים בסמינרים פחות ובציבור הכללי אין התופעה קיימת בכלל?
הרי כולם פחות או יותר באותו מצב נפשי, לא
בטח התכוונת שבסמינרים יותר...וזה משום שהן יותר רגשיות
ובציבור הכללי זה קיים בהרבה יותר חמור

בטח התכוונת שבסמינרים יותר...וזה משום שהן יותר רגשיות
ובציבור הכללי זה קיים בהרבה יותר חמור
בציבור הכללי זה לא קיים בכלל.
תברר.
קיימות תופעות שיכולות להיקרא דומות, בעיקר בגלל צורת החיים המתירנית,
אבל המושג 'תלות חברתית' הדדית או לא - לא קיימת בכלל.

אחרי שהתחלתי לחקור את התופעה, וגילתי שכן התייחסו לזה בכל מיני ספרי הדרכה, כמו בספר להתעלות של הרב גינצבורג וכמו שהזכרתי למעלה מהרב שלמה הופמן, וכנראה שיש עוד ספרים. ובאמת מענין שכל אחד כותב גישה אחרת למעשה. אבל בטוח שזה דבר שיש אותו מאוד הרבה. ואחרי זה שחזרתי בראש שלי על הרבה בחורים בתוך הועד שלי בישיבה שגם אם לא כל הזמן נדבקו לאותו חבר, אבל היו להם הרבה דבקים. (בכל הבחינות) והמכנה המשותף לא כל כך היה ברור מבחינת האופי. וכנראה בסמינרים באמת שזה קיים הרבה יותר אבל באמת בגלל שבנות הרבה יותר מחפשות מישהו לפרוק לו את הרגשות. אבל בבחורים לפעמים היה יכול להיות חברים שאחד ממש כל הזמן ירד על השני, והוא נדבק אליו. אני לא יודע מה קורה בציבור הכללי, אבל בטח גם שם כמו שאמר פה ההודעה הקודמת הרב בד קודש (אתה נכד של ר' ברוך דב?) בגלל שהם ריקניים אז גם אם יש כזה דבר זה רק בבחינה החיצונית ולא משהו ברגשות כי הם פחות רגשניים ובעלי נפשים.

קבצים מצורפים

תודה רבה ל @מכנדבי על הקבצים שהעלה.
הספר להתעלות לדעתי באמת ברמה גבוהה ונראה בעל נסיון רב בתחום! ממליץ לקרוא!
לענ"ד הטענה של ר' שלמה הופמן מתאימה רק למקרים שאין חשש שאם יהיה קרבה יהיו בעיות מיידיות אלא רק בעיה של תלות רגשית.
מה עושים לשיטתו שניתוק מסוכן בכה"ג- צ"ע.

תודה לכל מי שהגיב ועזר להבין את התופעה הזאת. וכמה שיותר אני מבין שזה מאוד מצוי ולכן גם המון מסתכלים על האשכול הזה. וכמו שכתב @פנחס ע הספר להתעלות באמת נותן הבנה מאוד טובה לתופעה הזאת. והלוואי שיצא תועלת טובה מכל זה.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון