מעתיק קטע מתוך מאמרו של הרב עינבל שהעולה פה, בביאור מהו הדרישה של הגרש"ר להסיבר כל דבר בהגיון.
לא הבנתי. ראית 'רציונליזם' בדבריי וראית שם גם 'רציונליזם' אז אוטומטית קישרת?

הוא רק מסביר (בלי שום קשר לעניינינו) שהגרש"ש לא חשב שהכל מובן עפ"י שכלינו הקט, אם כי, ברור ופשוט שהכל מובן שכלית והגיונית, והכל אלו דברים לוגיים המוכרחים מצד עצמם, אלא שבמקומות ותחומים מסויימים אין לנו את הכלים בשביל להגיע לתובנות הללו.

כמדומני ששמעתי שהרב א"א מישקובסקי זצ"ל הולך בדרכי הגרש"ש רבות, אך לצערי אינני מכיר מספיק את דרכו של הרב מישקובסקי.

לא הבנתי. ראית 'רציונליזם' בדבריי וראית שם גם 'רציונליזם' אז אוטומטית קישרת?

הוא רק מסביר (בלי שום קשר לעניינינו) שהגרש"ש לא חשב שהכל מובן עפ"י שכלינו הקט, אם כי, ברור ופשוט שהכל מובן שכלית והגיונית, והכל אלו דברים לוגיים המוכרחים מצד עצמם, אלא שבמקומות ותחומים מסויימים אין לנו את הכלים בשביל להגיע לתובנות הללו.
לא, הוא שולל את המשפט הבא 'את הרציונליזם של הגרש"ש', וזאת מתוך הסברו שפרושו של רצוניוליזם הוא הבנה שכל דבר מובן בסברא ואין דבר שאינו בר השגה, ולא כדרכו של הגרש"ש וכל רבותינו האחרונים לדעת להגיד שישנם דברים שאינם ברי השגה.
הוא לא מציג בסופו של דבר הסברים שכלתניים - רציונליסטים, אלא מסתפק בנוסחא סבירה שתבאר הרבה נקודות בסוגיא (הוא אכן מעמיד שיטה מקיפה וכוללנית אבל חסר מאד את הרציונליזם של הגרש"ש).

איזה כיף! ברוך ה'. תרווה הרבה נחת. אם תרצה, תפנה אליי, אני מכיר עשרות תלמידים שלו, ת"ח מובהקים. יש מהם שממש בנויים לתלפיות בלימודם בדרך זו.
אשמח לקבל כתבים ומאמרים מהסוג הזה בדיוק (אגב, אי אפשר לפנות אליך בהו"פ משום מה).

אשמח לקבל כתבים ומאמרים מהסוג הזה בדיוק (אגב, אי אפשר לפנות אליך בהו"פ משום מה).
קודם כל יש לך "עיונים משיעורי הרב מרדכי" עמ"ס בבא בתרא, כתובות, שבת ובבא מציעא. תחפש באוצר החכמה. ו"שיעורי הרב מרדכי" על פסח.

מעבר לזה, אחפש מאמרים של תלמידיו בהמשך, ואעדכן אם וכאשר אמצא (יש בעיקר שיעורים מוקלטים, שגם אותם אני צריך לראות איפה אפשר להשיג).

אני ממש לא חושב כך.
הרב וולפין הוא תלמיד של ר' אבא ברמן, וכמדומני לא תמצא כלל אצל ר' שמעון את כל הצידי צדדים והדקויות של הרב וולפין.
והרב וינקלר הוא תלמיד של ר' משה שמואל שפירא, ודרכו ב"לשיטתם" של הראשונים בכל הש"ס, ע"פ יסודותיהם ודרכיהם ובתי מדרשותיהם.
לא התכוונתי על המסע שלהם בסוגיות אלא בתוצאות המוסברות היטב

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון