אימתי

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
תודות
2,388
נקודות
246
א) והיה כי יבאו עליך כל הדברים האלה הברכה והקללה אשר נתתי לפניך והשבת אל לבבך בכל הגוים אשר הדיחך יקוק אלהיך שמה
(ב) ושבת עד יקוק אלהיך ושמעת בקלו ככל אשר אנכי מצוך היום אתה ובניך בכל לבבך ובכל נפשך

זכור לי שראיתי את זה באור החיים, אבל אני לא מוצא את זה שם, אולי המקור של זה הוא אחר או לחילופין עצמאי..

ואפשר לשאול – והשבת אל שכתוב בפסוק שהאדם בא לידי תשובה מובן מאוד, ע''י הקללה, אבל מה ענין הברכה לפה,

הפסוק כולל את הברכה והקללה כהדברים שיגרמו לך לחזור,

בפשטות זה או ברכה או קללה, אבל עדיין האם הברכה נועדה ויכולה להחזיר בתושבה

כן אכן כן, לא רק שהיא יכולה להחזיר בתשובה. לפעמים היא גם נועדה ובאה רק בשביל זה, שהאדם ע''י ריבוי השפע שה' מביא עליו מרגיש פתאום אי נעימות עצומה ממצבו הרוחני, וזה עצמו גורם לו אהבת ה' ותשובה עם יותר סיכויים לתשובה מאהבה,

ואם זה לא הולך, ה' עובר לאפשרות השניה של ה... ולכן כמה חשוב שמושפע שפע על האדם יזהר לבדוק את מצבו הרוחני ולשמור עליו, אולי ה' רוצה גם להשפיע עליו שפע אבל גם לעורר אותו לחזק את מצבו הרוחני לבסס אותו ואולי אפי' להשתפר בו.

בבוא האדם לעשות תשובה, עומדות לפניו שני דרכים האחת, ליזכר בכל מקרי העולם לרע, להפחיד את עצמו, ולהתחזק ביראת העונש,

אבל יש לאדם דרך נוספת, להסתכל על השנה שחלפה, ולהבחין (בקלות, אם אתה אמיתי עם עצמך), בכמויות הבלתי נתפסות של חסד ורחמים ושפע עצום, שה' גמל איתי במהלך השנה שחלפה לה, כמה שהשנה יכלה להיות אחרת, ולפעמים היה מגיע לי שתיהיה אחרת... וה' ברחמיו ובחסדו ובאהבתו הלא נגמרת גמל איתי והעניק לי את כל הדברים הפשוטים שהמון אנשים רק חולמים עליהם, ובמיוחד את כל הדברים המיוחדים שכל אחד יודע, שמראש בתחילת השנה - ספק גדול אם הוא היה מאמין שהוא יקבל את כל השפע הזה.
בקיצור זה גורם לאדם לחזור בתשובה מאהבה, אין הכוונה לחזור ואז לאהוב - הפוך לאהוב ורק אח''כ ממילא לחזור...

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון