יצחק מירושלים

משתמש ותיק
gemgemgemgem
תודות
1,793
נקודות
144
כיום רבים מבתי הכנסת גובים כסף (כשקל או שנים) על השימוש בבית הכסא
ויש לעיין מה סמכותם ומנין הכוח לגבות כסף על דבר שייך לכלל הציבור כולו
דהרי בית הכנסת שייך לכלל בני הכרך
וכי התורמים תרמו ע"ד כן ?
ואולי בבתי המדרשותהחסידים הדבר יותר מיושב וצ"ע

יש כאן אשכול דומה באנשהו על הזכות של מנהלי וראשי ישיבות להגביל את התלמידים וכו'
והביאו שם סימוכין לכך שבכח הגזבר לקבוע, וע"מ כן התורם תרם.

ניחא טענתך בדברים ללא עלות אך שימוש במים ןנייר מישהו משלם עליו ואם המשתמש לא משלם אז ביהכ"נ משלם וכמובן לכולם התשלום "נופל" על המתפללים הקבועים ופשוט וברור שאין לאדם לגרום הוצאות לאחרים מחמת שימושו, (גם אם נסכים לעיקר הטענה שיכולה להטען על גובה הסכום וכדומה אך לא על הצורך לשלם את ההוצאות שגורם), חושבני שזה פשוט ובפרט במקומות מרכזיים שנגרמים עלויות גבוהות מחמת כך.

אצל החסידים לא תמצא מבקשים כסף, בטח לא עבור בית הכבוד.
תבקש בביכנ"ס ממישהו אם אתה יכול לעשות קפה, אצל הליטאים יענו לך 'ה לא שלי זה של הציבור צריך את הסכמת כולם' וכו'
אצל החסידים יענו לך 'ודאי, זה לא שלי, תעשה כמה שאתה רוצה...
(מקוה שלא פגעתי בשום צד).
כ"ז בדרך צחות.

ובנ"ד, גם אצל החסידים לרוב לא שייך הבית כנסת לבן אדם פרטי.

תבקש בביכנ"ס ממישהו אם אתה יכול לעשות קפה, אצל הליטאים יענו לך 'ה לא שלי זה של הציבור צריך את הסכמת כולם' וכו'
אצל החסידים יענו לך 'ודאי, זה לא שלי, תעשה כמה שאתה רוצה...
(מקוה שלא פגעתי בשום צד).
כ"ז בדרך צחות.

ובנ"ד, גם אצל החסידים לרוב לא שייך הבית כנסת לבן אדם פרטי.
אצל החסידים לא תמצא סידור שלא בנוסח ספרד
אצל החסידים מי שלא חסיד לעולם לא יקבל עליה
אנ"ש ואנכמ"ל

אצל החסידים מי שלא חסיד לעולם לא יקבל עליה
אנ"ש ואנכמ"ל
נראה כאחד שמעולם לא דרך על מפתן בית כנסת חסידי , בתי הכנסיות החסידיים הם בתי המדרשות ההומים ביותר, סידורים בנוסח ספרד, אשכנז, עדות המזרח, תכלאל לעדת תימן ועוד ועוד, נהרא נהרא ופשטיה, העליות ניתנות לרוב למי שקונה אותם, כך שאם יהודי שאינו חסיד קונה הוא שפיר עולה , ואם קנה את כל המצוות יתן למי שבדעתו , הדבר היחיד שמקפידים על כך לרוב הוא שהבע"ת יתפלל בהברה חסידית ובנוסח ספרד, ונראה לי שכך הוא בכל בית כנסת ששייך לזרם מסויים (לאפוקי משטיבלאך המוניים כגון איצקוביץ, זכרון משה וכדו' )

יש כאן אשכול דומה באנשהו על הזכות של מנהלי וראשי ישיבות להגביל את התלמידים וכו'
והביאו שם סימוכין לכך שבכח הגזבר לקבוע, וע"מ כן התורם תרם.
כוח הגזבר לקבוע הינו במידה סבירה ובהתאם לשיקול דעת סביר
כמו שתסכים שמנהל ישיבה לא יכול לאסור על שימוש בשקעים של הישיבה
ניחא טענתך בדברים ללא עלות אך שימוש במים ןנייר מישהו משלם עליו ואם המשתמש לא משלם אז ביהכ"נ משלם וכמובן לכולם התשלום "נופל" על המתפללים הקבועים ופשוט וברור שאין לאדם לגרום הוצאות לאחרים מחמת שימושו, (גם אם נסכים לעיקר הטענה שיכולה להטען על גובה הסכום וכדומה אך לא על הצורך לשלם את ההוצאות שגורם), חושבני שזה פשוט ובפרט במקומות מרכזיים שנגרמים עלויות גבוהות מחמת כך.
הטענה שלי שזה נראה שבמקומות מסויימים הופכים את זה לאפשרות הכנסה לבית הכנסת
הנערוואין של הליטאים בנושא גזל צריך אשכול בפנ"ע
וכן אצל עדות המזרח
רק אצל הליטאים שהכי מושמצים על גזענות משום מה יש שם סידורים לכל הנוסחאות כולם והדברים ידועים
נראה כאחד שמעולם לא דרך על מפתן בית כנסת חסידי , בתי הכנסיות החסידיים הם בתי המדרשות ההומים ביותר, סידורים בנוסח ספרד, אשכנז, עדות המזרח, תכלאל...
אולי במקום אחד
תכנס לשאר המקומות החסידים המצב בהחלט כדברי הרב הירושלמי שליט"א

אולי במקום אחד
תכנס לשאר המקומות החסידים המצב בהחלט כדברי הרב הירושלמי שליט"א
איני יודע באיזה מקומות אתה מסתובב, איפה שאני מסתובב יש מכל סוגי וגווני הקשת
בתי המדרשות דחסידי בעלזא בכל העולם הומים בכל סוגי היהודים, סידורים מכל סוגי הנוסחאות והזרמים
בתי המדרשות דחסידי צאנז בירושלים ונתניה, בשניהם יש את כל סוגי הסידורים ומכניסי אורחים בצורה מופלאה
שטיבלאך דחסידי וויזניץ בבני ברק מלאים מזן אל זן בכל סוגי הסידורים
קהל חסידים באשדוד, שבעיקרו הוא בית מדרש חסידי - כיום משמש כשטיבלאך המרכזי באשדוד שכל סוגי היהודים מסתובבים שם
שטיבלאך באיאן בירושלים מלאים עם כל הסוגים
אולי רק בחצר אחת אין הכנסת אורחים כזאת מלבבת, אבל זה גם נגד חסידים מחצרות אחרות אז אין זה נחשב כ"גזענות" נגד זרמים אחרים ביהדות וד"ל

איני יודע באיזה מקומות אתה מסתובב, איפה שאני מסתובב יש מכל סוגי וגווני הקשת
בתי המדרשות דחסידי בעלזא בכל העולם הומים בכל סוגי היהודים, סידורים מכל סוגי הנוסחאות והזרמים
בתי המדרשות דחסידי צאנז בירושלים ונתניה, בשניהם יש את כל סוגי הסידורים ומכניסי אורחים בצורה מופלאה
שטיבלאך דחסידי וויזניץ בבני ברק מלאים מזן אל זן בכל סוגי הסידורים
קהל חסידים באשדוד, שבעיקרו הוא בית מדרש חסידי - כיום משמש כשטיבלאך המרכזי באשדוד שכל סוגי היהודים מסתובבים שם
שטיבלאך באיאן בירושלים מלאים עם כל הסוגים
אולי רק בחצר אחת אין הכנסת אורחים כזאת מלבבת, אבל זה גם נגד חסידים מחצרות אחרות אז אין זה נחשב כ"גזענות" נגד זרמים אחרים ביהדות וד"ל
אין דברי על שטיבלאכים אלא על בתי חסידים וקלויזים רגילים

לידיעה בעלמא
איצקוביץ, בית כנסת הגדול, זיו יהודה, ועוד כמה שאיני זוכר כרגע את שמם והם ליטאים במובהק שבמובהקים - נראה לי שיש שם יותר מניינים אחרי זמן תפילה משלפניו!!
וסתם כך בכל המקומות שמניתי יש מינייני נץ ענקיים, וכן עד סוף זמן תפילה הבתי מדרשים מפוצצים , לאחריו, נכון יש מניינים אבל העומס הוא לפני זה

עד שאתה שואל מה הסמכות לגבות כסף, אני שואל הפוך הרי בית הכנסת שייך כל בני העיר א"כ על כל בני העיר לתחזק את כל בתי הכנסת שבעיר, מה תומר שמי שלא משתמש בבית כנסת הזה לא חייב לשלם כי הוא לא קשור לעניין, א"כ ברגע שמשתמש הוא כן קשור וחייב לשלם מהדין שכל בני העיר מחויבים לבנות בית כנסת.

עד שאתה שואל מה הסמכות לגבות כסף, אני שואל הפוך הרי בית הכנסת שייך כל בני העיר א"כ על כל בני העיר לתחזק את כל בתי הכנסת שבעיר, מה תומר שמי שלא משתמש בבית כנסת הזה לא חייב לשלם כי הוא לא קשור לעניין, א"כ ברגע שמשתמש הוא כן קשור וחייב לשלם מהדין שכל בני העיר מחויבים לבנות בית כנסת.
חיובו כבר התקיים בבית הכנסת האחר של קהילתו
ומדוע נאמר שהחיוב הוא לבית כנסת אחד לכולם ?

לידיעה בעלמא
איצקוביץ, בית כנסת הגדול, זיו יהודה, ועוד כמה שאיני זוכר כרגע את שמם והם ליטאים במובהק שבמובהקים - נראה לי שיש שם יותר מניינים אחרי זמן תפילה משלפניו!!
וסתם כך בכל המקומות שמניתי יש מינייני נץ ענקיים, וכן עד סוף זמן תפילה הבתי מדרשים מפוצצים , לאחריו, נכון יש מניינים אבל העומס הוא לפני זה
זיו יהודה אכן מקום באווירה חסידית הוא

חיובו כבר התקיים בבית הכנסת האחר של קהילתו
ומדוע נאמר שהחיוב הוא לבית כנסת אחד לכולם ?
הרי אם יש לעיר צורך ביותר מבית כנסת אחד, לכאו' בני העיר מחויבים לדאוג ליותר מבית כנסת אחד ואם יש צורך ב100 על בני העיר לדאוג ל100, אלא מה כל אחד דואג למה שהוא צריך, א"כ אם מראה שנצרך מחויב לשלם גם עבור הבית כנסת השני, (ולכאו' צריך לשלם חלק שווה כמו כל האנשים שמשתמשים באותו בית כנסת.)

הרי אם יש לעיר צורך ביותר מבית כנסת אחד, לכאו' בני העיר מחויבים לדאוג ליותר מבית כנסת אחד ואם יש צורך ב100 על בני העיר לדאוג ל100, אלא מה כל אחד דואג למה שהוא צריך, א"כ אם מראה שנצרך מחויב לשלם גם עבור הבית כנסת השני, (ולכאו' צריך לשלם חלק שווה כמו כל האנשים שמשתמשים באותו בית כנסת.)
צורך של אחד בבית כנסת האחר
פירושו לתורה ולתפילה ובאופן קבוע
ולא רק בשביל לברך פעם בחודש ברכת אשר יצר

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון