אימתי

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
תודות
2,380
נקודות
246
לפני מספר שנים מצאתי חוברת נפלאה בבית הכנסת, ומיד ניכסתי אותה לעצמי...
השופר והדבש!!
אולי זה קצת נשמע מורחק- אבל בכל שנה אני (משתדל) להתחזק מזה ולהתחבר לאלול
החוברת ממש נפלאה ומאוד מומלץ לעבור עליה (בל"נ אעלה אותה לפה!)
תוכנה בקצרצרה ממש:
יום הדין הוא לא בית משפט לנידון על מוות, אלא כעין השופטים של תחרות- כמה ידעת? כמה הצלחת?
וכיצד ניתן לגרום לך בשנה הבאה- לפי יכולותיך הצלחותיך ומעשיך- להגיע ליותר
גילו ברעדה!!!
לאחר סיום התחרות- כולנו ממש במתח- ואפילו קצת בלחץ, כמה הצלחתי? כמה ידעתי?
אבל אני מאושר ושמח שהגעתי לרגע הזה- ואני רק מחכה לקבל את תוצאות הדיון!!

ויש לדמותו גם להמתנה לתשובה שלאחר הטסט (מי לא מכיר?)
מהההה???
פעם ראשונה שאני שומע רעיון כזה ?
אפשר ביאור לענין ....

מהההה???
פעם ראשונה שאני שומע רעיון כזה ?
אפשר ביאור לענין ....
להרב @אימתי ולהרב @כלפי לייא אולי כוונת הרב @מנגו לדברים הבאים.
השפתי חיים מבאר כי המשפט בראש השנה אינו ענין של שכר ועונש, כי שכר ועונש זה רק לאחר מאה ועשרים, אלא הענין הוא ששופטים את האדם כמה הצליח לעבוד את ה' בשנה שעברה (וזה הענין של סיום התחרות), ועל פי זה תקבל תפקיד לעבוד את ה' בשנה הבאה.
ואגב הדין כמובן לא סותר את ענין ההמלכה, כי בזמן שהאדם ממליך את הקב"ה בקבלת עומ"ש, יקבל תפקיד לשנה הבאה בהתאם לשאיפותיו.

להרב @אימתי ולהרב @כלפי לייא אולי כוונת הרב @מנגו לדברים הבאים.
השפתי חיים מבאר כי המשפט בראש השנה אינו ענין של שכר ועונש, כי שכר ועונש זה רק לאחר מאה ועשרים, אלא הענין הוא ששופטים את האדם כמה הצליח לעבוד את ה' בשנה שעברה (וזה הענין של סיום התחרות), ועל פי זה תקבל תפקיד לעבוד את ה' בשנה הבאה.
ואגב הדין כמובן לא סותר את ענין ההמלכה, כי בזמן שהאדם ממליך את הקב"ה בקבלת עומ"ש, יקבל תפקיד לשנה הבאה בהתאם לשאיפותיו.
יפה מאוד
קודם כל אלו לא דבריו האישיים של הרב @מנגו (איזה שם טעים הוא בחר:), מגרה, צריך לעשות משהו עם השמות המגרים האלו :)
כי אילו היו הדברים האלו אישיים שלו הייתי מתבטא אחרת. הוא ציטט חוברת שהופצה בבתי כנסת.
ולגופם של דברים קניתי בהחלט את הרעיון. כי אכן היום הזה הוא יום מבחן וכעין סיום התחרות שלך והנסיון שלך להצליח לעבוד את ה' בכל לבבך ובכל נפשך, וכמו עוד הרבה מבחנים ותחרויות שאנחנו מבינים היטב את תחושת הגורליות שהם יוצקים בנו לדוגמא - שהוא הביא - טסט.
ואכן אנחנו עושים לא בשביל לעבור את המבחן הוא לא גורלי בגלל הציון שלו אלא כי אנחנו חרדים לדעת האם התקדמנו לשלב הבא להיות נהגים על הכביש!

וכן כך בר''ה, אנחנו חרדים נורא מאימת הדין אבל בהחלט לא בגלל אימת המקל, אלא אנחנו חרדים לדעת האם הצלחנו לעבור שלב לשנה הבאה,
אבל חשוב לציין התחרות והמבחן פה הוא לא על חיובי או לא, ואם לא אז לא נורא וכו', - אלא לא רק האם תעבור או לא, אלא לאיזה שלב תיכנס - אם תיכנס,
האם לשלב קשה ומאתגר, שכולל פציעות נפילות אכזבות וכו' שבסופו אכן ג''כ יש ניצחון, או שמא לשלב יותר קל מלא סיפוק עשייה ברוכה נחת והמון המון הארת פנים ובסופו ג''כ ניצחון. ולכן גורליות היום הזו היא הרבה יותר מגורליות רגילה של מבחן וכו', זו תחרות על החיים!

אני רציתי להעלות את החוברת לכאן (שם) אבל מכיוון שהייתי מאוד עמוסבתקופה האחרונה וראיתי שאין על זההתעניינות- אז זה נדחק לאיזה שהוא מקום בירכתי המוח
אני עדיין רוצה בל"נ להביא את החוברת הזו לכאן

@מנגו- זה שם שבחרתי עקב שגיאת כתיב של איזה משפט שתפס אותי והתחברתי לרעיון.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון