סוכות, שמח"ת ושמ"ע - אליהו הנביא ורב האי גאון בהקפות בהר הזתים | ענייני דיומא סוכות, שמח"ת ושמ"ע - אליהו הנביא ורב האי גאון בהקפות בהר הזתים | ענייני דיומא

געגועים

תנ"ך ופרשת שבוע - אוצר החידות
gemgemgemgemgem
חבר צוות
מנהל תוכן
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
פרסם 30 מאמרים!
תודות
5,460
נקודות
507
בספר חסידים (סימן תר"ל - דפוס מקיצי נרדמים): רב היי [גאון] היה עולה בכל שנה לירושלים מבבל והיה שם בחג הסוכות, כי היו מקיפין את הר הזיתים בהושענא רבה ז' פעמים, ואומרים מזמורים שסידר להם רב היי, ולפני רב היי הולכים כהנים מלובשים סיריקון ומעילים, ואחריו העם, והוא בתווך ורחוק מאלה שלפניו ק' אמה וכן משל אחריו. והיה רב היי שוחק לאחר הסעודה, ראה בעל התשובה את רב היי שלבו שמח, ואמר לו רבי, למה הייתה הולך לבד כשהייתם מקיפים את הר הזיתים, אמר לו רב היי מפני שאני עולה בכל שנה מבבל להקיף את הר הזיתים בסוכות ואני מטהר את עצמי בהושענא רבה אליהו הולך אתי, לכך נרחקין מאשר לפנינו ומאשר לאחרינו ומדבר אליהו עמי, ושאלתי לו מתי יבוא משיח, ואמר לי כישיקיפו הר הזיתים עם כהנים, ולקחתי כל הכהנים שמצאתי להקיף אולי ביניהם כך. ואמר לי אליהו ראה כל הכהנים שאתה רואה מלובשים מעילים והולכים בגיאות אין שום אחד מזרע אהרן רק אחד שהוא הולך אחר כולם שנבזה להם והוא נמאס בעיניהם והולך בבגדים רעים ואינו חפץ בכבוד ומשים את עצמו כמי שאינו והוא חיגר ברגלו אחת ומצד אחד חסר עין, אמר זהו כהן אמת מזרע אהרן, אמר רב היי, חיי, מזה שחקתי, שבכולם לא היה כהן אלא אותו בעל מום. עכ"ל.

יש סוברים שלמעשה הנ"ל התכוון המהרש"ל בים של שלמה (בבא קמא פ"ה סי' לה): "אבל זרע כהנים ולוים קרוב לודאי שנתבלבלו, ואם לא כולו, הרוב נתבלבל, וכמעשה של אליהו ז"ל עם הלוים הידוע בדברי רז"ל, ואם לא הרוב בוודאי קרוב למחצה נתבלבלו".​

יש"כ,
הרבה זמן חיפשתי את המקור לסיפור,
(יש גירסא שכתוב מספר של כהנים? וכן, מיהו בעל התשובה?)
ואם בימי רב האי גאון כן - מה נאמר אנן?

זהו אחד המקורות הברורים שהכהנים הם בספק.

מאן דהוא אמר לי בהלצה שהיו מקומות שישראלים קנו כהונה בכסף.
כמעט כמו תקופת בית שני.

ע"פ החשבון בחשבון פשוט נראה שהכהנים בספק גדול
דכאשר היינו שש מאות אלף היה לנו חמשה כהנים והאיך פתאום נשתנה המספר כל כך בריבוי כהנים לפי ערך מספר בני ישראל כהיום שכמדומה בדרך כלל בכל מנין רווח יש כהן אם הכהנים מתרבים גם העם מתרבה
אפשר אולי למצוא סברא למה הכהנים נתרבו ביותר או שרדו יותר משאר העם עד שמספרם התרבה באופן פלאי ביותר אבל מידי ספק לא נפקא

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

במדרש רבה: האתרוג דומה ללב.

מִי יִתֵּן...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון