קשה לומר שכוונתו ש"זה לא ניתן להוכחה" לאחר שקדמו לו מספר מחכמי ישראל שחיברו ספרים שהוכיחו עקרים אל, והוא לא טרח להכחישם.רבנו הרמח"ל בתחילת ספרו דעת תבונות כותב:
"(א) אמרה הנשמה - תאותי ורצוני להתישב על קצת דברים מאותם שנאמר בהם (דברים ד, לט), "והשבות אל לבבך כי ה' הוא האלהים", הרי הם מעיקרי אמונתנו שחייב כל האדם לרדוף אחרי ידיעתם, כל אשר תשיג ידו.
(ב) .אמר השכל - אנה פניך מועדות? הנה העיקרים הם י"ג, ועל איזה מהם תרצי להתבונן ?.
(ג) אמרה הנשמה - הנה כל העיקרים הי"ג הנה הם מאומתים אצלי בלי שום ספק כלל; אבל יש מהם שהם מאומתים לי וגם מובנים, ויש מהם שהם מאומתים לי באמונה, אך לא מבוארים מן ההבנה והידיעה.
(ד) .אמר השכל - איזה מאומתים לך, ואיזה מבוארים לך?.
(ה) אמרה הנשמה - הנה מציאות ה', יחודו, נצחיותו, והיותו חוץ מן הגוף וכל מקרי גוף, חידוש העולם, נבואה, נבואת משה, תורה מן השמים ונצחיותה שלא תשתנה - כל הדברים האלה אני מאמנת ואני מבינתם, ואיני צריכה בהם ביאור; אבל ההשגחה, שכר ועונש, ביאת המשיח ותחיית המתים - מאמנת אני ודאי מפני חובת הדת, אבל הייתי חפצה לסבור בהם סברא שאשקוט בה." דהיינו שרוב עיקרי האמונה יותר שייך לקרוא להם ידיעה מכיון שהם מאומתים בהגיון פשוט ( העיקרים הנוגעים למציאותו יתברך) או במציאות (מה שנוגע לתורה מן השמים, נבואה וכו'). מה שאין כן בעיקרים של השגחה, שכר ועונש, ביאת המשיח ותחיית המתים שמהמציאות עלולים לחשוב להיפך ח"ו שם שייכת האמונה דהיינו אמון בה' יתברך שהוא מוביל את כל המציאות לטובה ויגמול טוב לצדיקים ורע לרשעים וסופו של דבר יבוא התיקון השלם ובילע המוות לנצח.
למיטב הבנתי הדלה, הרמח"ל מבאר שהשכל מתקשה להבין מדוע עקרים אלו נצרכים. דהיינו, סברא מדוע נדרש העונש, ולא להוכיח אמיתותו.