אאינשי ביתיה לא מקבל?
מקבל ומקבל ב''ה אבל לא בדברים כאלה מפחידים בפרט שמעולם לא נעשה בזה קשוט עצמך תחילה... וכמו שרמזו בהודעה שלאחר מכן ואע''פ כן אנכי על משמרתי אעמודה שאילו היה בא לידי אקימנו שלא להתערב במעשה ה' כשם שנמנעתי מלברר מין הולד אף שהיה ניתן בקל מאוד והרופא לגלג

היום זכיתי להכניס את בני בבריתו של אברהם אבינו ע''ה כפי שנצטויתי בתורה וביום השמיני ימול בשר ערלתו
ונתעוררתי לעיין לפי הסוברים שאין שום ענין לסבול שלכאורה יש להם למול את בנם במשחת אלחוש

היום זכיתי להכניס את בני בבריתו של אברהם אבינו ע''ה כפי שנצטויתי בתורה וביום השמיני ימול בשר ערלתו
ונתעוררתי לעיין לפי הסוברים שאין שום ענין לסבול שלכאורה יש להם למול את בנם במשחת אלחוש
אני שאלתי את המוהל לפני הברית של בני למה לא שמים אילחוש לתינוק
הוא ענה לי ב' תשובות
א' הזריקה של ההרדמה כואבת יותר מהברית
המקומות ששמים את זה בגלל שאת הצרחות האלו הוא עושה בחדר
ובברית עצמה הוא מחוייך
ב' מיד אחרי הברית שמים על הפצע תחבושת עם....חומר הרדמה!!!
שזה מועיל הרבה יותר מכל זריקה כי זה על הפצע ממש

נ.ב. זה לא חכמה לדבר על כאב של אחרים
כשאתה הולך לרופא שינים אתה מבקש לא לעשות הרדמה?

אני שאלתי את המוהל לפני הברית של בני למה לא שמים אילחוש לתינוק
הוא ענה לי ב' תשובות
א' הזריקה של ההרדמה כואבת יותר מהברית
המקומות ששמים את זה בגלל שאת הצרחות האלו הוא עושה בחדר
ובברית עצמה הוא מחוייך
ב' מיד אחרי הברית שמים על הפצע תחבושת עם....חומר הרדמה!!!
חידוש גדול, אני מאוד מקוה שהמוהל שלי לא עשה כן ללא ידיעתי, אני זוכר שהפוסקים שללו את האלחוש משום שהבכיות של התינוק חשובות
שזה מועיל הרבה יותר מכל זריקה כי זה על הפצע ממש

נ.ב. זה לא חכמה לדבר על כאב של אחרים
כשאתה הולך לרופא שינים אתה מבקש לא לעשות הרדמה?
יש הבדל בין יסורים שנתנה רשות לרופא לרפא לבין מצוה של כריתת ברית שעיקרה בדם ובהקרבה

גבי מה שהבאת בתחילת דבריך ממרן החזו"א ההיפך הוא הנכון החזו"א כתב שאף אם יצא לנו דלא כהראשונים, אין לנו אלא דברי הראשונים.
כבר הביאו שאינו נכון וכתב בזה הלשון שלקח לעצמו חלק לעיין בגמ' עד מקום שידו מגעת ואף נגד הראשונים ז''ל ואף לקבוע כן הלכה במקום שאין הדברים מפורשים וכל הרגיל בספריו יודע שאין הדברים מפורשים הוא על דרך תרוץ בעלמא וקובע כן אף במקום שמוכח מדבריהם להפך

כבר הביאו שאינו נכון וכתב בזה הלשון שלקח לעצמו חלק לעיין בגמ' עד מקום שידו מגעת ואף נגד הראשונים ז''ל ואף לקבוע כן הלכה במקום שאין הדברים מפורשים וכל הרגיל בספריו יודע שאין הדברים מפורשים הוא על דרך תרוץ בעלמא וקובע כן אף במקום שמוכח מדבריהם להפך
כמדומה שראיתי כדברי באגרות.
וכן ראיתי בחוברת הנפלאה של הגראי"ש גריינימן שליט"א על דרכי הלימוד [כתומה]

בלא העיון בתגובות קודמות.
לענין אילחוש-- אין זה מעודף בטחון שראוי שיכאב לתינוק, ולא שמענו ששאל כן על כל מיני רפואות שבעולם מדוע מרפאים ולא סובלים. וכידוע שניתנה רשות לרופא ואין חביבין עלינו יסורים ולא שכרם. במיוחד כשיש בהם ביטול תורה. וכו'
הטעם הידוע לי ממילת בני שיחי' שהמוהל ביאר הטעם שזהו משום חינוך הילד שצריך גם לסבול בשביל היהדות. ובקיצור ענין חינוכי ולא רצון לכאוב.

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון