חידה פרשת שבוע - ארבעה מתים | אוצר החידות | פורום אוצר התורה חידה פרשת שבוע - ארבעה מתים | אוצר החידות | פורום אוצר התורה
פִּתָרוֹן
סומא דומה למת - הוזכר יצחק.
עני - יעקב שנטל ממנו אליפז ממונו.
מי שאין לו בנים - רחל שאמרה 'אם אין מתה אנוכי'.
מי שאינו שלם - יעקב שהיה צולע, ומה לי אתקטיל פלגא ומה לי אתקטיל וליה.
רשע - לבן, דרשעים בחייהם קרויים מתים.
(מי שנתקלל ע"י צדיק - רחל, שהעומד לההרג כהרוג דמי?)

פִּתָרוֹן
מוזכר בפסוק עצמו.
הִנֵּ֨ה יְ-הֹוָ֜ה נִצָּ֣ב עָלָיו֘ וַיֹּאמַר֒ אֲנִ֣י יְ-הֹוָ֗ה אֱ-לֹהֵי֙ אַבְרָהָ֣ם אָבִ֔יךָ וֵֽא-לֹהֵ֖י יִצְחָ֑ק הָאָ֗רֶץ אֲשֶׁ֤ר אַתָּה֙ שֹׁכֵ֣ב עָלֶ֔יהָ לְךָ֥ אֶתְּנֶ֖נָּה וּלְזַרְעֶֽךָ:
בנוסף פרק לא פסוק י"ח.
וַיִּנְהַ֣ג אֶת-כָּל-מִקְנֵ֗הוּ וְאֶת-כָּל-רְכֻשׁוֹ֙ אֲשֶׁ֣ר רָכָ֔שׁ מִקְנֵה֙ קִנְיָנ֔וֹ אֲשֶׁ֥ר רָכַ֖שׁ בְּפַדַּ֣ן אֲרָ֑ם לָב֛וֹא אֶל-יִצְחָ֥ק אָבִ֖יו אַ֥רְצָה כְּנָֽעַן:
בפסוק מ"ב.
וּלֵ֡י אֱ-לֹהֵ֣י אָבִי֩ אֱ-לֹהֵ֨י אַבְרָהָ֜ם וּפַ֤חַד יִצְחָק֙ הָ֣יָה לִ֔י כִּ֥י עַתָּ֖ה רֵיקָ֣ם שִׁלַּחְתָּ֑נִי אֶת-עָנְיִ֞י וְאֶת-יְגִ֧יעַ כַּפַּ֛י רָאָ֥ה אֱ-לֹהִ֖ים וַיּ֥וֹכַח אָֽמֶשׁ:
בפסוק נ"ג.
אֱ-לֹהֵ֨י אַבְרָהָ֜ם וֵֽא-לֹהֵ֤י נָחוֹר֙ יִשְׁפְּט֣וּ בֵינֵ֔ינוּ אֱ-לֹהֵ֖י אֲבִיהֶ֑ם וַיִּשָּׁבַ֣ע יַֽעֲקֹ֔ב בְּפַ֖חַד אָבִ֥יו יִצְחָֽק:

מוזכר בפסוק עצמו.
הִנֵּ֨ה יְ-הֹוָ֜ה נִצָּ֣ב עָלָיו֘ וַיֹּאמַר֒ אֲנִ֣י יְ-הֹוָ֗ה אֱ-לֹהֵי֙ אַבְרָהָ֣ם אָבִ֔יךָ וֵֽא-לֹהֵ֖י יִצְחָ֑ק הָאָ֗רֶץ אֲשֶׁ֤ר אַתָּה֙ שֹׁכֵ֣ב עָלֶ֔יהָ לְךָ֥ אֶתְּנֶ֖נָּה וּלְזַרְעֶֽךָ:
בנוסף פרק לא פסוק י"ח.
וַיִּנְהַ֣ג אֶת-כָּל-מִקְנֵ֗הוּ וְאֶת-כָּל-רְכֻשׁוֹ֙ אֲשֶׁ֣ר רָכָ֔שׁ מִקְנֵה֙ קִנְיָנ֔וֹ אֲשֶׁ֥ר רָכַ֖שׁ בְּפַדַּ֣ן אֲרָ֑ם לָב֛וֹא אֶל-יִצְחָ֥ק אָבִ֖יו אַ֥רְצָה כְּנָֽעַן:
בפסוק מ"ב.
וּלֵ֡י אֱ-לֹהֵ֣י אָבִי֩ אֱ-לֹהֵ֨י אַבְרָהָ֜ם וּפַ֤חַד יִצְחָק֙ הָ֣יָה לִ֔י כִּ֥י עַתָּ֖ה רֵיקָ֣ם שִׁלַּחְתָּ֑נִי אֶת-עָנְיִ֞י וְאֶת-יְגִ֧יעַ כַּפַּ֛י רָאָ֥ה אֱ-לֹהִ֖ים וַיּ֥וֹכַח אָֽמֶשׁ:
בפסוק נ"ג.
אֱ-לֹהֵ֨י אַבְרָהָ֜ם וֵֽא-לֹהֵ֤י נָחוֹר֙ יִשְׁפְּט֣וּ בֵינֵ֔ינוּ אֱ-לֹהֵ֖י אֲבִיהֶ֑ם וַיִּשָּׁבַ֣ע יַֽעֲקֹ֔ב בְּפַ֖חַד אָבִ֥יו יִצְחָֽק:
אבל ברש"י מוזכר שהוא כמת.

עניתי את התשובה הראשון מה הפשט?

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

היה ידוע בקנאותו הבלתי מתפשרת לדבר ה'.

נפטר...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה