האזינו - בדברי הראב"ד למה לא נברא האדם עם כנפים | דברים האזינו - בדברי הראב"ד למה לא נברא האדם עם כנפים | דברים

גרינפלד

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
פרסם 30 מאמרים!
תודות
7,367
נקודות
692
מתוך ה'מגדלות מרקחים':
הצור תמים פעלו (לב ד)

בספרי פיסקא ש"ז "פעולתו שלמה על כל באי העולם וכו', ואין באחד מהם שיסתכל ויאמר אילו היו לי שלשה עינים אילו היה לי שלשה ידים אילו היו לי שלשה רגלים אילו הייתי מהלך על ראשי אילו היו פני הפוכים לאחורי כמה היה נאה". וכן דרשו חז"ל בקהלת רבה פרשה ב' עה"פ כי מה האדם שיבוא אחר המלך את אשר כבר עשוהו, "אמר רבי שמעון בן יוחאי משל למה הדבר דומה, למלך בשר ודם שבנה פלטין וכל העוברים ושבים נכנסים לתוכו ואמרו אלו היו עמודיה גבוהים היתה נאה, אילו היו כותליה גבוהים היתה נאה, אלו היתה תקרתה גבוה היתה נאה. שמא יבא איש ויאמר אילו היו לי שלשה ידים או שלשה עינים או שלשה אזנים או שלשה רגלים הייתי נאה, ת"ל את אשר כבר עשוהו". והקשה הראב"ד בפירושו לספרי שם, שלכאורה אדם היה יכול לומר שאילו היו נבראים לו כנפים והיה יכול לפרוח באויר היה לו טוב יותר.

ותירץ שם, דזה אינו, כי כמו שהיה הוא פורח כך היו פורחים כל בני האדם, והיו באים אלו על אלו בטיסה ולא היתה מנוחה לשום אומה במקומה, כי לא היה מועיל חומה וכיוצא בזה להגן, נמצא שאדרבה אם היו כנפים הוי ליה גריעותא.

ובשו"ת הלכות קטנות ח"א סי' רכ"ג שאל ג"כ למה לא ברא הקב"ה כנפים לאדם, ומשיב שם שהטעם כדי שאם האדם ילך לדבר עבירה לא יהיה לו קל, ובעוד שהוא הולך לדבר עבירה יוכל לחזור בו. וכדי שאם ילך לדבר מצוה, יהיה לו טירחא ושכר פסיעות.​

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון