בירור דין וחיוב התיקוף בנסיעה - רב קו - בקו הלכתי | הלכה ומנהג| דף 4 בירור דין וחיוב התיקוף בנסיעה - רב קו - בקו הלכתי | הלכה ומנהג| דף 4
  • ברכות לעולם התורה שכובש מחר את ספסלי בית המדרש! יישר כח

יישר כח גדול לכל הלומדים, עמלי התורה - שמעמידים עולם ומלואו!

בלי להתעמק בכל ההודעות וכן בלי לקרוא את החוברות
האם בכל הנ"ל יש התייחסות למוחייבות של החברות / המדינה לנוסעים?
ומה אם האוטובוס לא הגיע?
ומה אם הייתי צריך לעמוד?
ומה אם היה במשך הנסיעה משהו שהייתי מגדיר אותו כאי עמידה במחוייבות של החברה / המדינה להעמיד אוטובוס לנסיעה (למשל נסיעה בחום / קור גבוה ללא מיזוג אויר, או ריח לא טוב שגורם סבל כזה שאם הייתי יודי לא הייתי עולה על האוטובוס, או כל דבר שפוגע בתקינות הנסיעה)
בפשטות - מה לך ולהם? אין כל חוזה שלהם מולך שמתחייב על נסיעה או תנאי הנסיעה. [אלא אם כן יש לך את החוזה שבין המדינה לאזרחיה חתום..] אמנם יש לדון בכה"ג בהלכות מזיק. וכגון כשחברה לא הוציאה נסיעה וגרמה לך לשלם מונית וכו'. [והמנהג הרווח לתבוע את החברה במקרים כאלו].
אמנם - יתכן שברכישת חוזה יומי או חודשי כבר יש התחייבות ממש של מי שמוכר אותו - המדינה או החברה - להעמיד לקונה את כל הנסיעות. וכעי"ז מי שקנה כרטיס כניסה חופשית לברכה\חדר כושר ולבסוף צימצמו את זמני הפתיחה.

בפשטות - מה לך ולהם? אין כל חוזה שלהם מולך שמתחייב על נסיעה או תנאי הנסיעה. [אלא אם כן יש לך את החוזה שבין המדינה לאזרחיה חתום..] אמנם יש לדון בכה"ג בהלכות מזיק. וכגון כשחברה לא הוציאה נסיעה וגרמה לך לשלם מונית וכו'. [והמנהג הרווח לתבוע את החברה במקרים כאלו].
אמנם - יתכן שברכישת חוזה יומי או חודשי כבר יש התחייבות ממש של מי שמוכר אותו - המדינה או החברה - להעמיד לקונה את כל הנסיעות. וכעי"ז מי שקנה כרטיס כניסה חופשית לברכה\חדר כושר ולבסוף צימצמו את זמני הפתיחה.
זה שהם מונעים מכל מי שרוצה לארגן נסיעות בתשלום (גם בלי שימוש בתחנות הקיימות, שאת זה יש להם כנראה רשות למנוע)
והכל חייב להיות תחת משרד התחבורה, אין בזה התחייבות לספק שירותי נסיעה???

זה שהם מונעים מכל מי שרוצה לארגן נסיעות בתשלום (גם בלי שימוש בתחנות הקיימות, שאת זה יש להם כנראה רשות למנוע)
והכל חייב להיות תחת משרד התחבורה, אין בזה התחייבות לספק שירותי נסיעה???
אם אני מונע ממך לבנות חדר נוסף בבית זה מחייב אותי משהו?
ברור שהמדינה מצהירה על אחריות על תחום התחבורה הציבורית השאלה איזה תוקף דיני יש לזה.

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

הגר"י זילברשטיין שליט"א ביציאתו מכינוס בבית...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה