בכתיבה תורנית - מתי אומרים וכו' ומתי וגו'? | פורום אוצר התורה בכתיבה תורנית - מתי אומרים וכו' ומתי וגו'? | פורום אוצר התורה

בכתיבה תורנית - מתי אומרים וכו' ומתי וגו'?

מאמר חז"ל וכדומה כותבים וכו'. פסוק כותבים וגו'.
הרבה אינם מקפידים בזה, וכותבים וכו' גם בפסוקים.

נדמה לי ששמעתי שאומרים וגומר שמתכוונים לדרוש על סוף הפסוק, אך איני יודע אם זה נכון.

אשמח לתשובות ומקורות (אם יש).
אגב, טעות נפוצה ביותר זה לכתוב: 'וכולי' במקום 'וכדומה', אמנם זה נפוץ, אבל זו טעות.
ומכאן תצא הקריאה לכל הכותבים: שימו לב למילים שיוצאים תחת ידכם!

נדמה לי ששמעתי שאומרים וגומר שמתכוונים לדרוש על סוף הפסוק, אך איני יודע אם זה נכון.
לפעמים כותבים כן כדי לדלג על סוף הפסוק ולדרוש גם פסוק אחר.

אגב, טעות נפוצה ביותר זה לכתוב: 'וכולי' במקום 'וכדומה', אמנם זה נפוץ, אבל זו טעות.
ומכאן תצא הקריאה לכל הכותבים: שימו לב למילים שיוצאים תחת ידכם!
בעברית המודרנית זה מאוד מקובל כקיצור דרך - במקום להביא דוגמאות. (אכן, בעריכה תורנית מדויקת זה לא צריך להיות ככה)

בעברית המודרנית זה מאוד מקובל כקיצור דרך - במקום להביא דוגמאות. (אכן, בעריכה תורנית מדויקת זה לא צריך להיות ככה)
זה לא מקובל, אלא פשוט השתרש כבדרך אגב, משום אי חשיבה מספקת על המילים שיוצאים מתחת ידי הכותבים.
וטוב אם זה ישתנה.

ככה זה בעברית המודרנית המחוררת והשחוקה...
כל חודש וחצי מחליפים מילים לטובת מילים יותר יפות, ובעיקר וקשות לביטוי, גם לפרופסורים מגולחי הראש מרצי ההרצאות, העיקר לתת הרגשה להמון העם שהם אינם מבינים שיחת חולין של הכתבים העבריים המודרניים, ויש מישהוא שהוא מושכל מהם...
זה פשוט זוועה!! יבוא היום וכל המילונים יפתחו י"ג שרשראות מלאות טקסט תמהוני ועקלקל, על כל הגיה עבריתית, כדי לצרף נרדפות וניגודים אשר לכולם פשר א'...
והאקדמיה ללשון העברית צווחת וצועקת, כי איננה עומדת בקצב המוטרף...

להבדיל אא"ה, מה נאה ומה יפה לשונינו הק', דאיסתכל בי' קוב"ה וברא בי' עלמא! קדש קדשים!!!
אשר אין בה תיבה יתרה, ולכל הגיה פי' וביטוי לעצ', ועוד, דהרי כי משמש בד' לשונות וכו' וכדו'...
נלכה ונשובה אל אישי הראשון כי טוב לי אז מעתה...

איני יודע אם זה נכון.
כאשר רש"י בש"ס מציין לסיפיה דקרא היינו דר"ל שע"ז נסובים ד' הגמ', ואמנם זה בתלמוד. אבל בסתמא אי"ז כן, אלא מציינים בהדיא מה שנוגע לדברים.

חזור
חלק עליון