ישעיהו מנחלת דן

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
תודות
5,506
נקודות
355
מבחינתם אין קדושת ארץ ישראל בגדה המזרחית (לעת עתה) או בגבולות התורניים, וקדושה כזו קיימת גם קיימת באילת ובעציון גבר. ואסור לוותר לערבים להתגורר אף שם...
שוב, פעם היה זה כך, כהיום הזה המצב משתנה מאוד, ורוב העם מכירים אט אט בקדושת א''י התנכי''ת שכוללת גם את אילת כמבואר בתנ''ך

הוא בנה". אילת, היה מאדום כמ"ש (דברים ב, ח) מאילת ומעציון גבר, וכן אמר בד"ה (א' ח, יז) אז הלך שלמה לעציון גבר ואל אילת על שפת הים בארץ אדום, והיתה לדוד ושלמה שמשלו באדום, ובימי יהורם בן יהושפט פשע אדום, אמציה לקחה מידם והרסה, ועוזיה בנו בנה אותה וישיבה ליהודה, כי עד עתה היתה חרבה ולא היתה לא לאדום ולא ליהודה ואחרי מות אמציה בנה אותה:

אני לא זוכר במדוייק
אבל כשלמדתי בירושלמי שקלים יצא לי שמאשקלון זה כבר ספק א"י
זה משנה בתחילת גיטין ומיירי בעולי בבל
אני מדבר על עולי מצרים ולענ''ד כיבוש שלישי מתחשב לפי''ז

שלמה כבש את כל העולם
לא נכון, הוא שלט בכל העולם, ולא כבש אותו
מה הקשר לארץ ישראל?
פסוק בפרשת משפטים ושתי את גבולך מים סוף ועד ים פלשתים וממדבר עד הנהר, האילת שהוזכרה היא על גבול ים סוף, ושלמה כבשה משום א''י.
בעציון גבר גם משה רבינו היה
אתה רוצה לחדש שהוא נכנס לארץ?
משה רבנו היה גם בעבר הירדן שהוא א''י לכו''ע אלא שאינו זבת חלב ודבש ולכך אין מביאים בכורים משם ואינו ראוי לשכינה כמבואר בחז''ל
ולמעלה הגדולה של זבת חלב ושכינה לזה לא זכה משה כמו שכתוב אעברה נא ואראה את הארץ הטובה אשר בעבר הירדן ההר הטוב הזה והלבנון (בפשוטו הכול הולך על א''י) אבל למעלה בסיסית זכה כן וכמו שכתוב אתה החילות להראות את עבדך את גדלך ואת ידך החזקה

פסוק בפרשת משפטים ושתי את גבולך מים סוף ועד ים פלשתים וממדבר עד הנהר, האילת שהוזכרה היא על גבול ים סוף, ושלמה כבשה משום א''י.
מדובר על הזרוע השניה של ים סוף
עבר הירדן שהוא א''י לכו''ע
ממש לא!

מדובר על הזרוע השניה של ים סוף
זה לא מסתדר ברוחות, הזרוע השניה היא בדרום והמדבר ג''כ וא''כ יש כאן ב לאותו רוח וחסר רוח מזרחית ולמש''כ מיושב
ע' חזו''א וברכי יוסף והדבר ברור מהסוגיות וממדרשי חז''ל כמו שכתבתי מעט ויש להוסיף

הפסוק מונה את גבולות א''י לכל הרוחות ים סוף במזרח ים פלשתים במערב מדבר בדרום והנהר (פרת) בצפון ולדבריך ים סוף ומדבר באותו רוח ומזרח לא נזכר
מים סוף (דרום/מערב) ועד ים פלשתים (הנקודה הצפוני של הגבול הדרומי מערבי), ומהמדבר (מדבר פארן/ערבה בדרום-מזרח) ועד הנהר הגדול, נהר פרת (בצפון-מזרח)

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון