ויצא - גזר הקב"ה לארי שיהיה טורף ואוכל מצאנו של לבן בכל יום | בראשית ויצא - גזר הקב"ה לארי שיהיה טורף ואוכל מצאנו של לבן בכל יום | בראשית
  • מחפשים אשכולות לפי נושא? השתמשו בקידומות! לחצו על קידומת ברשימה או בקידומת שמופיע בראש האשכול ברשימת הנושאים כדי לראות את כל האשכולות המסומנים בה.
  • תצוגת הפורום - ערכת עיצוב ברירת מחדל >>> השתתפו בסקר והשפיעו!

געגועים

תנ"ך ופרשת שבוע - אוצר החידות
gemgemgemgemgem
חבר צוות
מנהל תוכן
מנהל פורום
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
פרסם 30 מאמרים!
תודות
6,043
נקודות
622
וְאֵילֵי צֹאנְךָ לֹא אָכָלְתִּי וכו' טְרֵפָה לֹא הֵבֵאתִי אֵלֶיךָ אָנֹכִי אֲחַטֶּנָּה

במדרש רבה מובא דבר פלא: אנכי אחטנה, אני הייתי חוטא על הארי, שכך גזר הקב"ה לארי שיהיה טורף ואוכל מצאנו של לבן בכל יום.

אולי יובן בהקדים דבר חידוש שכתב החתם סופר לבאר מה שאמר יעקב "ואילי צאנך לא אכלתי", שהיה מנהג אבותינו לאכול ביום עקידת יצחק ראש איל לזכר העקידה, וכל העשרים שנה שהיה יעקב בבית לבן לא קנה מאילי לבן לקיים מנהגו לאכול איל, מפני החשד.

וזהו אפשר הסמיכות "ואילי צאנך לא אכלתי" - ולכן גזר הקב"ה על הארי שיאכל אילי צאנך שלא אכלתי בגללך [דוגמת המעשה המובא בגמרא (שבת קיט:) שהארי אכל את העגל שהיה צריך לאוכלו במוצאי שבת בסעודת מלוה מלכה, עיי"ש], ובכל זאת "אנכי אחטנה" - הייתי חוטא על הארי ולא נתתיו לקיים מצות בוראו לטרוף אילי צאנך.​

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה