יש את ההדרכות של הרב פליסקין ועוד, ניתן למצוא בקלות, אם כי לענ"ד זה קצת לוקה בחסר, כי הרי יש דברים רגשיים שדוחפים לשם, שלא תמיד הבחור בן 16 מודע להם, [הרבה מאד מהבעיות הם מצבים רגשיים רגילים בגיל הזה שמתנקזים לשם, זה ממש רדוד לחשוב שהבעיה היא תאווה פיזית בלבד, בדיוק כמו שבצורתו התקינה זה כח של חיבור] וממילא ההדרכות הטכניות לא באמת אמורות להועיל, הם יעילים נקודתית לגיל צעיר יותר, כך לענ"ד. צריכים לייצר סוג של הפרדה בין מצבים רגשיים לבין הבריחה למקומות כאלו, [למרות שיש איזשהו היגיון פנימי אמיתי למה זה הולך דווקא למקומות הללו, אך צריך תמיד להפריד את התקין מהשיבושים שנוספו עליו ותן לחכם]

הכי חשוב, אפס לחץ מלהכשל, -כלומר לא להיות בדריכות לא להיכשל כי זה רק ייצר בעיות
כל דבריך יפים ומאירים אני רק מעוניין ברשותך להוסיף עליהם ...
הכי חשוב אפס לחץ מלהכשל
דבר שגם נכון להורה
אם ההורה ישדר לילד שזה נושא ככל הנושאים וכו', בקלילות מסוימת ולא באווירה של גילוי סוד
אלא כמציאות קיימת באופן הכי טבעי והגיוני שיש
זה מאוד ישפיע על הרוגע של הילד וממילא על צורת ההתמודדות שלו
ילדים מגלים את הנושא תמיד !
ומכיוון שהם גם קוראים בדרך כלל כמה חמור על הענין הזה
וכמה תאוות בכללי זה רע וכו' ובמיוחד הסוג הזה של התאווה שהרי אפי' אסור לדבר ע''ז
אפי' אבא שלי לא מדבר איתי ... זה משהו עמום סודי ביותר .... ומפחיד כזה ....
אבל אם כאמור האבא ישדר קלילות, הבן יספוג את זה ככה ...
וזה הדבר הכי חשוב בנושא הזה
הקלילות והיחס הנכון הראוי הפרופורציות...
שהילד ילמד לתת לזה
וכך הוא גם לא יתבייש לבקש עזרה עם צריך מההורה או מהרבנים וכו'
ובדרך כלל ילדים מהסוג הזה לא נצרכים לעזרה
כי רוב העזרה נצרכת רק לאחר טראומות וחוויות קשות של פחד חרטה עמוקה מדאי
והלקאה עצמית לא נכונה ולא פרופורציונלית וראויה !!!!
וזה קורה רק עם הילד נכנס לעולם הזה לבד !!!! שהוא מרגיש שזה עולם מפחיד !!!
עולם שהוא נזרק אליו לבד!!! שהוא צריך להתמודד בו...שוב לבד .... ללמוד להצליח בו לבד !!!!
כי אסור שאף אחד ....אבל אף אחד ידע !
והדבר הכי נכון וראוי תמיד תמיד לגשת למישהו... ולקבל לפני העצה והדרך ...
לקבל הכלה ...שזה נורמלי וראוי ...שזה משהו שקיים בכל אחד .... שאין מה לפחד מזה ....
בקיצור במילה אחת .... פרופורציות ....!!!
.........................פרופורציות שהאבא היה אמור ליצור !!!!
וחבל .

אצלי חבר לחש לי לתוך האוזן בגיל 7-8. זה לא מה שקרה לך (בגיל כזה או אחר)?

אני מעדיף לשבת עם בני וללמד אותו מתוך קדושה. משלי חז"ל הם קדושים ואינם מטמאים.
יש בעייתיות בזה שהרבה הורים מנסים להקדים את חברי ילדיהם,
ואז ילדיהם הם אלו המגלים לחבריהם, וכך הגיל יורד משנה לשנה.
איני יודע אם יש אלטרנטיבה, אבל זה בחלט נושא למחשבה.

יש בעייתיות בזה שהרבה הורים מנסים להקדים את חברי ילדיהם,
ואז ילדיהם הם אלו המגלים לחבריהם, וכך הגיל יורד משנה לשנה.
איני יודע אם יש אלטרנטיבה, אבל זה בחלט נושא למחשבה.
מעניין. אבל ככל שההורה מדבר עם הילד בבגרות ומתוך קדושה - אז המידע נתפס אצל הילד כמשהו 'עובדתי' ודי יבש ולא כ'סוד' שחייבים לשתף.

למה ההורה צריך בעצמו לדבר עם הילד, ההורה לא תמיד בקיא ויודע היטב, אולי יש איזה ספר שיכול לתת לו, ויסביר את הענין בבהירות ובקדושה?

למה ההורה צריך בעצמו לדבר עם הילד, ההורה לא תמיד בקיא ויודע היטב, אולי יש איזה ספר שיכול לתת לו, ויסביר את הענין בבהירות ובקדושה?
עדיף שההורה יעביר לו את זה
מאשר שישמע סודות ממקומות אחרים, אפילו שהוא לא מנוסה.

בהמשך ל
אני רוצה להתיעץ בנושא שמציק לי רבות.
וכמובן אשמח למעקב צמוד של ההנהלה לאשכול זה.
כידוע לגבי שינוי מילדות אצל הבנות עובר תחת ליווי צמוד של ההורים.
אבל אצל הבחורים זהו נושא שאסור לדבר איתם.
ושאלתי האם זה נכון?
כיצד כן אפשר לפתוח איתם את הנושא העדין הזה?
אני יכול להמליץ לך לעיין בספר "דרש בחכמה" לר' ראובן שראבני זצוק"ל גיסו של הגרב"צ אבא שאול זצוק"ל שפתח בצורה מופלאה את כל הנושא של קדושה ושווה להשיג ספר זה. אני לא בטוח שעדיין הוא קיים למכירה אבל שווה לחפש אותו מחבר וכדו' ולעיין בו שם הוא נותן סדר ברור בכל העניין

אני יכול להמליץ לך לעיין בספר "דרש בחכמה" לר' ראובן שראבני זצוק"ל גיסו של הגרב"צ אבא שאול זצוק"ל שפתח בצורה מופלאה את כל הנושא של קדושה ושווה להשיג ספר זה. אני לא בטוח שעדיין הוא קיים למכירה אבל שווה לחפש אותו מחבר וכדו' ולעיין בו שם הוא נותן סדר ברור בכל העניין
הנושא הרגיש הנ"ל הינו עניין משתנה מאד כפש"כ חו"ר הפורום שיחי',
משתנה לפי האנשים, בין סגנון האב ובעיקר סגנון הבן,
אך בעיקר משתנה - לפי הזמן..
אינו דומה העיסוק בנושא לפני עשרים שנה ואפי' לפני כעשר שנים קודם נגישות האינטרנט וכדו',
הזמן מייצר הכרח משלו - איך / מתי / כמה / ולמה...
יש לתת בזה שיקול הדעת והתבוננות מרובה, ובעיקר דעת תורה והכוונה ממורה דרך בעל ראייה רייאלית ובריאה - ולכך איני יודע כ"כ כמה אקטואלי לענ"ז הדרכות מהגרח"ק וכדו', ומכתבים וספרים שנכתבו לפני כמה עשורים.

ובעיקר חושבני, שאין מקום לאשכול זה כלל, מחמת שהוא נושא רגיש ועדין, ומחמת גודל השלכותיו והעול הכבד המוטל על כתפי ההורים בזה הנושא - הלא וודאי שכל אחד ידון בזה ע"פ הוראת רבותיו והכוונת מורה דרכו, ולא מסתבר כ"כ שייתן מקום בהחלטתו לאיזשהו ניק אלמוני בפורום מכובד ככל שיהיה...

אינו דומה העיסוק בנושא לפני עשרים שנה ואפי' לפני כעשר שנים קודם נגישות האינטרנט וכדו',
יש לתת בזה שיקול הדעת והתבוננות מרובה, ובעיקר דעת תורה והכוונה ממורה דרך בעל ראייה רייאלית ובריאה - ולכך איני יודע כ"כ כמה אקטואלי לענ"ז הדרכות מהגרח"ק וכדו', ומכתבים וספרים שנכתבו לפני כמה עשורים.
יפה מאוד ומסכים עם כל המילה
הגם שזה משפט שאנשים לא כ''כ אוהבים לשמוע ...
זה נשמע כאי' כעין כפירה כזאת אבל מה לעשות שזו המציאות האמתית
שאותו ספר ומחבר ורב שכתב או אמר, מבקש ומתחנן אליך
לא לעשות היקשים לא נכונים בין דורות
מאוד מסתבר שזו בקשה והבהרה שלו בעצמו לקורא הנאמן !
לדעת במה דברים אמורים ולאיזה דור הם אמורים!
ובעיקר חושבני, שאין מקום לאשכול זה כלל, מחמת שהוא נושא רגיש ועדין, ומחמת גודל השלכותיו והעול הכבד המוטל על כתפי ההורים בזה הנושא - הלא וודאי שכל אחד ידון בזה ע"פ הוראת רבותיו והכוונת מורה דרכו, ולא מסתבר כ"כ שייתן מקום בהחלטתו לאיזשהו ניק אלמוני בפורום מכובד ככל שיהיה...
אכן נושא רגיש ועדין , אבל עדיין לענ''ד ראוי לדון בו בזהירות הראויה
במיוחד שלכאלה דברים אין במות מספקות [ ובצדק ] האנונימיות פה נותנת לזה אפשרות בריאה יותר...
ולענין שכל א' ידון עם רבותיו אמת הוא !
רק שלצער כולם הרבה מאוד אפי מתפדחים לעלות את הנושא הזה מול רבותיהם להדרכה !
כי לפחות בשעת מעשה שהוא חושב להתיעץ פתאום זה ניהיה לו פשיטא שאין צריך שום הדרכה בזה
ושהילד שלו הקדוש [ ב''ה ] בכלל לא צריך הדרכה בזה וזה פשיטא ולא צריך להטריח את הראש ישיבה על כאלו דברים וכו'
והנושא פה מעלה את זה , את החשיבות שלזה , את הכיוון של זה , ועצות בפרקטיקה לזה .
[ ושוב לדעתי הכי חשוב זה לשמור על הפה ולדבר בכבוד וברוממות, ח''ו לא נראה לי שמישהו פה באשכול כיוון אחרת ...לענ''ד ]

יפה מאוד ומסכים עם כל המילה
הגם שזה משפט שאנשים לא כ''כ אוהבים לשמוע ...

זה נשמע כאי' כעין כפירה כזאת אבל מה לעשות שזו המציאות האמתית
שאותו ספר ומחבר ורב שכתב או אמר, מבקש ומתחנן אליך
לא לעשות היקשים לא נכונים בין דורות
מאוד מסתבר שזו בקשה והבהרה שלו בעצמו לקורא הנאמן !
לדעת במה דברים אמורים ולאיזה דור הם אמורים!

אכן נושא רגיש ועדין , אבל עדיין לענ''ד ראוי לדון בו בזהירות הראויה
במיוחד שלכאלה דברים אין במות מספקות [ ובצדק ] האנונימיות פה נותנת לזה אפשרות בריאה יותר...
ולענין שכל א' ידון עם רבותיו אמת הוא !
רק שלצער כולם הרבה מאוד אפי מתפדחים לעלות את הנושא הזה מול רבותיהם להדרכה !
כי לפחות בשעת מעשה שהוא חושב להתיעץ פתאום זה ניהיה לו פשיטא שאין צריך שום הדרכה בזה
ושהילד שלו הקדוש [ ב''ה ] בכלל לא צריך הדרכה בזה וזה פשיטא ולא צריך להטריח את הראש ישיבה על כאלו דברים וכו'
והנושא פה מעלה את זה , את החשיבות שלזה , את הכיוון של זה , ועצות בפרקטיקה לזה .
[ ושוב לדעתי הכי חשוב זה לשמור על הפה ולדבר בכבוד וברוממות, ח''ו לא נראה לי שמישהו פה באשכול כיוון אחרת ...לענ''ד ]
הדברים מאירים מצד עצמם,
ומה רבה לי הזכות לישב בשבת תחכמוני כזו.

עד שלא תקרא את הספר לא תוכל אף פעם לשפוט אם זה ריאלי להיום או לא

כי רוב העזרה נצרכת רק לאחר טראומות וחוויות קשות של פחד חרטה עמוקה מדאי
והלקאה עצמית לא נכונה ולא פרופורציונלית וראויה !!!!
יש לשים לב שכל גיל ההתבגרות זה גיל שמובנה בו חוסר יציבות, מה שמחזק את זה, ועוד נקודה, ככל שילד גודל הדבר שהכי מתפתח אצלו זה שליטה ואיפוק, לילד בן 6 יותר קשה להתאפק מממתק מאשר בחור בן 14, אחריות, לקום בזמן וכדו', ובדיוק בנושא הזה, לפעמים התאווה משתלטת והוא חווה חוסר שליטה מוחלט, מבחינתו זה אמור להתפרש בצורה מאד קטסטרופלית, הגוף שלו בוגד בו, וזה מעמיד אצלו בספק את כל מה שהוא תופס את עצמו כבוגר, נוצר אצלו אי בהירות אם הוא בוגר, שולט, או ילד, או רשע, או בעייתי, ולתוך כל הקרע הפנימי הזה נוספים רגשות אשמה, שגומרים אותו, חוסר אונים, בושה, וזה רק מגביר את הלחץ שלו, אם מישהו לא ינרמל לו מה שקורה איתו, איך בחור צעיר אמור להסתדר עם זה?

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון