• אנא הקדישו כמה רגעים לתפילה ולאמירת תהילים לרפואת אחד מחו"ר הפורום, הרב שלמה ברוך בן רבקה, לרפואה שלמה בתוך שאר חולי ישראל.
    קריאת תהילים  |  כל פרק תהילים, כל תפילה וכל חיזוק - לזכותו ולרפואתו

אימתי

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
תודות
2,453
נקודות
246
לאחרונה שמתי לב למשהו שכבר ידעתי אבל לא אחזתי, שאפשר לחוש את הקירבת ה' והדבקות שיש בלימוד התורה ע''י ההבנה
שהחברותא שלנו זה ה' בכבודו ובעצמו,
זה מדהים,
זה כמו כל הדברים שקשה להאמין להם, לחוש אותם באמת - מפאת גדלותם, כמו שהסוכה זה מקום השראת השכינה, שיו''כ מכפר לגמרי, שתפילה זה דיבור עם ה' ממש, וכו'
ולא רק שהוא חברותא קלאסית אלא הוא דומיננתי והוא המוצלח ביננו והוא זה שמלמד אותי, ופותר את כל הדברים המסובכים ומסביר לי וכו'
המהר''ל אומר שלכן יש שני ברכות א. לעסוק ב. המלמד תורה לעמו ישראל, כיוון שהוא ממש יושב ושונה כנגדו, כמבואר במשנה.
מעניין אם עוד חברים אחזו את זה וחשו את הקירבת ה' דרך - המושג חברותא'?

מעניין אם עוד חברים אחזו את זה וחשו את הקירבת ה' דרך - המושג חברותא'?
אפשר לומר ע"פ דבריך שללמוד בחבורתא היינו ללמוד בחיבור-תא.
ולא רק כשלומד לבדו אלא גם כשלומד עם חבורתא.

הקטע הזה של הדבקות כי זה החברותא?
תוכל להפנות אותי למקומות...
שער ד' פרק ו' - "ולא עוד אלא כי גם באותו העת שהאדם עוסק בתורה למטה כל תיבה שמוציא מפיו הן הן הדברים יוצאים כביכול גם מפיו ית' באותו העת ממש, כדאשכחן בפ"ק דגיטין גבי פלגש בגבע' ותזנה עליו פלגשו ר' אביתר אמר זבוב מצא לה רי"א נימא כו' ואשכחי' ר"א לאלי' א"ל מאי קעביד קב"ה א"ל עסיק בפלגש בגבעה ומאי קאמר אביתר בני כך הוא אומר יונתן בני כך הוא אומר. והיינו מפני שר"א ור"י עסקו ביניהם בענין פלגש בגבעה אז באותו עת גם הוא ית' שנה דבריהם ממש. והוא ית"ש ודבורו חד. וכמפורש בתוה"ק במשנה תורה לאהבה את ה' אלהיך כו' ופירשוהו רז"ל בנדרים(דף סב.) דקאי על עסק התורה ע"ש וסיפי' דקרא ולדבקה בו, ולכן אמר דוד המע"ה טוב לי תורת פיך כו' אמר כי לבי שמח בעמלי בתורה הקדושה ברוב עוז בהעלותי על לבי שהיא תורת פיך שכל תיבה ממש מהתורה שאני עוסק בה כעת הכל יצא וגם עתה היא יוצאת מפיך יתב'. ולכן כל התורה קדושתה שוה בלי שום חילוק ושינוי כלל ח"ו כי הכל דבר פיו ית"ש ממש, ואם חסר בס"ת אות א' מפסוק אלוף תמנע היא נפסלת כמו אם היה נחסר אות א' מעשרת הדברות או מפסוק שמע ישראל וכמ"ש גם הרמב"ם ז"ל והוא מתד"א סא"ז פ"ג"

ועי' עוד פר' י"ב שם, ופרק י"ד שם.

שער ד' פרק ו' - "ולא עוד אלא כי גם באותו העת שהאדם עוסק בתורה למטה כל תיבה שמוציא מפיו הן הן הדברים יוצאים כביכול גם מפיו ית' באותו העת ממש, כדאשכחן בפ"ק דגיטין גבי פלגש בגבע' ותזנה עליו פלגשו ר' אביתר אמר זבוב מצא לה רי"א נימא כו' ואשכחי' ר"א לאלי' א"ל מאי קעביד קב"ה א"ל עסיק בפלגש בגבעה ומאי קאמר אביתר בני כך הוא אומר יונתן בני כך הוא אומר. והיינו מפני שר"א ור"י עסקו ביניהם בענין פלגש בגבעה אז באותו עת גם הוא ית' שנה דבריהם ממש. והוא ית"ש ודבורו חד. וכמפורש בתוה"ק במשנה תורה לאהבה את ה' אלהיך כו' ופירשוהו רז"ל בנדרים(דף סב.) דקאי על עסק התורה ע"ש וסיפי' דקרא ולדבקה בו, ולכן אמר דוד המע"ה טוב לי תורת פיך כו' אמר כי לבי שמח בעמלי בתורה הקדושה ברוב עוז בהעלותי על לבי שהיא תורת פיך שכל תיבה ממש מהתורה שאני עוסק בה כעת הכל יצא וגם עתה היא יוצאת מפיך יתב'. ולכן כל התורה קדושתה שוה בלי שום חילוק ושינוי כלל ח"ו כי הכל דבר פיו ית"ש ממש, ואם חסר בס"ת אות א' מפסוק אלוף תמנע היא נפסלת כמו אם היה נחסר אות א' מעשרת הדברות או מפסוק שמע ישראל וכמ"ש גם הרמב"ם ז"ל והוא מתד"א סא"ז פ"ג"
אתה מבין את הדברים כחברותא?
שהנפש החיים מתכוויין פה ליושב ושונה כנגדו?
כי מה כל הענין של יוצא מפיו ממש, כי כך היא דרך של חברותא?

אתה מבין את הדברים כחברותא?
שהנפש החיים מתכוויין פה ליושב ושונה כנגדו?
כי מה כל הענין של יוצא מפיו ממש, כי כך היא דרך של חברותא?
וכי אתה חושב שיושב ושונה כנגדו זה שהוא לוקח כיסא ויושב מולך ח"ו??
כשהנפש החיים אומר שכל מילה שלך יוצאת מהבורא באותו רגע - היינו חברותא.

הגר"מ שפירא
היה אומר
כשאתה מתפלל, אתה מדבר עם הקב"ה.
כשאתה לומד, הקב"ה מדבר איתך.
[לאחר ההתבוננות הדברים פשוטים...]

הגר"מ שפירא
היה אומר
כשאתה מתפלל אתה מדבר עם הקב"ה
כשאתה לומד הקב"ה מדבר איתך
[לאחר ההתבוננות הדברים פשוטים...]
אציין כי בזכרוני שנוסח כזה נכתב כבר על ידי יוסף בן מתתיהו באחד מספריו.

ועכ"פ נראה כי זה גם הביאור במקרא 'מסיר אוזנו משמוע תורה גם תפילתו תועבה' כי אם אתה לא מקשיב להקב"ה כאשר הוא מדבר איתך, מדוע שהוא יקשיב כאשר אתה מדבר איתו?

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון
✖ ❓