נהנה מקושיא טובה

משתמש ותיק
gemgemgemgem
תודות
2,840
נקודות
196
עיין רש''י בשיר השירים שיה"ש עה''פ וימינו תחבקני [ב ו] דרך ג' ימים נוסע לתור להם מנוחה ובמקום המנוחה מוריד להם מן ושלו.
משמע דרק במקום שחנו ירד להם המן והשליו, וצ''ב הלא פעמים נסעו דרך שלשת ימים, האם לא ירד להם המן אז בשעת המסעות, וזה דבר פלא

עיין רש''י בשיר השירים שיה"ש עה''פ וימינו תחבקני [ב ו] דרך ג' ימים נוסע לתור להם מנוחה ובמקום המנוחה מוריד להם מן ושלו.
משמע דרק במקום שחנו ירד להם המן והשליו, וצ''ב הלא פעמים נסעו דרך שלשת ימים, האם לא ירד להם המן אז בשעת המסעות, וזה דבר פלא
האם במסעות של השלושת ימים לא נחו בלילה וכדו'? ורק לא פתחו את האהלים והמשכן? (איני יודע אני רק מעלה הצעה)

האם במסעות של השלושת ימים לא נחו בלילה וכדו'? ורק לא פתחו את האהלים והמשכן? (איני יודע אני רק מעלה הצעה)
לא הבנתי מה באתם לומר, סו''ס הלא מבואר ברש''י שרק במקום המנוחה ירד להם, ולא מסתבר שעל מה שנחו בלילה זה נחשב המקום שהארון תר אחר מקום מנוחה, שהרי זה אינו מקום מנוחה רק מקום הפסקה בינתיים להלילה

ל
יעוי' בלשון הרמב"ן (במדבר י לג) דכתב על הא דוילכו שלושת ימים דלא נתפרש אם הלכו גם בלילה.

בספרי מבואר שלא הלכו ג' ימים ממש דאיתא התם ויסעו מהר י"י דרך שלשת ימים, וכי דרך שלשת ימים היה והלא כבר נאמר אחד עשר יום מחורב (דברים א ב) מה אני מקיים דרך שלשת ימים אלא מלמד שהילכו באותו היום כדרך שהיו מהלכין בשלשת ימים.
וכך הובא ברש"י אכן ברמב"ן הנ"ל מוכח שהלכו ממש ג' ימים.

בספרי מבואר שלא הלכו ג' ימים ממש דאיתא התם ויסעו מהר י"י דרך שלשת ימים, וכי דרך שלשת ימים היה והלא כבר נאמר אחד עשר יום מחורב (דברים א ב) מה אני מקיים דרך שלשת ימים אלא מלמד שהילכו באותו היום כדרך שהיו מהלכין בשלשת ימים.
וכך הובא ברש"י אכן ברמב"ן הנ"ל מוכח שהלכו ממש ג' ימים.
עיין רש''י דברים א ב ואתם הלכתם בשלשה ימים שהרי בעשרים באייר נסעו מחורב ובכ''ט בסיון שלחו המרגלים וכו' נמצא בשלשה ימים הלכו כל אותו הדרך וכו'
ומבואר דשפיר הלכו שלשה ימים

עיין רש''י דברים א ב ואתם הלכתם בשלשה ימים שהרי בעשרים באייר נסעו מחורב ובכ''ט בסיון שלחו המרגלים וכו' נמצא בשלשה ימים הלכו כל אותו הדרך וכו'
ומבואר דשפיר הלכו שלשה ימים
תוס' מנחות סה א עיי"ש בגמ' וברש"י
אחד עשר יום. פירש בקונטרס שאם היה מוליך את ישראל דרך הר שעיר היו הולכים באחד עשר יום שהיא סמוכה לארץ ואם היה אוהבן למה איחרן ובפי' חומש פי' שכל אותו הדרך הלכו בשלשה ימים וזה לשונו אחד עשר יום מחורב אמר להם משה לישראל ראו מה גרמתם אין לך דרך קצרה מחורב לקדש ברנע כדרך הר שעיר ואף הוא מהלך אחד עשר יום ואתם הלכתם אותה בג' ימים שהרי בעשרים באייר נסעו מחורב שנאמר ויהי בשנה השנית בחדש השני בעשרים בחודש נעלה הענן וגו' בעשרים ותשעה בסיון שלחו המרגלים מקדש ברנע צא מהן שלשים יום שעשו בקברות התאוה אכלו בשר חדש ימים ושבעה ימים שעשו בחצרות להסגירה של מרים נמצא שבשלשה ימים הלכו כל אותו הדרך וכל כך היתה שכינה מתלבטת בשבילכם למהר ביאתכם לארץ ובשביל שקלקלתם היסב אתכם סביבות הר שעיר ארבעים שנה עד כאן לשונו והשתא נראה דלהכי מייתי האי קרא דאחד עשר יום דאם היה אוהב ישראל למה איחרן ארבעים שנה ולא הצליחו ללכת כמו שעשו באותן שלשה ימים:

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון