אברך מישיבת מיר

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
תודות
10,254
נקודות
555
ראיתי בספר מאיר עיני ישראל (חלק שישי פרק תורה וחזוקה עמ' 244) שכתב בשם הגה"צ רבי נתן מאיר וואכטפויגל זצ"ל המשגיח דלקווד כי מצא איגרת בבית עקד ספרים מרבו של מרן הבית יוסף הכותב אליו שיש לו טענה עליו על שהוציא לאור את ספרו הבית יוסף בבית הדפוס שבזמנו נתחדש ענין הדפוס והשתמשו בו להדפיס כל מיני דברי נבלה ולכן הקפידו שלא להשתמש בו דפוס אלא בדברים הכרחיים ביותר כחומשים וסדורים וכותב שם רבו של הבית יוסף יש לי הרבה חדושים גדולים שברצוני להוציא לאור אבל איני מדפיסם לפי שאיני רוצה להשתמש בהדפוס ומה ראית להוציא לאור ליקוט יפה, וענה לו הבית יוסף גם אני סברתי ככה אבל מה אעשה שהיה לי רוח ממרום שאוציא את ספרי, ע"ש.

לפיכך צ"ע האם אין להשתמש בכל חידושי האינטרנט והטכנולוגיה להפצת תורה ויראת שמים כי אין כלים אלו טהורים וראויים לתורה ויראת שמים כמו ענין הדפוס בזמנו, כי אם בדבר הכרח בלבד.

לפיכך צ"ע האם אין להשתמש בכל חידושי האינטרנט והטכנולוגיה להפצת תורה ויראת שמים כי אין כלים אלו טהורים וראויים לתורה ויראת שמים כמו ענין הדפוס בזמנו, כי אם בדבר הכרח בלבד.
לכאו' היום מדפיסים הכל ומ"ש מאז
וע"כ דהוא חומרא וסלסול שנהג בעצמו

גדולה מזו כ' הפנ"י בהקדמתו
"והנה זה כמו עשר שנים עלה בלבי להעלות על לוח הדפוס החיבור על כמה מסכתות מסדר נזיקין ומסדר מועד, ובהא נמי לא איסתייע לי מילתא מכמה טעמים, והטעם כעיקר בראותי גודל המכשלה בעו"ה בענין הדפסת ספרים חדשים מקרוב אשר לא שערום אבותינו בכמה דרכים שאינן בחזקת תקנה לא רע"ה זה כרע"ה זה, יש מהם שלא קרא ולא שנה ולא שימש ת"ח למלא כריסו אף בחדא מסכתא, רק כמדלגים מענין לענין עלה אחד בבד אחד כדרך לימוד הנערים המשחקים, ובהבל שבפיהם שמו אותותם אותות לאמר הלא חובר חבר אני, עד שנעשה הדבר כשחוק בעיני הבריות והתורה מתחללת על לומדיה. ובלי ספק שהתורה חוגרת שק על זה לאמר עשאוני בניך ככנור המנגן בבית המשתאות. ואף גם זאת יש מהם מגנבי דברים מגדולי ישראל גנבו וכחשו ושמו בכליהם להתלבש בטלית שאינו שלו, וחשידי נמי להחליף ולקלקל דבריהם שלא במשפט לתלות בוקי סריקי בגדולי ישראל להדפיס בשמם דברים אשר לא עלו בלבם מעולם, כאשר כל אלה עיני ראו ולא זר ואזני שמעו ותקח שמץ מנהו. ועוד יותר מזה יש בוטים כמדקרות חרב בלשון מדברת גדולות נגד חכמי הדור כאילו חברותא נמי איכא. לכן הלך לבי אנה ואנה בענין הדפסת החיבור כמאמר חז"ל [ברכות ס"ג ע"א] בשעת המכנסים פזר ובשעת המפזרים כנס"

ולפי"ז כשיש כל מיני בורים שנהיים רבנים של אינטרנט, גם זה טעם להימנע מכך.

לקחת תוכן מהאינטרנט עצמו כולם הסכימו שאסור
אבל בכללי להשתמש באינטרנט שזה יעזור לך נראה לי שמותר וזה נראה גם לכל אחד שמשתמש בפורום עכשיו

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון