רבי יוסף שלמה קורלנסקי, משגיח בישיבת 'בית מדרש עליון' שאל את רה"י הגרי"ג אדלשטיין על התופעה בה בחורים בליל שישי יוצאים לכל מיני מקומות. לדבריו: "יש הרבה מקומות היום, בתוך בני ברק גם כן, מלא מקומות, שיש טשולנט בליל שישי, יש מקומות שפתוחים עד שלוש ארבע לפנות בוקר....", הסביר הרב קורלנסקי לראש הישיבה.
ראש הישיבה השיב: "זו תאווה, תאווה, צריך להשפיע שלא ילכו לשם, בכלל, כל הצ'ולנט זה תאווה, כל הטשולנט זה תאווה, זה גיהינום, זה גיהינום, יש איגרת הגר"א שכל הנאות העולם הזה הן גיהינום".

רבי יוסף שלמה קורלנסקי, משגיח בישיבת 'בית מדרש עליון' שאל את רה"י הגרי"ג אדלשטיין על התופעה בה בחורים בליל שישי יוצאים לכל מיני מקומות. לדבריו: "יש הרבה מקומות היום, בתוך בני ברק גם כן, מלא מקומות, שיש טשולנט בליל שישי, יש מקומות שפתוחים עד שלוש ארבע לפנות בוקר....", הסביר הרב קורלנסקי לראש הישיבה.
ראש הישיבה השיב: "זו תאווה, תאווה, צריך להשפיע שלא ילכו לשם, בכלל, כל הצ'ולנט זה תאווה, כל הטשולנט זה תאווה, זה גיהינום, זה גיהינום, יש איגרת הגר"א שכל הנאות העולם הזה הן גיהינום".
חוששני על שמך @איש חינוך
כי מי שמבין באמת בחינוך יודע על מה להלחם ועל מה לא...

חוששני על שמך @איש חינוך
כי מי שמבין באמת בחינוך יודע על מה להלחם ועל מה לא...
אתה מתלוצץ?
ר' גרשון לא ידע על מה להילחם.

מדו' שידוע בשם החזו"א שבישיבה ניתן להקל ולאכול דברים שהינם בחשש,
הלכה בידוע אני מכיר, אבל על 'מדומה שבידוע' עוד לא...
אתה בטוח שניתן לסמוך על זה?
או שהוא פשוט אמר את זה לנרועניסט שבא לפוניבז',
אצלי בישיבה היה תולעים, זה ג"כ שפיר דמי או לא?

אותי דוקא קוממה השאלה: "רצינו לשאול את מרן, היות וידוע שיש עניין גדול לאכול 'חמין' [צ'ולנט] בשבת קודש, וכל השנים זה היה מאכל מיוחד שהיו אוכלים אותו בסעודת צפרא דשבתא, והיו רבים שהיו מקיימים מצוות 'טועמיה חיים זכו' ממאכל מעודן זה בערב שבת או בליל שבת. אך הנה לאחרונה התחילו רבים 'להדר' כבר להקדים לטעום ממאכל זה גם בליל שישי, עד כדי כך שיש שכבר מכינים מאכל מיוחד זה בסירים ענקיים רק עבור ליל שישי, לא בשביל לטעום ממאכל שבתי, אלא בשביל לעדן את עצמם בליל שישי, ויש 'המהדרים' לאכלו ביום חמישי ואף בשאר ימות השבוע. ושאלתנו היא, האם יש בזה טעם לפגם שמאכל שתחילת הווייתו הייתה עבור שבת, שאוכלים אותו גם בימות החול, או שאין בזה חסרון. והאם ממידת חסידות יש עניין שמאכל שבכל הדורות היה מיוחד לשבת קודש, שימשיכו לאכלו דווקא בשבת קודש ולא בשאר ימות השבוע?".
ממ"נ אם השואל הוא מאוכלי הטשולנט - הרי שהוא לא שואל ברצינות.
ואם הוא מאלו שלא אוכלים צ'ולנט או כי אין להם כסף, או כי אבא שלו לא מרשה לו, או מכל סיבה אחרת - מה אתה מתפייט על אלו שכן אוכלים - רד להם מהוורידים, ואתה תנהג אחרת ותפסיק לקנא [לכבוד השם\בהם].
השאלה מנוסחת כל כך מיופיפת ומלאכותית שהיה ניתן לומר עליה - בא לי להקיא.
הרי שום בר דעת לא סבור שהנידון הוא עצם אכילת הצ'ולנט אלא העסק החברתי שזה יוצר - בזבוז של שעות על תאוה, ובפרט על יציאה עם החבר'ה למשך כמה שעות נטולות תורה, פרט לבזבוז הכסף העצום. אז מה אתה שואל שאלה כאילו שהכל תקין ורק מפריע לך שלא מייחדים מאכל לשבת.
בקיצור, בא לי להקיא מהשאלה.

במצב כזה בהחלט ראוי להימנע מצ'ולנט.
אכן לא תמצא אותי באוכלי הטשולנט, פרט לשבת, ולעתים באמצע השבוע מה שנותר משבת [בתכנית הבריאות הנוכחית - גם זה נדיר אצלי...].
אבל אני לא צריך לזה הסברים מיופיפים אלא סתם כך - מאכל לא בריא, יקר, משמין, ויש לי דברים רציניים יותר לעשות בליל ששי מאשר ללהג שלש שעות על ספסל, ולהשאיר בסוף פלסטיק מלוכלך עם שאריות מזון על הספסל.

אכן לא תמצא אותי באוכלי הטשולנט, פרט לשבת, ולעתים באמצע השבוע מה שנותר משבת [בתכנית הבריאות הנוכחית - גם זה נדיר אצלי...].
אבל אני לא צריך לזה הסברים מיופיפים אלא סתם כך - מאכל לא בריא, יקר, משמין, ויש לי דברים רציניים יותר לעשות בליל ששי מאשר ללהג שלש שעות על ספסל, ולהשאיר בסוף פלסטיק מלוכלך עם שאריות מזון על הספסל.
כנראה אתה לא בחור ישיבה....

אז מה אתה שואל שאלה כאילו שהכל תקין ורק מפריע לך שלא מייחדים מאכל לשבת.
הכל לא תקין
אבל על הכל יש תי' אני רזה אני ממילא לא לומד אני צריך שחרור וכו' וכו'
אבל גם יש בעיה כדברי השואל
כמו שענה הרב בעצמו
שע"ז התי' לא כ"כ עונים

הכל לא תקין
אבל על הכל יש תי' אני רזה אני ממילא לא לומד אני צריך שחרור וכו' וכו'
אבל גם יש בעיה כדברי השואל
כמו שענה הרב בעצמו
שע"ז התי' לא כ"כ עונים
הבעיה הזו כל כך מזערית שבכלל לא ראוי לדון בה
ובודאי שלא להשתמש בה לכיסוי הבעיות הרציניות יותר שיש בצ'ולנט בליל שישי בחבורת משועממים, שמן הסתם לא עסוקים בניתוח השיעור כללי של הראש ישיבה.
ועכ"פ היה ראוי להוסיף הערה בולטת שאת עלית על כולנה - ויש בעיות רציניות יותר המשבשות את צורת הבן תורה, ושהנצרך לכך עכ"פ ילבש שחורים וילך למקום שאין מכירים אותו בבושה

הלכה בידוע אני מכיר, אבל על 'מדומה שבידוע' עוד לא...
כתבתי כמדומה, מכיון שאיני זוכר בוודאות מהיכן שמעתי דבר זה, ובשם מי.
אתה בטוח שניתן לסמוך על זה?
למיטב ידיעתי, סומכים על זה בדברים מסויימים, כגון, בשר שלא הוכשר כהלכתו (והמבין יבין) וכיו"ב
אצלי בישיבה היה תולעים, זה ג"כ שפיר דמי או לא?
שמא תולעים חמיר טפי?

למה נטפלו דוקא לטשולנט?
הסיבה שאוכלים מאכל זה בשבת - כי זה היה חסכוני ומשביע.
לעומת זאת, דג זה חובה לאכול בשבת, וכי יש צד להימנע מלאוכלו באמצע השבוע?
ועוף?
וחלות?
נו.. באמת..
זה נראה כאילו מחפשים תירוצים למה לאסור את המאכל הזה, ואם היו צריכים להגיע לסברא הזאת, זה אומר שהמצב קשה..

כנראה אתה לא בחור ישיבה....

מה אתה מתכוין לומר???
לכתוב לו שהוא מבחירי האברכים
ואשרי נערותו שלא ביישה את זקנותו,
אני מרשה לך לכתוב במקומי.

מה אתה מתכוין לומר???
לכתוב לו שהוא מבחירי האברכים
ואשרי נערותו שלא ביישה את זקנותו,
אני מרשה לך לכתוב במקומי.
ידידי, לפני שאתה מתרעם תפתח את הקישור ותעיין במה שכתבו לך.
הרב @נדיב לב סה"כ הראה לך מאשכול אחר, שהרב @יואל שילה הוא כבר סבא לכמה נכדים ב"ה. שם רואים שהוא אכן לא בחור ישיבה.
אף אחד לא ביקש או ציפה שתכתוב איחולים.

ידידי, לפני שאתה מתרעם תפתח את הקישור ותעיין במה שכתבו לך.
הרב @נדיב לב סה"כ הראה לך מאשכול אחר, שהרב @יואל שילה הוא כבר סבא לכמה נכדים ב"ה. שם רואים שהוא אכן לא בחור ישיבה.
אף אחד לא ביקש או ציפה שתכתוב איחולים.
לא הבנתי!!!
אטו אני צריך סיוע,
הלא זה פשיטא שבחור ישיבה כיום לא היה מדבר כך לדאבוננו.......
ולכן הבנתי משהו אחר.

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון
✖ ❓