הודעות נבחרות - מכל הבא ליד! | האוצר שלנו| דף 2 | פורום אוצר התורה הודעות נבחרות - מכל הבא ליד! | האוצר שלנו| דף 2 | פורום אוצר התורה
וכבר ספרו על אותו אדם שהיה נוסע למירון כדי להתפלל שם שיזכה להיות על ציונו של רבי ישראל דב בהר המנוחות...
וכאשר זכה ועלה לציונו של רבי ישראל דב היה מבקש שיזכה לעלות על ציון המצויינת במירון וחוזר חלילה...
ונמצאו כל ימיו ברצוא ושוב...

כל פעם זה מפתיע מחדש. למה היה חשוב לרב מפוניבז' לשים דגל ישראל אולי אפשר להבין וצריך להבין. אבל מה שיותר מעניין מה שקורה בעשרות שנים האחרונות שממשיכים להניף אותו ביום העצמאות.
דג"ל ר"ת ד'בר ג'ורם ל'ממון,
ונ"ל שזו הסיבה העיקרית,

ההשפעה של יתד נאמן אינו במאמרי מערכת - אלא באופן הצגת הידיעות החדשותיות הסתמיות - דוגמא: האם זה עסקת חטופים או כניעה מבישה?
סליחה,
אבל נדמה לי שרק אותך מעניין מה דעתו של י. טיקוצינסקי או זיסמן בעניין החטופים.
אותי מעניינת רק דעתם של מרנן ורבנו,
והכתבות אינם מחייבות לשקף את עמדתם כלל.
(לדוגמה - האם אנו סומכים על נתניהו או לא?
תלוי במחלוקת ארוכת שנים בין טיקוצינסקי (יומן פוליטי) לבין זיסמן (מקור נאמן)....)

הסיפור היחיד שהרב שרייבר מספר על עצמו [כוונתי סיפור על עצמו, על עמלו ויגיעתו בתורה] שכל מי שלמד במהרי"ל מכיר, זה שהוא לא הבין את התוספות בב"מ ו. למטה בסוגיא של תקפו כהן. עד שבבוקרו של יום שישי אחד של קיץ אמר לאישתו שהוא יוצא ולא חוזר הביתה עד שיש פשט בתוספות, ובסוף חזר חצי שעה לפני השקיעה בלי פשט.
ואתם אומרים שבמהרי"ל רק חושבים על רעיונות ולא מנסים להבין תוס מוקשה בלי לקום?

ידוע בשם הרב שך, היזהרו בבני עניים שמהם תצא תורה לפי שאין להם כסף לקנות אחרונים. [שמעתי מעשה מכלי ראשון, מאחד שלא היה אומר יסודות מעצמו, אלא היה רק לומד את סברות האחרונים ומחשבנם זו בזו, ופעם נכנס לשאול את הרב שך שאלה, והתחיל הבחור לומר לו 'הגרי"ז אומר כך והאו"ש אומר כך', עצר אותו הרב שך ואמר לו 'זה הגרי"ז ור' מאיר שמחה אומרים, אבל מה אתה אומר'?],

שמעתי שפעם אחד נכנס לשיעור של ר' אברהם יהושע בלי רשות, וחיכה ר' אברהם יהושע עד שיצא וחיכו כולם עד שיצא, ולא יצא, ונוצר מצב של מבוכה, עד שהלה העיז פניו נעמד ואמר 'אני משלם חצי סעודה'... והסכים לו ר' אברהם יהושע להישאר.

מעשה זה ידוע על הלומדים בישיבת פוניבז'
שבמה מתבטא מה שהם בפוניבז'?
הרי הם ישנים בבית (בני ברקים...)
אוכלים במסעדות באזור
ולומדים בבתי כנסת אחרים
וענו בכך שהולכים לשמוע את הרב ברויאר בבית מט'ס

הייתי בכולל של ליל פורים, פתאום מאי שם בוקעות ועולות קולות שבירה, והיה הקול הלך וחזק מאוד, עשרות פרצופים מכוונים למקום אחד בשולי ביהמ''ד, ושם מאי שם נצפה לו אברך אומלל שכל מגמתו עיון בפורום היקר, ונהפך לאבל מחולינו, פניו כשולי קדירה, צבעם אדום עז כתנור בוער,
איני יודע האיך יצא זה בשלום מן המאורע, אך בדבר אחד בטוחני כי מעתה לעולם לכשתעלה בידו ובדעתו לפתוח זה פורומינו היקר יחשוב שבעתיים ויתכנס אי שם במדבריות לאמר מכאן איש לא ישמעני. ואולי שם יהין לדפדף מעט בפורימנו, ולשמע צהלת סוסים או שאגת צבועים יטמין גופו בקרקע כי יעלה בו זכר או זייכר מקרה ליל פורים הנזכר, ואין תקוותו אלא בביאת ינון משיח צידקנו אז ישמע בחוצות ירושלים קול שבירתנו הלא היא פורומינו, ונשב איש תחת גפנו ותאנתו נאכל מפרייה ונשבע מטובה ולא נשכח לבטל זה קול שבירתנו.

א גוטן טאג!

די שאלה וואס דו פרעגסט איז זייער א וויכטיגע און א טיפע. לאמיר עס צוטיילן צו פארשטיין בעסער:

א. וואס איז "חכמות חיצוניות"?

דער טערמין "חכמות חיצוניות" באדייט נישט אז די חכמה איז אוודאי "פאלש" אדער "רע". עס מיינט פשוט, אז די חכמה שטאמט פון א מקור וואס איז נישט די תורה. עס איז וויסנשאפט, פילאסאפיע, קונסט, און אזוי ווייטער, וואס מענטשן האבן אנטדעקט דורך זייער אייגן שכל און פארשונג, אן די הילף פון נבואה אדער תורה.

המשך ותרגום לעברית כאן

אנקדוטה מצחיקה, כשהייתי צריך להכריע בתחילת התשובה שלי האם ללכת במנהגי הספרדים או האשכנזים - בחרתי באשכנזים כי אני מעדיף לא להתקלח תשעה ימים מאשר לקום ארבעים יום מוקדם לסליחות...
היום ממ"נ אני רוחץ כשהריח נודף, וגם קם מוקדם בכל אופן...

הודעות מומלצות

למה הרקע של הפורום הוא שחור?
[ATTACH...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון