נראה לפשוט

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
תודות
2,256
נקודות
306
ישנו משפט מפורסם מהחזו"א שבזה"ז אין ללמוד קבלה, וה"ט שהרב'ה האחרון לכך היה הלשם וגם הוא נפטר.
ומאידך- שמעתי באזניי מרבינו שריד לדור דעה רבי מאיר גריינימן שליט"א שהחזו"א היה קורא מהרח"ו ועשה רושם שאינו מבין כלום עכ"ד.
רציתי לברר האם יש למישהו מה להוסיף בעניין, עובדות והסברים, ממרן ז"ל וחבר תלמידיו.
כמו"כ רציתי לברר האם הגרי"ז והגר"ח מבריסק ותלמידיהם עסקו בנסתר אם לאו.

ישנו משפט מפורסם מהחזו"א שבזה"ז אין ללמוד קבלה, וה"ט שהרב'ה האחרון לכך היה הלשם וגם הוא נפטר.
ומאידך- שמעתי באזניי מרבינו שריד לדור דעה רבי מאיר גריינימן שליט"א שהחזו"א היה קורא מהרח"ו ועשה רושם שאינו מבין כלום עכ"ד.
רציתי לברר האם יש למישהו מה להוסיף בעניין, עובדות והסברים, ממרן ז"ל וחבר תלמידיו.
אבל הרי יש לנו את ספרי הגר"א והלשם ?

נסתר שאני
וכן שמעתי מהג"ר יעקב פרידמן שליט"א בשם הגר"ח גריינמן זצוק"ל ששאל את החזו"א למה אינו לומד קבלה וענה לו שבשביל להשיג סתרי תורה באמת צריך גילוי אליהו
יש דרגות בהשגות סתרי תורה ודברים אלו אינם אומרים שא"א להשיג סתרי תורה בדרגה נמוכה
וצ"ע שהלא בנגלות עיקר לימוד מרן הי' עצמו

וגם כותב באיזה מקום שרבותינו ז"ל הם המה השופטים אשר יהיה בימים ההם
נסתר שאני שיש בו הרבה מקום לטעות גם לאנשים גדולים מחמת הסגנון הפחות בהיר של תורת הנסתר
ובנוסף לכך החזו"א נקט שבתורה שבע"פ (בנגלות לכה"פ) עיקר ענינה שהלומד יבין את הבנתו בתלמוד ומשם יוציא למעשה כפי הבנתו
ודבר זה אינו שייך בלימוד סתרי תורה

עוד שמעתי ממי ששמע מהגרד"ל שר' שמערל ניסה לבאר לו כמה עניינים בחכמתא ממה ששמע ממרן ז"ל ולא תפס וע"כ החליט שאינו שייך לזה
[אולי בצירוף עוד כמה מאורעות, ואמר שעניין אותו מאד, אך התייאש].

לפי מה ששמעתי היה פעם אדם שניגש לגרי"ז ושאל אותו מדוע גאוני ליטא פחות התעסקו בתורת הנסתר, והגרי"ז שאל אותו מניין לך עובדה זאת, והאיש השיב שלכל הפחות לא ידוע, אמר לו הגרי"ז מי שצריך לדעת ידע...
עוד שמעתי שמסופר פעם מהגר"ח שהיה הולך וגמרא בידו ונפל מתוכה ספר קטן שהיה מוצנע, ונטען שהיה זה ספר העוסק בחכמת האמת.
ודרך אגב, שמעתי מכלי שני [אני כלי שלישי ומכיר את הכלי הראשון שהיה לומד עמו בחברותא] ששאלו פעם את הגר"ח קנייבסקי זצ"ל אם החזו"א היה עוסק בחכמת האמת, וענה לו שאין כזה דבר אדם גדול מבלי לעסוק בזה.

לפי מה ששמעתי היה פעם אדם שניגש לגרי"ז ושאל אותו מדוע גאוני ליטא פחות התעסקו בתורת הנסתר, והגרי"ז שאל אותו מניין לך עובדה זאת, והאיש השיב שלכל הפחות לא ידוע, אמר לו הגרי"ז מי שצריך לדעת ידע...
בערך כמו אותו אחד ששאל את הגראי"ל על לבישת תכלת בסתר, והוא ענה לו, מי אמר לך שאני לא לובש?

ידוע שר' ברוך בער ג"כ למד קבלה, ואמר לבנו שיש לו מהלך בקבלה, ובנו סיפר שפעם ישן עימו בחדר והתעורר באמצע הלילה וראה את אביו לומד מתוך ספר ישן והחדר היה אפוף עשן.

1 ידוע בשם מרן זללהה שישנם שחושבים שלימוד הנסתר קל מלימוד הנגלה והאמת שלהפך
2 לפי הידוע לי רבי טוביה היה רבה לפחות גם אם לא רק בנגלה וכמדומה שהוא מובא בספר חזוא
3 מרן הגר‘‘מ שליט‘‘א נסע לנתיבות )אולי ב עצה עם אחיו מרן הגרח”ש(להתרשם ממרן הבבא סאלי זללהה וראה שם משהו שיש שם כן קבלה
ואולי יהיה נחמד כזה אשכול על גדוי ביחס למשפחת אבוחצירא המעטירה

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון
✖ ❓