בן הגולה

משתמש ותיק
gemgemgemgem
תודות
1,321
נקודות
101
לאחרונה הזדמנתי לאחת הערים בארץ שאינה משופעת בחרדים ולפני הנסיעה חיפשתי מידע על פיצריה כשרה ופתחתי את אתר 'איזי' שלהפתעתי הציע לי מספר פיצריות שעומדות תחת השגחת בד"צ ירושלים, אמנם לאחר שפתחתי את הדף של הפיצריה הספציפית ראיתי בחלקן הסתייגות ש'חומרי הגלם כולם מהשגחת בד"צ ירושלים'.
התקשרתי לראש מערך הכשרות באותה העיר שענה לי בחביבות שאכן כך ואין לי מה לחשוש וכו'.
כשהגעתי למקום התקשרתי לטלפונים של המשגיח והמפקח כשרות שהופיעו על התעודה ושאלתי על הגבינות וכו' בתחילה נעניתי כי הכל 'בד"צ' ואחר שלחצתי יותר התברר שלא מיניה ולא מקצתיה ואולי משתדלים שיהיה בית יוסף...

אבסורד! אם אנחנו צריכים רופא שרק יכניס פינצטה לגוף כמה אנחנו מבררים עליו! אבל אם יש תאווה להכניס קמח עם רסק עגבניות וגבינה אל הפה, כבר לא מבררים כלום וסומכים על איזה טיפוס עם כפכפים,ומה שהוא אומר הכל בסדר...

לאחרונה הזדמנתי לאחת הערים בארץ שאינה משופעת בחרדים ולפני הנסיעה חיפשתי מידע על פיצריה כשרה ופתחתי את אתר 'איזי' שלהפתעתי הציע לי מספר פיצריות שעומדות תחת השגחת בד"צ ירושלים, אמנם לאחר שפתחתי את הדף של הפיצריה הספציפית ראיתי בחלקן הסתייגות ש'חומרי הגלם כולם מהשגחת בד"צ ירושלים'.
התקשרתי לראש מערך הכשרות באותה העיר שענה לי בחביבות שאכן כך ואין לי מה לחשוש וכו'.
כשהגעתי למקום התקשרתי לטלפונים של המשגיח והמפקח כשרות שהופיעו על התעודה ושאלתי על הגבינות וכו' בתחילה נעניתי כי הכל 'בד"צ' ואחר שלחצתי יותר התברר שלא מיניה ולא מקצתיה ואולי משתדלים שיהיה בית יוסף...
תכל'ס הכל בד"ץ... לכולם קוראים בד"ץ, בד"ץ בית יוסף וכו',
מהנסיון נראה, שאכן במקומות שלא שכיחי הרבה מקפידים במצוות, קשה למצוא מסעדות וכדו' בהכשרים מהודרים.

כאחד שגר בפריפריה כבר הורגלנו לבדוק כל חנות וכל פריט
אבל לאלו ש"זכו" לגור במקומות חרדים הדברים שהרב @בן הגולה מהיא נכונים שבעתיים,
ומעשה שהיה בעת שהתארח אצלי בחור והצעתי לו ארוחת ערב אמר לי אני כבר יסתדר,
למחרת סיפר לי שאכל במקום פלוני שהיה רק רבנות
והוא אף לרגע לא חשב מה ההכשר כי רגיל שאצלו בב"ב או כל מקום חרדי אחר זה כשר
וכשראה את טעותו קיבל על עצמו שלא לאכול בשום מקום בלי לבדוק קודם את ההכשר.
כמו"כ יש מוצרים רבים שאצלינו נפוצים ואנו יודעים שלא לקנותם כגון אבקת חלב נכרי במקרר במכולת לצד הכשרים מהודרים ועוד ועוד
שרבים במרכזים החרדים לא חולמים ששייך כזה דבר.
(וזה מבלי לפתוח את הענין שהיום יש תחת כל עץ רענן צ'ונטיות וכדו' כל המוצרים בד"ץ שזה רעה חולה...)

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון