כאשר אותם חסידים נולדו וגדלו בבית תלמידי הגר"א
לצורך הדוגמא
ר' שמואל צ'צ'יק
ר וועלוועל חשין
ר גדליה ור נתן צבי קעניג
ר שמואל ואחיו ר אריה לייב שפירא
ר נחום יצחק פראנק
וכו
אז אין שום תמיהה
המסורת של הגר"א לא עברה רק מאותם "תלמידי הגר"א" שהגיעו בעליה לירושלים.
המסורת עברה בכל בית בליטא, ובכל מקום בו הגיע הספר נפש החיים שמבאר במילים ברורות וחדות, ללא כל אפשרות סילוף.
וכפי שאמרתי, חסידים אלו שהזכרת, ועד רבים אחרים, סימנו את המטרה מראש, בדיוק כמו אבותיהם,
ולפיכך הם הגיעו לאותה מסקנה אותה הם ביקשו מראש.
או שעוד לא למדת מאמר חיי נפש
זה עולה היום מאוד זול משהו כמו 26 שקל
במהדורה חדשה ומאירת עיניים
פשוט חבל
מישהו העלה לי את זה (או חלק מזה) בפרטי,
עניתי לו שם על כל אחד מהנקודות, והסברתי את הסתירה לזה מלשום הנפש החיים, אין לי כוח לחפש את זה, אם תרצה, תעלה ואפריך את הכל אחד לאחד.
מה צמצום כבר נתבאר והתקשרות כבר נתבאר לבד מכל הבעלי דילטוריא והחשש מחדש ומהמשכות לדרך הש"ץ שוודאי לא נפקותית
וגם אם נניח שהגר"א כדבריך אוחז שהם אפיקורסים איפה היו החתם סופר ושאר גדולי הדור במלחמה נגדם? בפרט שהחת"ס כותב על עצמו "כל ימי נתגדלתי בין החסידים"
צמצום - כבר נתבאר בהרחבה שלדעת החסידות יש בכל דבר גשמי אלוקות ולהגר"א דבר גשמי הוא רק גשמי אלא שהוא אינו אמיתי.
והתקשרות - כבר נתבאר בהרחבה שלדעת החסידות אין בעיה לומר שהחסיד והצדיק שניהם צריכים לעשות משהו כדי להעלות התפילה, ולדעת הגר"א כפירה היא לומר שאין התפילה עולה לבד ללא כל מחשבה אמירה או מעשה.
כבר אמרתי, וחזרתי, ושוב חזרתי, ואחזור שוב למענך.
החרם, המלחמה, וההתנגדות דרך מאבק, פסה ועברה מן העולם מאז שקם דור שני לחסידות.
אין עניין להילחם במישהו שכך חונך וגדל שזו האמת ואין בלתה.
זה סר טעם וחסר תועלת ברמה קיצונית.
המלחמה עברה למה שעשה הנפש החיים.
לימוד והנחלה של השיטה שלנו, ומה הבעיות ויסודיות הקיימות בשיטה האחרת.
את זה עשו כל רבותינו לארוך ההיסטוריה, וספר נפש החיים הוא אבן היסוד של כל בית ליטאי באשר הוא.
(עוד לאלוקי מילין בדחילו רבה ממעכ"ת דלפי חידושי דורינו דעל כל אחד ואחד לילך אחר רבו גם בבזותו אבותינו הקדושים וחכמינו זל יותר קשה מדוע דברי רבו הזה אינם כפירה והחולקים עליו בגדר המבזה תח דהיינו אפיקורוס ואילו החסידים שכל מה שמצטט גם מוצא מהקשרו הרבה פעמים וגם חמור יותר...)
לא מכיר שיטה האומרת שצריך לילך אחר רבו כשהוא מבזה רבנים אחרים שלי.