• אנא הקדישו כמה רגעים לתפילה ולאמירת תהילים לרפואת אחד מחו"ר הפורום, הרב שלמה ברוך בן רבקה, לרפואה שלמה בתוך שאר חולי ישראל.
    קריאת תהילים  |  כל פרק תהילים, כל תפילה וכל חיזוק - לזכותו ולרפואתו

משה אמת ותורתו אמת

משתמש רשום
gemgem
תודות
172
נקודות
30
סיפר הרב ש.ה: בחג הסוכות ביקרתי אצל יהודי שנוהג במנהגי אשכנז הקדומים, וראיתי בסוכתו תלויים בצלים רבים ובתוכם כנף.
ואמר לי ביאור הדבר, כי בָּצָל אותיות בְּצֵל, ועם הכנף הוא רמז שבסוכה אנו חוסים "בצל כנפי" הקב"ה, כידוע שענין הסוכה הוא לחסות בצל כנפיו של הקב"ה. בוא וראה את יופי מנהגי ישראל הקדושים...

סיפר הרב ש.ה: בחג הסוכות ביקרתי אצל יהודי שנוהג במנהגי אשכנז הקדומים, וראיתי בסוכתו תלויים בצלים רבים ובתוכם כנף.
ואמר לי ביאור הדבר, כי בָּצָל אותיות בְּצֵל, ועם הכנף הוא רמז שבסוכה אנו חוסים "בצל כנפי" הקב"ה, כידוע שענין הסוכה הוא לחסות בצל כנפיו של הקב"ה. בוא וראה את יופי מנהגי ישראל הקדושים...
כבר הובא במצו"ב [בשם אומרו]:

זהו מנהג של יהודי אלזאס לורן, ויש לקישוט שם יחודי :'שויטה' (ט' סגולה).
ה'כנף' המדוברת כאן היא כמובן נוצות התקועות בבצל בארבע רוחותיו.
הורי לאוי"ט הם מבני אותם קהילות , והחזיקו במנהג, ואף אני מחזיק אחריהם ומשתדל לקשט בו סוכתי.

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון
✖ ❓