גדו"י נדיר - המשגיח דמיר והאבטיח | עיני העדה והמקום גדו"י נדיר - המשגיח דמיר והאבטיח | עיני העדה והמקום

מאן דהו

משתמש ותיק
gemgemgemgem
תודות
2,871
נקודות
171
בחתונה של חבר יקר, בעיצומה של שמחה, רבי "בנימין הצדיק" משגיח דמיר ראה אבטיח קטן, מרוח על הרצפה.

התכופף. שלף טישו. הרים. המשיך כאילו כלום. בלי שיסתכלו, בלי שיצלמו, בלי שמישהו בכלל ישים לב.

אבל אני ראיתי.

המשגיח רבי בנימין פינקל, שכבר שנים אני שומע אותו בירחי כלה בישיבת מיר, זה שאמר אחרי השבעה באוקטובר:

“צריך את השילוב עמל התורה עם צער העם. לא להיות אדישים. לא לעבור הלאה. לא להתרגל כשהאח כואב".

והנה הוא, באולם חתונות,
עושה בדיוק את זה.
לא עובר הלאה.
לא מתרגל.
לא אדיש.

ובין כל הזעם, הרעש, ההכללות, אני כותב את הסיפור הזה כי אסור לנו לפספס דמויות כאלה.

לא רק כי הן נדירות.

אלא כי הן מאירות.

רבי בנימין פינקל.jpeg רבי בנימין פינקל אבטיח.jpeg

בחתונה של חבר יקר, בעיצומה של שמחה, רבי "בנימין הצדיק" משגיח דמיר ראה אבטיח קטן, מרוח על הרצפה.

התכופף. שלף טישו. הרים. המשיך כאילו כלום. בלי שיסתכלו, בלי שיצלמו, בלי שמישהו בכלל ישים לב.

אבל אני ראיתי.

המשגיח רבי בנימין פינקל, שכבר שנים אני שומע אותו בירחי כלה בישיבת מיר, זה שאמר אחרי השבעה באוקטובר:

“צריך את השילוב עמל התורה עם צער העם. לא להיות אדישים. לא לעבור הלאה. לא להתרגל כשהאח כואב".

והנה הוא, באולם חתונות,
עושה בדיוק את זה.
לא עובר הלאה.
לא מתרגל.
לא אדיש.

ובין כל הזעם, הרעש, ההכללות, אני כותב את הסיפור הזה כי אסור לנו לפספס דמויות כאלה.

לא רק כי הן נדירות.

אלא כי הן מאירות.

רבי בנימין פינקל.jpeg רבי בנימין פינקל אבטיח.jpeg
אם הייתי תלמיד שלו הייתי ממסגר את זה בתמונה בסלון ביתי. איזה יופי!

הודעות מומלצות

איזה משפט, יהודי פשוט האומרו חייב מלקות מדאו'...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון