הביאור בזה שהרעיון של עוני (אחד מההסברים)
שזה נעשה במהירות כעני הרעב ואין לו זמן להמתין שיתפח החמץ
וטעם זה אינו שייך במות מכונה שאין בזה מהירות בעצם ההכנה יותר מהכנת לחם רגיל
אלא המהירות שווה וא"כ לא שייך בזה דין לחם עוני
מעודי לא הייתי במאפיית לחם, אולם הדעת נוטה שגם במכונה נצרכת המתנה לתפיחת הבצק, מה שאין כן במצה הנאפית במכונה.

אני רוצה להתיחס למצות שהרב פדווא והרב ברנדסופר סבורים שזה עבודת יד אף אם נאמר כך איך מותר למכור את זה ולכתוב שזה עבודת יד הרי זה יכול להטעות אנשים שיקנו את זה וכשיתברר להם הדבר לא ירצו לאכול מהמצות האלו נמצא ששילמו לריק שהרי הם לא רוצים לסמוך על זה רק חשבו שזה אכן עבודת יד רגילה

תשמע את זה ותרווה נחת
בכנות שאני רוצה להקשיב. (הגר"א וייס שליט"א אף העניק לי פעם ספר מספריו במתנה) אבל זה ארוך ואין עיתותי בידי, התוכל לומר לי מה אשמע שם?

המנהג מימים ימימה בקהילת הפרושים בעיה"ק ירושלים שהיו מקפידים לאכול מצת מכונה דווקא.
ועל הגאון רבי זלמן בהר"ן מגדולי הגאונים הפרושים שבירושלים מסופר שכל ימיו היה מצטער מתי יתקינו את המכונה לאפיית המצות בירושלים, ומשהותקנה המכונה שנים ספורות לפני פטירתו, לא היה קץ לשמחתו ואף היה מוכן לוותר על מנהגו משנות נעוריו להשתמש במצות מצווה שנאפו בערב פסח לאחר חצות, בכדי לזכות בהידור מצות הנאפים במכונה.
ובביתו של הגרשז"א היו מביאים מצות מכונה אף בליל פסח. הליכות שלמה פסח פ"ז הערה 46

בגיליון צאנז שיצא לאחרונה (תקנ"ט), ישנה יריעה שלימה בעניין ה'מצות מכונה'.
אין לי כ"כ אפשרות להביא את זה לכאן, כשאוכל אני בעז"ה אעלה את זה, ומי שיש לו יכול לראות שם.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון