הצלקת שנשארה בי מהמשגיח | חינוך הבנים | פורום אוצר התורה הצלקת שנשארה בי מהמשגיח | חינוך הבנים | פורום אוצר התורה
  • עקב המצב המתוח והסכנה המרחפת -היל"ת- על יושבי ציון, נרבה בתפילה ובחיזוק. לקריאת תהילים משותפת ומידע מתעדכן מבית גדו"י - לחצו כאן

הנעור בלילה

משתמש רשום
gemgem
תודות
169
נקודות
30
היו לי תקופות קשות בחיים ואני שמח שהם היו,
כדי שאוכל לדון איתכם על כל מיני זכרונות שלי מאותם ימים.

והפעם, היה לי תקופה בישיבה קטנה שהייתי מאוד מכה אנשים שבסביבתי,
לקחתי את עצמי לידים ,ופשוט השתנתי,

עבר הרבה זמן מאז אותה תקופה, מעל שנה, הייתי בחור בשיעור ג', ולקראת סוף ימי בישיבה היתה לי התקלות עם בחור בשיעור א' שבו הבחור הרים את רגלו עלי ובעט בי, אני סטרתי לו חזרה ונפרדתי ממנו,
אך הבחור נפגע מאוד ופרץ בבכי, מותר לו לגטימי, למשגיח התגלה שמשהו הכה את הבחור והוא שילח אותי לביתי,

פניתי למשגיח וסיפרתי לו את כל הסיטואציה, אינני חושב שמשגיח כל שהואט מצפה מבחור בשיעור ג' לחטוף מכות מבחור בשיעור א' ולשתוק, ברור למשגיח שהבחור יחזיר ויכה חזרה,

ראיתי על פניו של המשגיח שהוא קולט שהוא טעה, אך לא מתאים לו להודות בזה, אז הוא שלף טיעון שמתאים ליועמשי"ת שלנו, "יש לך עבר פלילי" שבעבר היתי נער שמכה (שלייגער - באידיש),

השבתי לו תשובה שעוד יותר הביכה אותו, אני מבין שלמשגיח אין אמון בבחורים, אמרתי לו, יכול בחור ליצור מהפך בדרכו ובהליכותיו, והמשגיח יזכור לו את עברו לעולם,
---
סופו של עניין שהצוות החזיר אותי לישיבה מיד וטאטאו את הסיטאוציה מתחת לשטיח,

אך אני מספר את הסיפור הזה

א. הפזיזות מהשטן, קורא משהו בין התלמידים לא לרוץ לחרוץ את גורלו, ברר חקור ודרוש ואז תחליט,
ב. טעית אפשר תמיד להודות בטעות.
סיפור דומה שקרה לי.
בחורים עשו מעשה לא ראוי, והמשגיח משום מה חשב שזה אני, ומיד ניגש אלי והתחיל לצרוח. "עוף מפה ואל תחזור אף פעם!!"
כך במשך כשתי דקות. כשכל ההיכל שותק ומביט בי, ואני לא ידעתי את נשמתי, נכנסתי להלם, עד שהצלחתי להתרומם ולצאת.
ולאחמ"כ כשנודע לו שזה לא אני, סירב להתנצל ושלח אותי הביתה. ונתן לי לחזור רק אחרי שאבי דיבר איתו.
למותר לציין שהוא אף פעם לא התנצל ע"כ.

המקרה הנ"ל (כתבתי בתכלית הקיצור) פגע בי עמוקות מאוד, וגרם לי למשבר קשה מאוד.
וכבר עברו שנים מהמקרה ועד היום אני מתקשה לתקן את הנזקים שגרמתי לרוחניות שלי בזמן הנ"ל.

ועד היום אני מתקשה להבין מדוע? אפי' אם החשד שלו היה נכון, האם זה מצדיק לפגוע אנושות בבחור צעיר??? האם הוא לא היה יכול פשוט לגשת אלי ולברר את העניין בכבוד??? אז מדוע להשפיל ולבזות את כבודי בצורה קשה כ"כ??
ומכאן תצא הקריאה לכל המשגיחים, אנא חוסו על נפש הבחור, ואל תהרסו בידיים את עתידו.
תפקידכם הוא להרים את הבחור, ולא חלילה ההיפך.

לצערי העבודה הזאת היא עבודה המשחיתה את מידות בעליה פגשתי הרבה משגיחים שהפכו לאנשים נטולי מוסר שמותר להם כל הבין אדם לחבירו לא צריכם להגיש דין לאף אחד משקרים בלי למצמץ כמה ועל זה ידוו כל הדווים האם אלו אמורים להשגיח אל ילדינו

ועל זה ידוו כל הדוויים.
אם הוא היה מכובד הוא היה פונה אליך לפחות בצנעא.
רבים חללים הפילה הנכבדות הזו שמקורה בגאווה ודמיונות.
אדם מכובד, מכבד את עצמו ומהתנצל..

משגיח בעיניך הוא דמות?
לא כל אחד שקיבל ג'וב הוא נהיה גדול.
כמו שלא כל בן של רבי נהיה פתאום אדמו"ר.

אומרים העולם.: שהסיבה שהמשגיחים נוסעים לחו"ל כי ההורג נפש בשגגה חייב גלות.
אם כבר מה שאומרים אז כך:
הראשי ישיבות טסים לחו"ל כיון שהורגים בשוגג דינם בגלות,
המשגיחים שהורגים במזיד אין להם דין גלות, וד"ל

הודעות מומלצות

לאחר הפרסומים המרהיבים והתיעודים...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון